Son Dakika: Fenerbahçe Edin Dzeko transferini KAP'a bildirdi! İşte yıllık maaşı...

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2023 19:35

Fenerbahçe, Bosna Hersekli golcü Edin Dzeko'yu kadrosuna kattığını KAP'a bildirdi. Yıldız futbolcu, iki yılda toplam 8.4 milyon euro kazanacak.

Haberin Devamı

Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe, Edin Dzeko'da mutlu sona ulaştı.

SÖZLEŞME DETAYLARI KAP'A BİLDİRİLDİ

Fenerbahçe'den KAP'a yapılan açıklamada; "Profesyonel futbolcu Edin Dzeko ile transferi konusunda anlaşmaya varılmıştır. Futbolcuya 2023-2024 ve 2024-2025 sezonları için sezonluk 4.200.000 Avro ödenecektir." ifadeleri kullanıldı.

DZEKO'NUN İLK SÖZLERİ: SABIRSIZLANIYORUM

İmzası sonrası FB TV'ye konuşan Bosna Hersekli futbolcu şunları söyledi:

Harika duygular yaşıyorum. Fenerbahçe’nin büyük bir kulüp olduğunu zaten biliyordum ancak buraya geldikten sonra geçirdiğim kısa sürede çok doğru bir karar verdiğimi anladım ve sahaya çıkmak için sabırsızlanıyorum. Muhteşem Fenerbahçe Ailesi’nin bir parçası olduğum için mutlu ve gururluyum. Taraftarlarımıza şunu söylemem gerekiyor, oynayacağımız her maçta ve yapacağımız her antrenmanda elimden gelenin en iyisini yapacağım.”

Haberin Devamı

HANDE YENER'İN ŞARKISIYLA TARAFTARA SESLENDİ

Fenerbahçe, transfer açıklamasının ardından Dzeko'nun tanıtım videosunu yayınladı. Videoda Fenerbahçe taraftarlarna seslenen yıldız futbolcu, Hande Yener'in 'Beni Sev' şarkısını da söyledi.

 

Fenerbahçe'nin resmi sitesinden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Kulübümüz, dünyaca ünlü yıldız oyuncu Edin Dzeko’yu 2 yıllığına kadrosuna kattı. Bosna Hersekli santrafor 2023-24 ve 2024-25 sezonlarında Fenerbahçemizin formasını giyecek.

Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde gerçekleştirilen imza töreninde Başkanımız Ali Koç’un yanı sıra Genel Sekreterimiz Burak Çağlan Kızılhan ve Sportif Direktörümüz Mario Branco da yer aldı.

Edin Dzeko’ya ‘Ailemize hoş geldin’ diyor;  Fenerbahçemiz ile nice zaferler ve şampiyonluklar diliyoruz.

Son Dakika: Fenerbahçe Edin Dzeko transferini KAPa bildirdi İşte yıllık maaşı...

Son Dakika: Fenerbahçe Edin Dzeko transferini KAPa bildirdi İşte yıllık maaşı...

SABAH SAATLERİNDE İSTANBUL'A GELDİ

Yıldız futbolcu, saat 10.00 sularında ise İstanbul'a geldi. Dzeko'nun, sağlık kontrollerinin ardından resmi imzayı attı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe'den yapılan yeni açıklamada, "Dünyaca ünlü golcü futbolcu Edin Dzeko, sağlık kontrollerinden geçmek ve transfer görüşmelerini tamamlamak üzere İstanbul’a geldi." ifadeleri kullanıldı ve deneyimli oyuncunun havalimanından ilk fotoğrafı paylaşıldı.

Son Dakika: Fenerbahçe Edin Dzeko transferini KAPa bildirdi İşte yıllık maaşı...

 

Haberin Devamı

Son Dakika: Fenerbahçe Edin Dzeko transferini KAPa bildirdi İşte yıllık maaşı...

 

FENERBAHÇE'NİN İKİNCİ TRANSFERİ

Deneyimli golcü, Fenerbahçe'nin Ryan Kent'in ardından bu sezonki ikinci transferi oldu. Sarı lacivertli ekip ayrıca geçen sezon takımda kiralık olarak forma giyen İrfan Can Eğribayat'ın bonservisini almıştı.

EDIN DZEKO KİMDİR?

Fenerbahçe’nin transferi için anlaşmaya vardığı osna Hersekli yıldız golcü Edin Dzeko, kariyerindeki istikrarlı formu ve başarılarıyla dikkati çekiyor. Yaşı 37’ye gelmesine rağmen en üst seviyede oynamaya devam eden Dzeko, kariyerine 400'e yakın gol sığdırdı.

1986 yılında Saraybosna’da doğan Dzeko, aynı şehirdeki Zeljeznica takımıyla futbola başladı. Dzeko’nun futbola başladığı zamanki pozisyonu ise orta sahaydı. Bu mevkide istediği performansı sergileyemeyen Dzeko, güçlü fiziği, hava topu hakimiyetiyle antrenörlerinin dikkati çekere santrafor bölgesine geçiş yaptı. Bu geçiş Dzeko’nun bir dünya yıldızı olmasının önünü de açtı.

Haberin Devamı

Ülkesinden ayrılarak Çekya’ya giden Dzeko’nun yıldızı ise Almanya’da Wolsfburg’da parladı. Alman kulübüyle 3.5 sezonda 78 gole imza atan Dzeko, İngilizlerin dikkatini çekti.

2010-2011 sezonun devre arasında Manchester City’ye 30 milyon Euro’ya transfer olan Dzeko, 5 yıl boyunca İngiliz ekibiyle büyük başarılar elde etti.

Kariyerine İtalya’da devam etme kararı alan Dzeko, 2015’de gittiği çizmede Roma ve Inter formalarıyla gollerine devam etti.

Dzeko, kariyerinin son döneminde ise ülkesine daha yakın olan Türkiye’yi, Fenerbahçe’yi tercih etti.

TAM BİR İSTİKRAR ABİDESİ

Dzeko, Avrupa’nın en önemli futbol ülkeleri olan Almanya, İtalya ve İngiltere’de forma giyerken, 16 yıllık bu sürede toplam 645 maça çıktı.

Haberin Devamı

Edin Dzeko, son 16 yılda sezon başına ortalama 40 maçın üzerinde sahaya çıkarak müthiş bir istikrara imza attı.

37 yaşında olmasına rağmen bu sezon Inter’le 52 maça çıkan Dzeko, kariyerinin en fazla forma giydiği dönemini yaşadı.

Tecrübeli golcünün son 16 yılda attığı gol sayısı ise 329. Dzeko’nun sezon ortalaması ise 20 golün üzerinde oldu.

ALMANYA VE İTALYA'DA GOL KRALLIKLARI VAR

Edin Dzeko, Bundesliga ve Serie A’da gol krallıkları yaşadı.

Wolfsburg formasıyla 2009-2010 22 gol atan Dzeko, Almanya’da gol krallığı tacını taktı. Dzeko, Roma formasıyla 2016-2017’de ise İtalya’da 29 golle krallık tacını bir kez daha aldı. Dzeko söz konusu sezonda tüm kulvarlarda tam 39 gol atmayı başardı.

Dzeko, aynı sezon Roma formasıyla Avrupa Ligi’nde 8 gol atarak, bu organizasyonun da gol kralı oldu.

KUPALARLA DOLU BİR KARİYER

Edin Dzeko’nun kariyerinde birçok kupa bulunuyor. Bosna Hersekli oyuncunun, 2 Premier Lig, 1 Bundesliga şampiyonluğu var. İngiltere’de federasyon, lig ve süper kupayı birer kez kazanan Dzeko, Italya’da Inter’le ikişer kez İtalya Kupası ve Süper Kupa’yı havaya kaldırdı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!