Son Dakika: Cüneyt Çakır'a Rusya'dan teklif! Kabul ederse yeni görevi...

Güncelleme Tarihi:

Son Dakika: Cüneyt Çakıra Rusyadan teklif Kabul ederse yeni görevi...
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2023 16:25

2022'de hakemliği bırakan Cüneyt Çakır, eski Sırp hakem Milorad Mazic ile birlikte Rusya Futbol Federayonu'ndan davet aldı.

Haberin Devamı

Türk futbol tarihinin gelmiş geçmiş en iyi hakemleri arasında gösterilen Cüneyt Çakır, Ağustos 2022'de emekli olmuştu.

SON MAÇINDA 5 DAKİKA DÜDÜK ÇALDI

19 Kasım 2022 tarihinde Türkiye ile Çekya, Gaziantep Kalyon Stadyumu'nda bir hazırlık maçında karşı karşıya geldi. Usta hakem bu mücadelenin ilk beş dakikasını yöneterek hakemlik kariyerine son vermişti.

TARİHE GEÇMİŞTİ

2010/2011 sezonunda Şampiyonlar Ligi grup aşamasında oynanan Rubin Kazan - Barcelona maçını yöneten Cüneyt Çakır, 10 yıl aradan sonra Şampiyonlar Ligi'nde düdük çalan ilk hakem olarak tarihe geçmişti.

Çakır, Doğan Babacan ve Ahmet Çakar'ın ardından bu turnuvada düdük çalan üçüncü Türk hakem olmuştu. Haziran 2011'de ise UEFA tarafından UEFA Elit Hakem Kategorisi'ne yükseltilmişti.

ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE FİNAL YÖNETTİ

Haberin Devamı

Şampiyonlar Ligi'nde birçok kez düdük çalan Cüneyt Çakır, Avrupa'nın kulüpler düzeyindeki en büyük bu turnuvasında final yönetme gururunu da yaşadı. 6 Haziran 2015 tarihinde Juventus ile Barcelona arasında oynanan Şampiyonlar Ligi finalinde yardımcıları Bahattin Duran ve Tarık Ongun ile görev yapmıştı.

RUSYA'DAN DAVET ALDI

Usta hakemin adı son dönemde yapılan Türkiye Futbol Federasyonu Seçimli Genel Kurul'un ardından Merkez Hakem Komitesi'nde başkanlık görevi için geçiyordu.

Fanatik'in haberine göre; Lale Orta'nın ardından yeni MHK başkanı henüz belli olmazken, 46 yaşındaki eski hakem, Rusya'dan davet aldı.

MILORAD MAZIC VE CÜNEYT ÇAKIR...

Cüneyt Çakır, eski ünlü Sırp Hakem Milorad Mazic ile birlikte Rusya Uzman Hakem Komisyonu'na katılacak. Çakır ve Mazic, tartışmalı pozisyonlar hakkında yorumlarda bulunacak. Rusya Futbol Federasyonu, son dönemde artan hakem tartışmalarının önüne bu yöntemle geçmek istiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!