Son Dakika: CAS, Nordin Amrabat transferi için Galatasaray'a 500 bin euro ödenmesine karar verdi!

Güncelleme Tarihi:

Son Dakika: CAS, Nordin Amrabat transferi için Galatasaraya 500 bin euro ödenmesine karar verdi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2021 17:47

Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS), Malaga'nın Nordin Amrabat transferi için Galatasaray'a 500 bin euro ödemesine karar verdi.

Haberin Devamı

Nordin Amrabat transferinde anlaşma şartlarının tamamen yerine getirilmemesinden dolayı CAS, Malaga'nın Galatasaray'a 500 bin Euro ödemesine karar verdi.

Malaga Başkanı Jose Maria Munoz, CAS'ın Amrabat kararını açıklarken ''Amrabat transferi nedeniyle 500 bin euro ödememiz gerektiği belirtildi. Transfer şartlarında Malaga'nın Galatasaray ile bir maç yapması gerekiyordu ama böyle bir maç yapılmamış. 15 kez talep edilmiş ama gerçekleşmemiş.'' şeklinde konuştu.

HAZIRLIK MAÇI MADDESİ

2013-14 sezonunda Amrabat, Galatasaray'dan Malaga'ya transfer olmuştu. Malaga'nın anlaşmada yer alan ''Galatasaray ile hazırlık maçı düzenlenecek'' maddesine uymadığı ve CAS tarafından bu yüzden ceza aldığı belirtildi.

İŞTE GALATASARAY'IN AÇIKLAMASI

​Eski profesyonel futbolcumuz Nordin Amrabat’ın Ağustos 2014 tarihinde Malaga CF kulübüne transferi kapsamında kulübümüz ile Nasr Bin Abdullah & Sons şirketi arasında yapılmış olan anlaşma ile Nasr Bin Abdullah & Sons şirketi tarafından düzenlenecek olan maç organizasyonu karşılığında kulübümüze 500.000 EUR ödeneceği taahhüt edilmiştir.

Haberin Devamı

Sözleşmede düzenlenen taahhütlerin yerine getirilmediğinin görülmesi üzerine kulübümüz tarafından Malaga CF kulübü ve Nasr Bin Abdullah & Sons şirketine karşı Spor Tahkim Mahkemesi (Court of Arbitration for Sport) nezdinde alacak davası açılmıştır.

Spor Tahkim Mahkemesine 3.10.2019 tarihinde yapılan başvuru sonucu dosya 23.2.2021 tarihinde kulübümüz lehine sonuçlanmış olup, Malaga CF kulübü ve Nasr Bin Abdullah & Sons şirketinin 500.000 EUR tutarındaki ücret ile 10 Ekim 2014 tarihinden ödeme gününe kadar işleyecek olan %5 oranındaki faiz tutarından müteselsilen ve müştereken sorumlu olduğuna dair hüküm kurulmuştur.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur,

Galatasaray Spor Kulübü

250 TL'ye varan "Hoş geldin bonusu" sadece Misli.com'da! Hemen üye ol...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!