Son Dakika: Real Madrid, Arda Güler transferini resmen açıkladı! Fenerbahçe KAPa bildirdi, 6 yıllık sözleşme, İspanya'ya ulaştı

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2023 16:05

Fenerbahçe ve Real Madrid, Arda Güler'in transferini resmen açıkladı. Madrid ekibinin 6 yıllık anlaşmaya varıldığını açıkladığı genç futbolcu, İspanya'nın Madrid şehrine ulaştı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe'deki geleceği yılan hikayesine dönen Arda Güler resmen Real Madrid'e transfer oldu.

Barcelona Sportif Direktörü Deco'nun ikna için bizzat Bodrum'a gelmesi ve Barcelona Başkanı Joan Laporta'nın verdiği bir demeçte Arda Güler'i transfer etmek istediklerini açıkça itiraf etmesine rağmen yetenekli oyuncunun tercihi Real Madrid oldu.

REAL MADRID RESMEN AÇIKLADI

Real Madrid, Fenerbahçe'den Arda Güler'i kadrosuna kattığını açıkladı.

İspanyol devi, 18 yaşındaki futbolcu ile 6 yıllık sözleşme imzalandığını açıkladı.

Son Dakika: Real Madrid, Arda Güler transferini resmen açıkladı Fenerbahçe KAPa bildirdi, 6 yıllık sözleşme, İspanyaya ulaştı

FENERBAHÇE RAKAMLARI KAP'A BİLDİRDİ

Sarı-lacivertlilerde transferin detayları konusunda KAP'a açıklama yaptı.

Haberin Devamı

İşte Fenerbahçe'nin duyurusu;

"Profesyonel Futbolcumuz Arda Güler'in İspanyol Kulübü Real Madrid CF'e, oyuncunun tarafımızla olan sözleşmesinin 20.000.000 Avro bedelle feshi karşılığında transferi konusunda taraflarca anlaşma sağlanmıştır. FIFA talimatları gereği doğacak olan dayanışma katkı bedelleri Real Madrid CF tarafından ödenecektir.

Transfer bedeline ilaveten, Futbolcunun performansına bağlı olarak Real Madrid CF tarafından, Kulübümüze azami 10.000.000 Avro bonus bedeli ödenecektir.

Ayrıca, Futbolcunun ileride diğer bir kulübe transferi halinde; Real Madrid CF'in elde edeceği transfer bedelinin %20'si sonraki satıştan pay olarak kulübümüze ödenecektir."

 

YOLA ÇIKTI, 7 TEMMUZ'DA İMZA TÖRENİ

Real Madrid’in yeni transferi Arda Güler sağlık kontrolünden geçmek ve 6 yıllık sözleşmeye imza atmak için Türkiye saatiyle 15.00’dan sonra İspanyol ekibinin kendisine tahsis ettiği özel uçakla İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan Madrid’e hareket etti.

Arda Güler'i taşıyan özel uçak, TSİ 22.30 civarlarında Madrid'e iniş yaptı.

Son Dakika: Real Madrid, Arda Güler transferini resmen açıkladı Fenerbahçe KAPa bildirdi, 6 yıllık sözleşme, İspanyaya ulaştı

Haberin Devamı

Real Madrid'in Arda Güler transferini 7 Temmuz Cuma günü Florentino Perez'in katılımıyla düzenlenecek törende açıklayacağı bilgisi verildi. İspanyol basını, Arda Güler'in Real Madrid'in ABD'de düzenleyeceği sezon öncesi kampına katılacağını belirtiliyor.

Son Dakika: Real Madrid, Arda Güler transferini resmen açıkladı Fenerbahçe KAPa bildirdi, 6 yıllık sözleşme, İspanyaya ulaştı

FENERBAHÇE'YE VEDA MEKTUBU

Havalimanında basın mensuplarına konuşmayan Arda Güler, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Fenerbahçe'ye şu ifadelerle veda etti:

"Hayatımın en güzel günlerini yaşadığım Fenerbahçe’ye veda zamanı.. Hayalini kurduğum çubukluyu ilk kez giydiğim anı, 10 numaralı formanın gururunu, muhteşem Fenerbahçe taraftarını ve ayak bastığım her yerde karşılaştığım muhteşem desteği hiçbir zaman unutmayacağım.

Haberin Devamı

Veda etmek zor ama bana inananları daha fazla gururlandırmak, vazgeçmek üzere olan herkese ümit olabilmek ve Türk gençlerinin istediklerinde her şeyi başarabileceğini kanıtlayabilmek için bu kararı almam gerekiyordu.

Bugün olduğum kişi olmama yardımcı olan herkese sonsuz teşekkür ederim. Bana milli takım kapısını açan, bir hayali yaşatan, hep güzel anılarla hatırlayacağım canım Fenerbahçem her zaman kalbimde olacaksın. İyi ki Fenerbahçe."

FENERBAHÇE DE VEDA ETTİ

Bazılarımız için hayatımızın en unutulmaz anlarından biridir, bir futbolcudan fazlasını izlemek;

10’un bir kulüp ve bir camia için bir futbolcudan çok daha fazlası olduğunu görmek, yaşamak…

İşte Arda bizim için onlardan biriydi!

Altyapısında yetiştiği Ankara’nın köklü kulübü Gençlerbirliği’nden 2019’da ayrılarak ‘çocukluk aşkım’ dediği Fenerbahçe’sine kavuşan Arda Güler;

2021 yılında profesyonelliğe adım atmış, hayalini kurduğu Saracoğlu’nun çimlerine basma vakti gelmişti.

Milyonları aynı duyguda buluşturan eşsiz bir hikaye başlıyordu…

2021-2022 sezonunda UEFA Avrupa Ligi Play-Off Turu ilk maçında HJK Helsinki'yi 1-0 mağlup ettiğimiz maçın 67. dakikasında oyuna giren genç yeteneğimiz, ilk Çubuklu sevincini milyonlarla birlikte yaşadı.

O gün, henüz 16 yaşındayken pek çoğunun ‘orkestra şefi’ diye tanımladığı Arda, unutulmaz pasların, akıllara kazınacak gollerin kahramanı olmaya adayım diyordu.

Ve takvim yaprakları 13 Mart 2022’yi gösterdiğinde Alanyaspor deplasmanında Çubuklumuz ile kaydettiği ilk gol belki de onun futbol hayatının en unutulmaz anı olarak kalacaktı.

O günden sonra Çubuklumuzla kariyer basamaklarını hızlıca tırmanan Arda;

parmak ısırtıcı ayak-topuk mahareti, saha içerisinde topu ayağına aldığı andaki özgüveni, sebatlı mücadelesi, meşin yuvarlağa olan bağlılığı sayesinde futbol ikliminin son yıllarda gördüğü çok yönlü, çok katmanlı oyuncuların başında gelmesinin de ötesinde

Yeşil sahalarda Fenerbahçe formasıyla gencecik bir yeteneğin doğuşunu tüm ülkemize izletti!

Yükselen grafiği ve eşsiz potansiyeli ile A Milli Takım kapısını da aralayan genç yeteneğimiz, Çekya ile oynanan özel maçta ilk kez A Milli formayı giydi,

Galler ile oynanan Avrupa Şampiyonası 2024 Grup Eleme maçında kaydettiği golle A Milli Takım tarihinde resmi maç golü atan en genç oyuncu olarak adını tarihe altın harflerle yazdırdı.

‘Şimdi Gerçekler Hayallerimizden de Güzel’ sloganımızla Fenerbahçemize resmi imzayı attığı, sözlerini ‘İyi ki Fenerbahçe’ diye tamamlayarak milyonlara umut olduğu, her bir Fenerbahçeli’nin içini ısıttığı o gün, bizim için bambaşka bir mutluluk oldu.

Bugün, bu güzel hikâye buruk bir gururla son buluyor ve senin için bir dünya devinde yeni bir hikâye başlıyor…

Türkiye’nin en büyük spor kulübü olan Fenerbahçe’nin Ardası, dünya devi Real Madrid’e merhaba diyor!

Bu güzel ülkenin milli bir değeri, sporcu nesillerin, sporla yetişen geleceğin yegane yuvası olan Fenerbahçe ve milyonlarca taraftarı adına “her şey için teşekkürler Arda…”

Başarıların, dün ve bugün olduğu gibi yarınlarda da hep gururumuz olacak.

Yolun açık, şansın bol olsun!

Haberin Devamı

Son Dakika: Real Madrid, Arda Güler transferini resmen açıkladı Fenerbahçe KAPa bildirdi, 6 yıllık sözleşme, İspanyaya ulaştı

TRANSFER SÜRECİNDE NELER YAŞANDI

Real Madrid ve Barcelona'nın yanısıra Manchester City, Paris Saint Germain, Borussia Dortmund, Ajax, Milan, Arsenal ve Sevilla gibi birçok Avrupa devi Arda Güler ile net temaslar kurdu.

Fenerbahçe'nin en az 1 yıl daha takımda kalması için görüşmeler gerçekleştirdiği 18 yaşındaki yıldız kararını gitmekten yana kullandı. Florentino Perez, Carlo Ancelotti ve Luka Modric ile yaptığı telefon görüşmelerinde B takıma gönderilmeyeceğinin garantisini alan Arda Güler, Real Madrid'in teklifini kabul etti.

ALİ KOÇ: 'ARDA GÜLER KALMAK İSTEMİYOR' DEMİŞTİ

Arda Güler'in kariyerine Avrupa'da devam etmek istediğini kaydeden Başkan Ali Koç, "Arda Güler konusuna uzun cevap vermeyeceğim. Öncelikle milyonlarca Fenerbahçe taraftarı Arda'yı bağrına basmıştır. Deplasmanda dahi nasıl sevildiğini hepimiz biliyoruz. Bu sürecin nasıl geliştiğini anlatmalıyız. Şu an süreç sonuçlanmadı. 1-2 gün de olabilir. Ben de detaylı şekilde tüm gelişmeleri anlatma borcum olduğunu düşünüyorum. Arda Fenerbahçe'de kalmayacak. Fenerbahçe'de kalmak istemiyor." sözleriyle oyuncunun ayrılacağını duyurmuştu.

Haberin Devamı

Son Dakika: Real Madrid, Arda Güler transferini resmen açıkladı Fenerbahçe KAPa bildirdi, 6 yıllık sözleşme, İspanyaya ulaştı

LUKA MODRIC VE TONI KROOS İLE GÖRÜŞMESİ ETKİLİ OLDU

Arda Güler'in tercihini Real Madrid'den yana kullanmasının bir diğer önemli sebebinin ise Real Madrid forması giyen dünyaca ünlü yıldızlar Toni Kroos ve Luka Modrid ile gerçekleştirdiği öne sürülen telefon görüşmelerinin olduğu iddia edildi.

Volkan Demir'in haberine göre; Arda Güler'in kararını Barcelona’dan Real Madrid’e çeviren en önemli etken Luka Modric ve Toni Kroos ile yaptığı görüşmeler oldu. Luka Modric’in yaptığı iddia edilen söz konusu telefon görüşmesinde Arda Güler'e, “Gelecek sezon yokum, formamı sana devretmek istiyorum” dediği belirtildi.

 

Son Dakika: Real Madrid, Arda Güler transferini resmen açıkladı Fenerbahçe KAPa bildirdi, 6 yıllık sözleşme, İspanyaya ulaştı

35 MAÇTA 6 GOL 7 ASİST

18 yaşındaki Arda Güler geride kalan sezonda Fenerbahçe formasını 35 resmi maçta giydi. Genç on numara bu müsabakalarda 6 kez rakip fileleri havalandırma başarısı gösterdi. Arda Güler aynı zamanda 7 asist üretti. A Milli Futbol Takımı'nda 4 maça çıkan Arda Güler, 1 gol sevinci yaşadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!