Son dakika: Aboubakar resmen Beşiktaş'ta! Sözleşme detayları KAP'a bildirildi, Ronaldo ve Weghorst'lu video...

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2023 15:05

Beşiktaş, Manchester United'a transfer olan Wout Weghorst’un boşluğunu Vincent Aboubakar ile doldurdu. Kamerunlu golcü, seyahat belgesiyle ilgili pürüzün giderilmesinin ardından yola çıktı ve saat 04:20 sularında İstanbul'a geldi. Siyah-beyazlı kulüp, transferi KAP'a bildirdi. Transferi resmen açıklayan Beşiktaş, tanıtım videosunda Ronaldo'nun Manchester United'dan ayrılmasıyla başlayan sürece gönderme yaptı.

Haberin Devamı

Wout Weghorst'a veda eden Beşiktaş, Aboubakar'a resmen kavuştu. Yaklaşık 10 gündür kulübü Al Nassr ile fesih görüşmeleri yapan Kamerunlu golcü, kulüp ile tüm bağını kopardı. Dün akşam saatlerinde İstanbul'da olması beklenen Aboubakar, seyahat belgelerinde yaşanan problem sebebiyle bir süre daha Riyad'da bekledi. Aboubakar'ı taşıyan özel uçak saat 04:20 sularında Atatürk Havalimanı'na iniş yaptı.

Vincent Aboubakar'a Beşiktaşlı yöneticiler ve ailesi eşlik etti. Havalimanında işlemleri yapılan yıldız golcü, geç saatte kendisini bekleyen az sayıdaki taraftara kartal pençesi hareketi yaptıktan sonra araca binerek otele götürüldü.

MALİ DETAYLAR KAP'A BİLDİRİLDİ

Beşiktaş, Aboubakar'ın 2,5+1 yıllık transferi için KAP'a bildiri yaptı.

“Profesyonel Futbolcu Vincent Pate Aboubakar'ın transferi konusunda Oyuncu ile 21 Ocak 2023 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, 2024-2025 sezonu sonuna kadar iki buçuk yıl artı bir yıl opsiyonlu olarak sözleşme imzalanmıştır. Oyuncuya net 1.140.000 Avro imza parası ve 2022-2023 sezonu için net 1.555.000 Avro, kalan sezonlar için sezon başına net 3.110.000 Avro garanti ücrete ek olarak aldığı süre ve müsabaka türüne göre maç başına azami net 12.000 Avro maç başı ücreti ödenecektir.”

Haberin Devamı

TAKIMLA BULUŞTU

Aboubakar, imza sonrası teknik direktör Şenol Güneş, teknik ekip ve futbolcularla bir araya geldi

Son dakika: Aboubakar resmen Beşiktaşta Sözleşme detayları KAPa bildirildi, Ronaldo ve Weghorstlu video...

RONALDO'LU TRANSFER VİDEOSU! KELEBEK ETKİSİ...

Beşiktaş'ın Aboubakar transferini açıkladığı videoda Cristiano Ronaldo'nun Manchester United'dan ayrılmasıyla başlayan sürece gönderme yapıldı ve 'kelebek etkisi' denildi.

KAYSERİSPOR MAÇI KADROSUNDA OLACAK

Bugün Kayseri'ye gidecek siyah-beyazlı ekipte Vincent Aboubakar da kafiledeki yerini alacak.

Lisansı çıkan Kamerunlu forvet, yarın oynanacak Kayserispor maçında şans verilmesi halinde sahaya çıkabilecek.

İKİ ŞAMPİYONLUĞU VAR

Siyah-beyazlı formayı farklı dönemlerde 2 sezon terleten Kamerunlu golcü, 2 şampiyonluk yaşamıştı.

Haberin Devamı

2016-17 yılında ligde 27 maçta Beşiktaş forması giyen Aboubakar, 12 gol, 4 asistlik performans göstermiş ve Şenol Güneş ile birlikte şampiyonluk sevinci yaşamıştı.

Tecrübeli golcü, 2020-21 sezonunda da 26 maçta; 15 gol, 5 asistle şampiyonlukta önemli pay sahiplerinden birisi olmuştu.

AL NASSR VEDA ETTİ

Suudi Arabistan kulübü Al Nassr, Beşiktaş ile sözleşme imzalamaya hazırlanan ve sözleşmesini feshettiği Aboubakar için bir veda paylaşımı yaptı.

Son dakika: Aboubakar resmen Beşiktaşta Sözleşme detayları KAPa bildirildi, Ronaldo ve Weghorstlu video...

 

EFSANE İKİLİ YENİDEN BULUŞUYOR

Siyah beyazlıların Süper Lig’de şampiyonluk yaşadığı son 2 sezonda da Aboubakar’ın kadroda olması takıma olan katkısını net olarak ortaya koyarken Kamerunlu futbolcunun ilk döneminde müthiş bir uyum yakaladığı Cenk Tosun’la da yeniden bir araya geliyor. 2016-17 sezonunda Beşiktaş şampiyonluğa ulaşırken Cenk Tosun 20, Aboubakar da 12 gol atmıştı. 2 futbolcu 4’er de asist yapmıştı. Bir golde pası Aboubakar, Cenk’e verirken birbirlerine yaptıkları bu asist çıkarıldığı ikili toplam 39 gole katkı verdi.

Haberin Devamı

Son dakika: Aboubakar resmen Beşiktaşta Sözleşme detayları KAPa bildirildi, Ronaldo ve Weghorstlu video...

SON SEZONUNDA DA 15 GOL VE 5 ASİSTLE YILDIZLAŞTI

Beşiktaş 2016-17’yi 73 golle zirvede tamamlarken bu gollerin yüzde 53.4’ünde Aboubakar ile Cenk direkt başroldeydi. Söz konusu sezondaki performansının ardından Cenk 2017- 18’in devre arasında 22.5 milyon Euro gibi rekor bir transferle Everton’a Transfer olurken, Aboubakar kiralık geldiği Porto’ya geri döndü. 2021’de ise siyah beyazlılar yine şampiyonluk sevinci yaşarken 30 yaşındaki golcü 26 maçta 15 gol, 5 asistle, 38 maçta 19 gol atan Cyle Larin’in ardından takımın en golcü 2. ismi olmayı başardı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!