Sivasspor, Avrupa kupalarında 22. maçına çıkıyor

Güncelleme Tarihi:

Sivasspor, Avrupa kupalarında 22. maçına çıkıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2022 10:09

UEFA Avrupa Ligi Play-Off Turu rövanş maçında yarın İsveç temsilcisi Malmö ile sahasında karşılaşacak olan Sivasspor, Avrupa kupalarında 22. maçında sahne alacak.

Haberin Devamı

UEFA Avrupa Ligi Play-Off Turu rövanş maçında Sivasspor, yarın İsveç ekibi Malmö’yü konuk edecek. Sivas 4 Eylül Stadyumu’nda 20.00’de başlayacak müsabakayı Sırp hakem Srdjan Jovanovic yönetecek.

Karşılaşmaya galibiyet için çıkacak olan kırmızı-beyazlılar, rakibini 3 farkla yenip bir üst tura çıkmak için mücadele edecek.

Kırmızı-beyazlılarda bu mücadele öncesi eksik ve sakat oyuncu bulunmuyor.

Avrupa’daki 22. müsabaka

Sivasspor, sahasında oynayacağı Malmö mücadelesiyle birlikte Avrupa sahnesinde 22. maçına çıkacak.

Kırmızı-beyazlı ekip, geride kalan 21 müsabakada 7 galibiyet, 2 beraberlik ve 12 yenilgi aldı. Söz konusu maçlarda 22 gol atan Sivasspor, ağlarında ise 41 gole engel olamadı.

Rıza Çalımbay’ın Avrupa arenasındaki 24. maçı

Rıza Çalımbay, teknik direktörlük kariyerinde Avrupa kupalarında toplam 23 müsabakaya çıktı.

Haberin Devamı

Çalımbay yönetimindeki Denizlispor, 2002-2003 sezonunda UEFA Kupası'nda 8 maçta 3 galibiyet, 2 beraberlik ve 3 mağlubiyet aldı. 2005-2006 sezonunda Beşiktaş’ın başında 4 kez UEFA Kupası mücadelesinde görev alan Rıza Çalımbay, bu müsabakalarda ise 3 galibiyet ve 1 mağlubiyet elde etti.

Geçen sezon Sivasspor ile 6 UEFA Avrupa Konferans Ligi müsabakası heyecanı yaşayan Çalımbay, bu maçlarda ise 3 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 mağlubiyetle sahadan ayrıldı.

Çalımbay idaresindeki Sivasspor, geçen sezon UEFA Avrupa Konferans Ligi 2. Eleme Turu maçlarında ise Petrocub ile karşılaşmış, 2 müsabakadan da 1-0'lık skorla galip ayrılmıştı. Yiğidolar, 3. Eleme Turu ilk maçında Dinamo Batumi’yi 2-1 yenerken, rövanş maçında da rakibiyle 1-1 berabere kalmıştı. Kırmızı-beyazlılar, play-off turu ilk mücadelesinde de evinde Kopenhag’a 2-1 yenilmiş, rövanş maçında da 5-0 mağlup olmuştu.

Sivasspor, Avrupa kupalarında 22. maçına çıkıyor

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!