Sesi Görenler Milli Takımı, Avrupa Şampiyonası’nda finale yükseldi

Güncelleme Tarihi:

Sesi Görenler Milli Takımı, Avrupa Şampiyonası’nda finale yükseldi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2022 21:51

İtalya’nın Pescara kentinde düzenlenen Görme Engelliler (IBSA) Avrupa Futbol Şampiyonası’nda Türkiye, İngiltere’yi penaltı atışları sonrasında 2-0 mağlup ederek finale yükseldi. 

Haberin Devamı

Türkiye Futbol Federasyonu’nun ’Türkiye Futbol Oynuyor’ projesi kapsamında destek verdiği, Görme Engelliler Spor Federasyonu bünyesindeki Sesi Görenler Milli Takımı, İtalya’nın Pescara kentinde düzenlenen IBSA Avrupa Futbol Şampiyonası yarı finalinde, İngiltere karşılaştı. Rakibine penaltı atışları sonrasında 2-0’lık üstünlük kuran Ay-yıldızlılar, finale yükseldi.

Milliler, bu sonuçla İngiltere’nin Birmingham kentinde yapılacak Dünya Şampiyonası ve 2024 Paris Paralimpik Oyunları’nda mücadele etmeyi garantiledi. Sesi Görenler, daha önce bir kez Avrupa Şampiyonu olurken, iki kez de Paralimpik Oyunları’nda mücadele etmişti. 

Milliler, şampiyonanın finalinde 17 Haziran Cuma günü TSİ 18.30’da grup aşamasında 2-1 mağlup olduğu Fransa ile karşı karşıya gelecek.

BAKAN KASAPOĞLU’NDAN TEBRİK

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, İtalya’da düzenlenen IBSA Avrupa Futbol Şampiyonası’nda İngiltere’yi yenerek finale yükselen, aynı zamanda hem Dünya Şampiyonası’na hem de Paris 2024 Paralimpik Oyunları’na katılma hakkı kazanan Sesi Görenler Milli Futbol Takımı’nı tebrik etti.

Bakan Kasapoğlu, tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi:

"İtalya’nın Pescara kentinde düzenlenen IBSA (Görme Engelliler) Avrupa Futbol Şampiyonası’nda İngiltere’yi mağlup ederek finale yükselen Sesi Görenler Milli Futbol Takımımızı yürekten kutluyorum. Elde ettikleri başarı ile birlikte aynı zamanda hem Dünya Şampiyonası’na hem de Paris 2024 Paralimpik Oyunları’na katılma hakkı kazanan, her biri bizler için gurur vesilesi olan futbolcu kardeşlerime finalde başarılar diliyorum. Milli sporcularımızın başarısında emeği geçenleri de tebrik ediyorum.

BAKMADAN GEÇME!