Serdal Adalı'dan Hasan Arat'la birleşme sorusuna cevap ve Ahmet Nur Çebi açıklaması: Bireysel desteklere ihtiyacım yok

Güncelleme Tarihi:

Serdal Adalıdan Hasan Aratla birleşme sorusuna cevap ve Ahmet Nur Çebi açıklaması: Bireysel desteklere ihtiyacım yok
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2023 15:04

Beşiktaş'ta başkan adayı Serdal Adalı, seçim gündemiyle ilgili açıklamalar yaptı. Adalı, “Ahmet Nur Çebi’nin desteğini görmedim, hissetmiyorum da. Sayın Çebi, Hasan Arat ve Fikret Orman arasındaki kavgasına beni çekmesin. Bireysel desteklere de hiç ihtiyacım yok.” dedi. Serdal Adalı ayrıca Hasan Arat'la birleşme konusu hakkında gelen soruyu da yanıtladı.

Haberin Devamı

Beşiktaş'ta başkan adaylarından Serdal Adalı, basın mensuplarıyla yaptığı sabah kahvaltısında kısa bir süre sohbet gerçekleştirdi.

Adalı’nın yaptığı açıklamalardan satır başları şöyle:

Ahmet Nur Çebi’nin desteğini görmedim, hissetmiyorum da. Sayın Çebi, Hasan Arat ve Fikret Orman arasındaki kavgasına beni çekmesin. Bireysel desteklere de hiç ihtiyacım yok.”

Hasan Arat’ın “borçları bitireceğim” söylemi?

“Bizim için böyle bir ihtimal var. Bugünkü ziyaretlerimin tamamı açıklayacağımız projelerle ilgili. Ben ilk gün de söyledim, hayali projelerle insanları, camiayı başka bir hayale sürüklerim. Böyle bir şeyi yapmam, karakterim bu değil. Ben, proje ayakları yere basmadıkça, finansmanı nasıl sağlanacak, hangi sürede bitecek, geri gelişi ne zaman olacak, bunlardan dört dörtlük emin olmadıkça hiçbir proje açıklamam. Yoksa 80-85’e yakın hazır proje var.”

Haberin Devamı

Hasan Arat’la birleşme konusu

“Buyursun gelsin basketbola baksın, anonim şirkete baksın. Bildiği, anladığı işler. Aynı teklifi ben de yaptım. Buyursun, gelsin o olsun dedim. Hasan Bey’i 45 senedir tanırım. Hasan ağabeyimdir, saygısızlık yapmam. Ama bir sene boyunca ‘beraber girelim seçime, beraber yürüyelim, sen gel futbol kısmına bak’ diye söyledi ama her seferinde de herhangi bir yönetimde görev almak istemiyorum, eğer camiam isterse direkt aday olmak istediğimi söyledim. Bir sene içinde 5-6 defadan fazla görüştük. ‘Serdal çok iyi insan, bu başkanlığı çok hak ediyor, çok faydalı başkan olur, yönetici olur.’ Dedi. Teşekkür ediyorum güzel sözleri için. Ne zaman ki aday oldum maalesef çevresindeki, sosyal medyadaki kirliliğin sebebi arkadaşlar döndüler, söylemek bile istemiyorum; bir ‘Matruşka’ benzetmesinin içine girdiler. O noktada da iyi ki aday olmuşum dedim. Açıkçası geçen bir senelik sürede Hasan Bey’in tekliflerine de hayır dediğim için şu anda kendimi iyi hissediyorum. Demek ki samimi değilmiş.”

Metin Keçeli’nin yönetime alınması...

“Metin ağabey ile birbirimize 2011, 2012’lerden sözümüz var. Bu sefer teşekkür ediyorum beni de kırmadı. Yeni bir yönetim olacak, ben çok ders aldım yönetim kuruluna girdiğimde. Okulum; Metin ağabey, Allah rahmet eylesin Orhan Saka ağabey, Fahrettin Curoğlu… Ben bunların yanında yetiştim. Beşiktaş terbiyesiyle büyüdüm. Yönetime yeni girecek arkadaşlar da eminim Metin ağabeyin tavsiyelerini dinlerler, Beşiktaş’ın ne olduğunu bir an önce anlarlar.”

Haberin Devamı

Kadro ve transfer…

2011’de baktığımda altyapıyla ilgili bugün devam eden futbol akademisi konusu o zamanlardan başlayan çok da arzu ettiğim, inandığım bir proje. Carvajal’ı da bu akademinin başına koyalım diye getirdik. Ama kısmet olmadı, araya mecburi ayrılıklar girdi. O tarihte Fikret başkana da aynı şeyi söyledim; ‘Şu projeyi bitirin. İçeride de bir alacağım var, o paradan bu tesisleri yapalım’ dedim. Fikret Bey ile yönetime girdiğimde baktım proje aynı yerinde duruyor. Sonrasında Sayın Çebi’ye ziyarete gittiğimde ona da söyledim. Bir kısmı yapılmış. Özellikle şu altyapıyı bizim bir an önce dört dörtlük bir şekle getirip oradan 3-4 tane futbolcu almamız lazım.”
 
“Transferler kısmında da biliyorsunuz Mehmet Özdilek hoca Sportif Direktör olarak görev yapacak. Transferlerde de şu anda Mehmet hoca çalışıyor. Mevcut çok iyi bir scout ekibimiz var, oraya eklemelerle scout ekibini daha da güçlendirip, bunun yanında yurt dışında da bir scout ekibi oluşturacağız. İzlediğimiz ve transfer etmek istediğimiz futbolcuları raporlarını her iki taraftan alıp karşılaştırıp hata payını sıfıra çekmek isteyeceğiz. Devre arasında şu andaki futbol takımımızın maliyeti 80-85 milyon eurolarda. Bir şekilde bu takımı yukarı çıkaracağız. Devre arasında biz maliyeti olacak futbolcularla yollarımızı ayıracağız. Bu maliyete katlanacağız. Bu maliyete aldığımız 2-3 oyuncuyla takımı bir an önce yukarı taşıyıp en azından gelecek sene başında 85-86 milyon euroluk yükü sırtımızdan atmış olacağız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!