Recep Uçar'dan özel açıklamalar: Ümraniyespor hikâyesi & Kayıp 11 puan! | 'Jorge Jesus, bizim için bir fırsat' | Pirlo'ya cevap

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2023 14:20

Futbolculuk kariyerine Ümraniyespor altyapısında başlayan, uzun yıllar Başakşehir ve Beşiktaş'ta yardımcı antrenörlük yapan ve son olarak Ekim 2020'de başına geçtiği Ümraniyespor'u Süper Lig'e çıkaran teknik direktör Recep Uçar, Spor Arena YouTube kanalına konuk oldu.

Haberin Devamı

Gamze Türk sordu; 48 yaşındaki çalıştırıcı, Ümraniyespor hikâyesinin nasıl başlayıp neden sonlandığına, örnek aldığı isimlerden yeni nesil teknik direktörlere, Abdullah Avcı'ya, Andrea Pirlo'ya, hayallerine ve gelecek planlarına dair birçok konuda samimi açıklamalarda bulundu.

Recep Uçar röportajımızdan öne çıkan açıklamalar şu şekilde:

“HAKEM HATALARINDAN 11 PUAN KAYBETTİK”

Hakem hatalarından da 11 puan kaybetmiş bir takımın teknik direktörüydüm. 11 puandan bahsediyoruz. En çok büyük takımlar dert yanıyor. Şunu da isterim, çok samimilerse hiç başka bir veri kullanmaya gerek yok, yayıncı kuruluşun ‘Trio’ programındaki pozisyon analizlerinden hangi takımın kaç puan kaybettiğini açıklasınlar. Ümraniyespor muhtemelen ilk üçte çıkacak. Büyük takımlar çıkmayacak. O süreçte zaten sınırlı olan gücümüzle bu gibi dış faktörler de bizi yordu. Özellikle ligin ilk yarısında yapılan hakem hatalarından bahsediyorum.

“MİLLİ TAKIM'DA BİR ALTIN JENERASYONUMUZ YOK”

Her Türk gibi ben de milli takımın başarılı olmasını isterim. Son maçlarda oyun anlamında belki kötü değildik ama daha iyi oyunlar oynayıp başarılı olabileceğimizi düşünüyorum. Kadro açısından baktığımızda bir altın jenerasyonumuz yok. 2002 gibi bir jenerasyonumuz olduğunu düşünmüyorum. Bazı teknik adamlar çok iyi bir kadromuz olduğunu düşünebilir ama o seviyede bir takımımız olduğunu düşünmüyorum. Mevcut oyuncu gurubuyla da ciddi işler yapabileceğimize inanıyorum.

Haberin Devamı

PİRLO’NUN SÖYLEMİ, GURUR VERİCİ”

Pirlo, dünya futbolunda çok önemli bir isim. İtalyan futbol efsanesi, son dünya kupasının tanıtım yüzlerinden biri. Ülkemizde bulunması da tanıtım açısından çok önemli. İyi bir futbol adamı. Daha önce İtalya’da çok önemli bir kulüpte çalıştı. İtalyan milli takımında yüzlerce kez görev almış bir teknik adam. Açıkçası gurur verici. Beni mutlu eden bir söylem. Teknik adamlar olarak birbirimizi en çok rakip olduğumuz maçlar arifesinde tanıyabiliyoruz. Maçları analiz etme şansımız oluyor ve oyuna ne kadar dokunabildiğini görüyoruz. Karagümrük maçlarında da onlar muhtemelen bizleri analiz ettiler. Neticesinde böyle bir söylemde bulunmuş. Gurur verici bir demeç, tekrar teşekkür ediyorum.

Haberin Devamı

Keyifli seyirler, yorumlarınızı bekliyoruz.

RÖPORTAJIMIZI YOUTUBE'DAN İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!