Özbek'ten bomba sözler: Ölürsem vasiyetim şudur; G.Saray'a...

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2018 10:34

Galatasaray’da mali genel kurul gerçekleştirildi... İlk karara göre oturum açık yapıldı. Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz açılış konuşmasında, "11 faktoring firmasına 34 milyon TL ödeme yaptık. Bunlar adama çöker ümüğünü sıkar. Allah bunların eline düşürmesin kimseyi" ifadelerini kullandı. Öte yandan Cengiz, eski başkan Adnan Polat'ın aralarında olması gerektiğini savundu. Bu sırada salonda büyük bir alkış koptu. Eski Başkan Dursun Özbek de açıklamalarda bulundu. İşte yaşananlar...

Haberin Devamı

Galatasaray’da kulüpte yıllık olağan genel kurul toplantısı bugün Lütfi Kırdar Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. 2017 yılına dair faaliyet ve denetim raporlarının üyelere sunulacağı toplantının ana konusu ise eski başkan Dursun Özbek'in mali ve idari açıdan ibra edilip edilmeyeceği.

OTURUM AÇIK YAPILACAK
Genel Kurul'un kapalı oturum (Basına kapalı / GS Tv dahil) şeklinde yapılması için önerge verildi. Bu önerge üyeler tarafından oylandı ve oy çokluğu ile kabul edilmedi.

OYLAMA BAŞA BAŞ GEÇECEK
Ocak ayında bir devrime imza atarak Mustafa Cengiz'i başkanlık koltuğuna oturtan üyeler bugün Özbek'e 2. darbeyi vurmayı planlıyor. Oylamanın başa baş geçmesi bekleniyor.

İBRA EDİLİRSE ADAY OLACAK
Özbek ise ibra oylamasından alkının akıyla çıkarak seçimin rövanşını almayı düşünüyor. Özbek ibra olursa büyük ihtimalle Mayıs ayındaki olağanüstü genel kurulda Cengiz'in karşısına rakip olarak çıkacak.

Haberin Devamı

Özbekten bomba sözler: Ölürsem vasiyetim şudur; G.Saraya...

MUSTAFA CENGİZ'İN AÇILIŞ KONUŞMASI:

Sayın divan kurulu, sayın üyeler hepiniz hoş geldiniz. Değerli Galatasaraylılar, sözlerime başlamadan önce bir önceki başkanım Dursun Özbek'in olduğu kurulda yaptığım konuşmaya benzer bir konuşma yapmak istiyorum. Tarihi bir kongre yapıyoruz. Faaliyeti yapan eski yönetim, denetlemeyi yapan eski yönetim, bunu sunan yeni yönetim. Biz son divan kurulunda da açıkça ifade ettik. Eski yönetimden denetim raporu gelmemişti. Sonra divan kuruluna verdiler. Biz bu bağlamda kavgadan çekindiğimizden değil, kavga istemediğimizden eski yönetimle ilgili bir şey yapmadık. Hiçbir endişemiz yok. 2 rapor olduğu için biri denetlemenin denetlemesi gibi... Tartışmalar çıkabilir. Benim başkan olarak ricam, bütün konuşmacılar ve dinleyiciler için söylüyorum Galatasaray asaletine, vakarına yakışır şekilde davranmalıyız. Saygı esas. Galatasaray farklı olduğunu bu genel kurulda da kanıtlamalı. Hazır konuşmalara pek alışık değilim, biraz bu eziyete katlanmanızı rica ediyorum. Dün bütün gün buna çalıştık. Hatamız olursa affola.

Haberin Devamı

2 ay için konuşuyorum. 291 milyon TL nakit girişi yaptık. Eski yönetimimize 2 sermaye artırımı için teşekkür ediyorum. İkincisini biz tamamladık. 146.92 milyon TL nakit girişi yaşandı buradan.

Futbolcu kira ve satışıyla ilgili 72.34 milyon TL nakit girişi yaşandı. Özellikle Ndiaye'den geldi çoğu.

YAYIN HAKLARINDAN 20 MİLYON
En önemlisi VIP loca girişinden 9 milyon TL geldi. 2 ayda toplam 21 milyon TL'lik satış yapıldı. 21 tane loca satıldı. Ben eski yönetim kötüydü, biz iyiyiz demiyorum. Taraftarın sesi, yansıması oldu. Ben bundan gurur duyuyorum. Ben bugün varım, yarım yokum. Müthiş bir ayağa kalkış oldu. UEFA'ya da bunun sunumunu yaptık.

Toplam nakit çıkışı 287.20 milyon TL. 35.59 milyonu vergi ve SGK. 3 günümüz vardı, bu nakdi temin ettik. Herkes dedi ki Ndiaye'yi sattınız, oradan ödediniz. Ndiaye'nin parası 1 ay sonra geldi. Hem vergi borcumuzu ödedik, hem de Dany ve Chedjou'dan gelen transfer cezamızı kaldırdık. Futbola öncelik verdik. Galatasaray ağırlıklı olarak futbol bazlı bir kulüp. Futbolculara gecikmiş ve biriken 95.97 milyon TL maaş ödemesi yapıldı. Tek günde 30'u aşkın futbolcudan temiz kağıdı aldık. Fiili ödemeyle aldık. Rakamlar ortada. 50 milyona yakın bonservis ve kira ödemesi yaptık. Kredi ödemesi de yaptık. Borcumuz 245 milyon dolar'a indi. Çünkü bu aldatıcı.

Haberin Devamı

Kavgadan çekindiğimizden değil, kavgadan çekindiğimizden eski yönetimin verdiği raporları sunum olarak hazırladık. Benim başkan olarak ricam; Galatasaray asaletine yakışır şekilde hitaplarda bulunmamız ve mümkünse konuşmacıyı sabırla dinlemenizi rica ediyorum.

İki ayda 287 milyon TL ödeme yaptık. Toplam nakit çıkışı budur. Boş olan 70 locanın 21 tanesini sattık. Maça gelmeyenler maça gelmeye başladı. Bu bir ayağa kalkıştır. Futbola önem verdik. 30'a yakın futbolcuya 95 milyon TL ödeme yaparak temiz kağıdı aldık. Bunu laf olsun diye söylemiyoruz. Basketbolculara hala borcumuz var, transfer yasağımız da duruyor.

"BASKETBOLU AYAĞA KALDIRACAĞIZ"
Basketçi kardeşlerim kızmasın, şubeye üvey evlat muamelesi yaptık. Futbolcu ödemelerini gerçekleştirdik. Mecburen futboldaki transfer yasağımızı kaldırdık. Basketbolu halledeceğiz.

Haberin Devamı

11 faktoring firmasına toplam 34 milyon TL ödeme yaptık. Nasıl bir duruma düşmüşüz ki; bizi devamlı tehdit ettiler. İnanın kaçmaktan fırsat bulamadık. Bunlar adama çöker ümüğünü sıkar. Allah bizi bunların eline düşürmesin.

Galatasaray kendi gücünün yarısını sahaya dökse kimse karşısında duramaz. Ne Barcelona, ne Real Madrid. 

ADNAN POLAT COŞKUSU
Galatasaray'ın Genel Mali Kurulu'nda açıklamalarda bulunan Mustafa Cengiz önemli açıklamalarda bulundu. Cengiz, eski başkan Adnan Polat'ın kırgınlık ve üzgünlük olmadan aramızda olması gerektiğini söyledi. Bu sırada salonda büyük bir alkış koptu.

Özbekten bomba sözler: Ölürsem vasiyetim şudur; G.Saraya...

DURSUN ÖZBEK SÖZ ALDI

Haberin Devamı

Daha sonra eski başkan Dursun Özbek söz aldı. Özbek'in açıklamalarından başlıklar şöyle:

- Galatasaray'ın 36. başkanı olarak sizlere hizmet ettim. Bunun gururunu yaşıyorum. 2015 Mayıs ayında seçildikten sonra yönetim kurulu arkadaşlarımızla oturup çalışmaya başladık.

- Şampiyonluğa koşan bir kadro oluşturduk. Şu anda lider durumdayız. Mayısta da inşallah şampiyonuz. Yarın ki Trabzonspor maçında da galibiyeti alan taraf olacağız.

- 2,5 yılda 66 M €'luk satış yapmışız, 72 M €'luk transfer yapmışız. Sadece 6 M €'ya bu kadro kurulmuş oldu.

- Riva ve Florya projelerinde bana büyük destek verdiniz. Galatasaray'a en fazla yarar sağlayacak projeyi yaptığımıza inanıyorum.

- Bizim Riva'dan beklediğimiz, Galatasaray kasasına girecek para, şu anda alınan asgari değer 762 milyon. Bunun 1 milyarlara doğru seyretmesi kaçınılmaz rakam.

- Riva bizim malımız. Riva'dan elde edilecek hasılat Galatasaray'ın hasılatı. Riva ve Florya projelerinde detaya girmemizin sebebi şu. Biz ilk tarihten itibaren 508 milyon TL'lik bir temlik aldık. Biz o zaman bu paranın nakit olarak Galatasaray'ın kasasına girmesini istedik.

- SPK'nın duyurusuyla sermayemizin 540 milyon dolara çıkmasından sonra Galatasaray'a nefes aldıran, çok katkı veren bir meblağdır. Biz kaynaklarımızı kullanmasaydık, bunları gündeme getirmeseydik, bu sermaye artışı olabilir miydi?

-Galatasaray'a yaptığımız 91 milyon liralık kasa kolaylığı çok tartışılıyor. Kanunlar gereği mecburen vergi ödemek zorundayız. Yasa gereği fatura kesmek zorundayız. Bunu 'Galatasaray'dan gelir elde ediyorum' gibi gösteriyorlar.

-Ben ölürsem çocuklarıma ve aileme vasiyetim şudur; Galatasaray'a yapabildiğiniz kadar yardım yapın ve bundan dolayı da kasanıza bir kuruş kazanç girmesin.

-Temliklerin kaldırılması için her zaman Galatasaray yönetimiyle görüşmeye hazırım. Biz kimsenin boğazını sıkmıyoruz. Noter vasıtasıyla gönderilen ihtarlar bize yakışmaz. Galatasaray başkanlığı yapmış birisine böyle bir şeyin yapılması Galatasaray'a yakışmaz.

-Her zaman Galatasaray için çalışan, her zaman Galatasaray için her şeyini veren birisi olarak beni dinlediğiniz için teşekkür ediyorum. Yaşasın Galatasaray.

DİVAN BAŞKANLIĞINA METİN ASLAN SEÇİLDİ
Lütfi Kırdar Kongre Merkezi Anadolu Auditorium Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen kongrenin genel kurul divan başkanlığına, yapılan oylama sonucunda Metin Aslan seçildi.

Kongrede, kulüp yönetim kurulu adına yapılacak sunumun ardından, raporların takdimine geçilecek. Sırasıyla faaliyet ve denetim raporlarının katılımcılara aktarılmasının ardından, görüşmelere başlanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!