Orhun Ene: "Hedefimiz top 16'ya kalmak"

Güncelleme Tarihi:

Orhun Ene: Hedefimiz top 16ya kalmak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2017 11:58

EuroCup’ta nasıl basketbol oynamaları gerektiğini öğrendiklerini belirten TOFAŞ Basketbol Takımı Başantrenörü Orhun Ene, Umarım bu galibiyet bize önümüzdeki maçlar için ekstra motivasyon sağlar ve Top 16'ya kalırız dedi.

Haberin Devamı

7Days EuroCup 3’üncühaftasında deplasmanda Dolomiti Energia Trentoyu 88-91 yenerek D Grubunda zirvenin ortağı olan TOFAŞta Başantrenör Orhun Ene ile oyuncular Josh Owens ve Tony Crocker İtalyada 17 sayı geriden gelip alınan galibiyeti değerlendirdi.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında ev sahibi ekibini konuk severliğinden dolayı teşekkür eden deneyimli çalıştırıcı, Öncelikle Trento takımını tebriketmek istiyorum. Maç boyunca büyük efor sarf ettiler. Son birkaç yılda İtalyan basketbolu işin organizasyon kısmında büyük gelişme gösterdi. Trento da çok iyi bir takım ve maç boyunca savaştılar. Yıllar sonra katıldığımız Euroleague seviyesindeki bir turnada bu derece iyi takımları yenmek kolay değil. O yüzden deplasmanda alınan galibiyet büyük avantaj sağlayabilir dedi.

Haberin Devamı

’NASIL BASKETBOL OYNAMAMIZ GEREKTİĞİNİ ÖĞRENDİK’

Avrupada 2 hafta önce Almanya deplasmanından mağlubiyetle döndüklerini, Ulm maçında yaptıkları hataları oyuncularıyla konuştuğunu ifade eden Ene, Önde götürdüğümüz maçı orada akıllı bir basketbol oynamayarak kaybetmiştik. Trento maçında takımım sadece fiziksel olarak değil mental olarak da iyi bir reaksiyon verdi. Tabii ki yine hatalar yaptık ancak en azından şu anda nasıl basketbol oynamamız gerektiğini öğrendik. İlk yarıda rakibimizin 52 sayı atmasına izin verdik. Ancak ikinci yarıda onları 36 sayıda tuttuk. Hem Türkiye ligi hem de böyle zorlu bir kupada oynamak kolay değil. Umarım bu galibiyet önümüzdeki maçlar için bize ekstra motivasyon sağlayacaktırdiye konuştu. Maçın bitimiyle birlikte ligdeki Sakarya Büyükşehir Belediyespor ve Eurocupta oynayacakları Asvel maçını düşünmeye başladıklarını vurgulayan Orhun Ene, Umarım ki Eurocuptaki ilk senemizde tur atlar ve Top 16ya kalmayı başarırız ifadelerini kullandı.

JOSH OWENS: HATALARDAN DERS ALDIK

Eski takımı Dolomiti Energia Trentoya karşı forma giyen Josh Owens ise çok genç ve yetenekli bir takım karşı oynadıklarını dile getirerek, Maça çok yavaş başladık, savunmada da iyi değildik. Ama ikinci yarıda tekrar toparlanarak ilk çeyrekte yaptığımız hatalardan ders aldık ve maça geri döndük. Sonunda da sahadaki mücadelemizle galibiyeti almayı başardık dedi.

Haberin Devamı

TONY CROCKER: GERİ DÖNMEK İÇİN ÇOK ÇALIŞTIM

Sezon başında Antalyada oynanan hazırlık maçında elinde kırık oluşması nedeniyle uzun bir süre parkelerden uzak kalan Tony Crocker da yeniden geri dönebilmek için çok çalıştığını söyledi. İtalyan temsilcisi karşısında 17 sayı atarak, Mavi Yeşillilere büyük katkı veren ABDli oyuncu, Maçta tekrar geri dönmek için büyükçaba gösterdik. Sahanın her yerinde savaştık ve geri döndük. Kendi adıma konuşacak olursam da doktorlar işlerini çok iyi yaptı. Beklenilenden daha önce dönüp tekrardan parkede olmamı sağladılar. Tekrar sahaya dönmek için son birkaç hafta çok sıkı çalıştım ve sonucunda yeniden formam kavuştum diye konuştu.

Haberin Devamı

TOFAŞ Basketbol Takımı bugün Türkiye saatiyle 15.05te Milano Bergamo Havalimanından kalkacak uçakla İstanbula geçecek ve akşam saatlerinde Bursaya varacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!