Neymar Jr’s Five heyecanı yeniden İstanbul’da

Güncelleme Tarihi:

Neymar Jr’s Five heyecanı yeniden İstanbul’da
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2017 12:58

Neymar Jr’ın adıyla bu yıl ikincisi düzenlenen sokak futbolu turnuvası Anadolu’nun birçok ilini gezdikten sonra bir kez daha İstanbul’a taşınıyor.

Haberin Devamı

İkinci İstanbul elemeleri, 4-7 Mayıs tarihleri arasında Yenikapı’da yapılan maçlardan farklı olarak bu kez 27 Mayıs’ta Gençlikspor Vefa Stadyumu’nda düzenlenecek.

64 takımın katılacağı elemelerin yine zevkli mücadelelere sahne olması bekleniyor. Red Bull tarafından düzenlenen ve sınırsız futbol heyecanı yaşatacak turnuvanın birincisi, 10 Haziran’daki Türkiye Büyük Finali’ne katılmaya hak kazanacak.

Geçmişte mahalle aralarında oynanan sokak futbolu heyecanını canlandıran ve Red Bull tarafından düzenlenen Neymar Jr’s Five turnuvası elemeleri tüm heyecanıyla sürüyor. Çanakkale, Trabzon, Konya, Ankara, Bursa, Denizli ve İzmir’de şampiyonların belirlenmesinin ardından şimdi de takımlar İstanbul’da ikinci kez şampiyonluk için kozlarını paylaşacak.

Sokak futbolundaki hünerlerini göstermek isteyenlerin adresi olan turnuvanın İstanbul elemeleri, 64 takımın katılımıyla 27 Mayıs’ta Gençlikspor Vefa Stadyumu’nda düzenlenecek. Şampiyon olan takım, 10 Haziran’da yine İstanbul’daki Türkiye Büyük Finali’ne katılmaya hak kazanacak.

Haberin Devamı

Bir önceki İstanbul elemeleri, 4-7  Mayıs tarihleri arasında Yenikapı’da  yapılmıştı. Karacabey FC, İstan FC ve Bitse de Gitsek tüm rakiplerini geçerek şampiyon olmuştu.

Şimdiye kadar yedi ilin ev sahipliği yaptığı elemelere ilgi büyük oldu. Çoğunluğunu öğrencilerin oluşturduğu takımların arasındaki mücadeleler nefes kesti, yüzlerce takım organizasyonda boy gösterdi. Sokak futbolunun meraklısı birçok isim de karşılaşmaları canlı takip etti.

Türkiye Büyük Finali’nin ardından şampiyonluk ipini göğüsleyecek takımı ise harika bir fırsat bekliyor. Şampiyon takım, Red Bull sporcusu Neymar Jr’ın da bulunacağı Brezilya’daki Dünya Finali’nde boy göstermeye hak kazanacak.

Neymar JR’s five kuralları
Beşe beş sokak futbolunun oynanacağı Neymar Jr’s Five’da centilmenlik dışında kural yok. 16 ile 25 yaş arasındaki her oyuncu turnuvaya katılabiliyor. Takımlar, 25 yaşından büyük sadece iki kişiyi kadrosuna katabiliyor.  Turnuvanın en önemli özelliği ise gol yiyen takımdan bir oyuncu çıkıyor ve eksik kalan takım artan baskı altında maça devam ediyor. Takımlardan birinin son oyuncusu çıktığında veya 10 dakikalık oyun süresi dolduğunda maç sona eriyor ve maçın kazananı ilan ediliyor.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!