Milletler Ligi'nde şampiyon Filenin Sultanları oldu! Türkiye 3-1 Çin

Güncelleme Tarihi:

Milletler Liginde şampiyon Filenin Sultanları oldu Türkiye 3-1 Çin
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2023 00:09

Milletler Ligi'nde ev sahibi ABD'yi mağlup ederek finale yükselen A Milli Kadın Voleybol Takımımız, şampiyonluk mücadelesinde Çin'i setlerde 3-1 yenerek şampiyon oldu.

Haberin Devamı

2018’nin ardından ikinci kez finale yükselen A Milli Kadın Voleybol Takımı, şampiyonluk maçında Çin'i mağlup ederek tarihinde ilk şampiyonluğuna ulaştı.

FİLENİN SULTANLARI İLK KEZ BAŞARDI

FIVB Milletler Ligi'nde ikinci kez finale çıkan A Milli Kadın Voleybol Takımımız, şampiyonluk madalyasını kazanarak bir ilki başardı.

2018 yılında ligi ikincilikle tamamlayan Filenin Sultanları; 2021'de üçüncü, 2019 ve 2022 yıllarında ise 4’üncü olmuştu.

Dünya sıralamasında yükselişini sürdüren Filenin Sultanları, ABD galibiyeti sonrası ikinci basamağa çıktı.

Milletler Liginde şampiyon Filenin Sultanları oldu Türkiye 3-1 Çin

MVP MALISSA VARGAS!

Melissa Vargas, Milletler Ligi'nde "En İyi Pasör Çaprazı" ve "En Değerli Oyuncu" seçildi.

Haberin Devamı

FİNALİN KARNESİ

SALON: College Park Center
HAKEMLER: Noemi Karina Rene (ARG), Sumie Myoi (JPN)
ÇİN: Diao, Yingying Li, Wang, Gong, X.Gong, Y.Wang, Yuan, Wang (L) (Du, Ni (L), Zheng, Zhong, Xu, Gao, Yang)
TÜRKİYE: Elif, Ebrar, Zehra, Vargas, Derya, Eda, Gizem (L) (Cansu, Simge (L), Ayça, Saliha, İlkin)
SETLER: 22-25, 25-22, 19-25, 16-25
SÜRE: 105 dakika

A MİLLİ KADIN VOLEYBOL TAKIMI'NDAN 3 OYUNCU RÜYA TAKIM'DA

Rüya Takım'da A Milli Kadın Voleybol Takımı'ndan 3 oyuncu yer aldı. Zehra Güneş, Milletler Ligi'nde en iyi 1'inci orta oyuncu oldu. Gizem Örge, en iyi libero seçildi. En iyi pasör çaprazı ödülü ise Melissa Vargas'a verildi.

BAKAN BAK, FİLENİN SULTANLARI'NI TEBRİK ETTİ

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, FIVB Kadınlar Milletler Ligi’nde Çin’i mağlup ederek şampiyon olan A Milli Kadın Voleybol Takımı’nı tebrik etti.
Bakan Dr. Osman Aşkın Bak, tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi:

"A Milli Kadın Voleybol Takımımızın, 2023 FIVB Kadınlar Milletler Ligi final karşılaşmasında Çin’i mağlup ederek şampiyonluğa ulaşması, ülke voleybolu adına büyük bir gurur kaynağı. Sonuna kadar mücadele ederek, bize bu mutluluğu ve heyecanı yaşatan A Milli Kadın Voleybol Takımı’nı yürekten kutluyor, şampiyonluğa uzanan bu yolda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Haberin Devamı

Milletler Liginde şampiyon Filenin Sultanları oldu Türkiye 3-1 Çin

DANIELE SANTARELLI: BUNU HAYAL BİLE EDEMEZDİM

A Milli Kadın Voleybol Takımı Başantrenörü Daniele Santarelli tarihi zaferin ardından konuştu. Başarılı çalıştırıcı, "Her antrenörün görmek istediği şeyi gördüm. Bu kadar oyuncu bir şey için çalıştı. Buraya geldiğimde bunu hayal bile edemezdim. Şu anda birlikte çalıştığım oyuncular, olağanüstü oyuncular. Federasyonumuz çok iyi. Bu sadece başlangıç. Şimdi kutlayacağız. Çok iyi bir iş çıkardık. her zaman böyle devam etmeyecek, çalışmalıyız. Her turnuvayı kazanabiliriz ama kolay değil. Bu hayali yakalayabilmek için buraya geldik" dedi.

Kariyerindeki başarılara dikkat çekilen Daniele Santarelli, "Sırbistan'ın ardından Türkiye ile de dünya birincisi olduk. Çok şanslıyım diyebilirim. Federasyon istediğim gibi çalışmama olanak sağlıyor. Çok iyi oyuncularım var" açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

EDA ERDEM: YILLARDIR BUNU BEKLİYORDUK

Filenin Sultanları'nın yıldızı Eda Erdem Dündar, Milletler Ligi'ndeki şampiyonluğun ardından açıklamalarda bulundu. Tecrübeli voleybolcu, "Sonunda altın madalya aldık! Yıllardır bunu bekliyorduk" diyerek sözlerine başladı.

En başından bu yana kupayı alacaklarına inandıklarını belirten Eda Erdem Dündar, "Bu bir rüyaydı, inanamıyorum. 2005 yılından bu yana milli takım forması giyiyorum. Çok uzun bir maceraydı. Koçumuz Santarelli ile birlikte başarabileceğimize inandık. Takım arkadaşlarımla gurur duyuyorum" ifadelerini kullandı.

Melissa Vargas'ın performansını değerlendiren Eda Erdem Dündar, "Vargas sadece mükemmel bir oyuncu değil, aynı zamanda mükemmel bir insan. Bizden biri olduğunu ilk andan bu yana gösterdi. Türkiye'de şu an yaşananları hayal bile edemiyorum" açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

Eda Erdem Dündar son olarak, "Takım olarak bence çok iyi hazırlandık. Daniele bize ilk günden beri, 'Kızlar, biz oraya şampiyon olmaya gidiyoruz' diyordu" ifadelerini kullandı.

Milletler Liginde şampiyon Filenin Sultanları oldu Türkiye 3-1 Çin

EBRAR KARAKURT: SON ALTIN MADALYAMIZ OLMAYACAK

Bir hayal gerçekleşti. Çok şaşkınım ve çok mutluyum. Yıllardır bunun için çabalıyoruz. Eksik olan tek şey altın madalyaydı. Bunu başardığımız için çok mutluyum. Kızların hepsiyle gurur duyuyorum. Biz daha yolun başındayız. İlk altın malaya ama son olmayacak. Aynı başarıyı Avrupa Şampiyonası'nda ve Paris Olimpiyatları'nda göstereceğiz.

GİZEM ÖRGE: PAHA BİÇİLEMEZ

Duygularım çok yoğun. Milli takıma uzun yıllar sonra döndükten sonra ilk turnuvada şampiyon olmak ve bunun bir parçası olmak... Çok gururlu hissediyorum. Takım olarak çok iyi hazırlandık. Bunu da uyguladı. Biz bu şampiyonluğu gerçekten hak ettik. Yaşadıklarımı kelimelerle anlatamam. İlk maçıma çıktığımda gözyaşlarımı tutamadım. Böyle bir senede, böyle bir başarı ile başlamak. Paha biçilemez.

Haberin Devamı

ZEHRA GÜNEŞ: ÇOK MUTLUYUM

Yeni bir hikayenin başlangıcındayız. Çok mutluyum. Bundan 5-10 sene sonra şampiyonluklar hatırlanır. Kimin iyi oynadığı ve kötü oynadığı değil.

Milletler Liginde şampiyon Filenin Sultanları oldu Türkiye 3-1 Çin

FİLENİN SULTANLARI'NIN MİLLETLER LİGİ PERFORMANSI

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Antalya'daki ilk hafta maçlarında Güney Kore, Sırbistan ve İtalya'yı mağlup etti. Filenin Sultanları, ABD karşısında parkeden mağlup ayrıldı ve 3 galibiyet ile 1 mağlubiyetle ilk haftayı tamamladı.

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Hong Kong'daki ikinci hafta mücadelelerinde Hollanda, Kanada ve Dominik Cumhuriyeti engeline takılmadı. Ay-Yıldızlılar, Polonya'ya 3-0'lık skorla mağlup oldu.

Filenin Sultanları, Bangkok'taki üçüncü hafta müsabakalarına Japonya mağlubiyetiyle başladı. A Milli Kadın Voleybol Takımı ardından oynadığı Tayland, Brezilya ve Hırvatistan maçlarında rakiplerine set vermedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!