Mauro Icardi, Kayserispor maçında tarihe geçebilir

Güncelleme Tarihi:

Mauro Icardi, Kayserispor maçında tarihe geçebilir
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2023 15:07

Geçtiğimiz yılın şampiyonu Galatasaray, bu sezon ilk Süper Lig maçına 12 Ağustos'ta Kayserispor deplasmanında çıkacak. Sarı kırmızılıların Arjantinli golcüsü Mauro Icardi bu maçta gol atması halinde tarihe geçecek.

Haberin Devamı

Süper Lig'de 2023-2024 sezonu için geri sayım başladı. 12 Ağustos Cumartesi günü Kayserispor ve Galatasaray kozlarını paylaşacak.

Kadrosunu güçlendirme adına iddialı transferler yapan Galatasaray; Angelino, Wifried Zaha, Cedric Bakambu, Halil Dervişoğlu, Kerem Demirbay, Günay Güvenç ve Mauro İcardi gibi önemli isimleri kadrosuna kattı.

Transferlerini görücüye çıkaracak olan sarı kırmızılıların rakibi Kayserispor'da ise adeta yaprak dökümü yaşanıyor. Bernard Mensah, Emrah Başsan, Mario Gavranovic, İlhan Parlak ve Cenk Gönen ile yollar ayıran Kayseri temsilcisi alt yapıdan Onur Ceylan ile profesyonel sözleşme imzaladı.

ICARDI İÇİN HEDEF FEGHOULI'Yİ GEÇMEK

Geçtiğimiz sezonda sarı kırmızılı forma ile Süper Lig'de 24 maça çıkan Arjantin'li forvet oyuncusu 22 gol 7 asist katkısı vermişti. Kiralık sözleşmesinin bitmesinin ardından PSG'ye dönen yıldız golcü için Galatasaray yoğun uğraşlar vererek İcardi'yi tekrar kadrosuna kattı. 10 Milyon Euro bedel karşılığında bonservisi alınan İcardi için gözler Kayserispor maçına çevrildi. 

Haberin Devamı

Galatasaray forması ile Süper Lig'de en çok gol atan yabancı futbolcular sıralamasında 11. sırada yer alan İcardi, 1 gol atması halinde tarihe geçecek. Kayserispor karşısında fileleri sarsması durumunda kendine ilk 10 da yer bulacak olan İcardi, Shabani Nonda'nın rekorunun yeni ortağı olacak. Süper Lig'de 2 gol atması durumunda 9. sıraya kadar yükselecek olan Arjantin'li yıldızın sonraki hedefi ise 8. sıradaki Sofiana Feghouli'yi geçmek olacak. 

Galatasaray'ın Süper Lig'de en çok gol atan 10 yabancı futbolcusu:

1-) George Hagi- 59 Gol

2-) Milan Baroş - 48 Gol

3-) Bafetimbi Gomis - 46 Gol 

4-) Cevad Prekazi - 40 Gol

5-) Wesley Sneijder - 35

6-) Tarık Hodzic - 28

7-) Mirsad Kovacevic - 28 

8-) Sofiana Feghouli -25 

9-) Mirsad Sejdic - 24

10-) Shabani Nonda - 23

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!