Mata, Ross, Rashica ve Yusuf Demir, Galatasaray'da!

Güncelleme Tarihi:

Mata, Ross, Rashica ve Yusuf Demir, Galatasarayda
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2022 07:00

Danimarkalı stoper Mathias Ross ve Rapid Wien’in orta saha oyuncusu Yusuf Demir’i bonservisleriyle satın alan Galatasaray, Norwich City’den sağ kanat Milot Rashica’yı bir sezonluğuna kiraladı. Serbest oyuncu statüsündeki İspanyol on numara Juan Mata ile de 1 yıllık anlaşma yapıldı.

Haberin Devamı

Galatasaray transferin bitmesine saatler kala transferde vites yükseltti.

Yabancı transferinde açılışı Sergio Oliveira, Haris Seferovic ve Leo Dubois ile yapan, ardından Lucas Torreira ve Dries Mertens’i kadrosuna katan sarı kırmızılılar, dün Mauro İcardi’yi duyurduktan sonra Avrupa’dan dört transfer birden yaptı. İşte o isimler:

Ross, 1.2 milyon euro alındı

Danimarka'nın Aalborg takımında forma giyen Mathias Ross, bonservisiyle alındı. 21 yaşındaki stoper için 1.2 milyon Euro bonservis bedeli ödenecek. Ross bu sezon 8 haftası geride kalan Danimarka Ligi’nde tüm maçlarda ilk 11’de sahaya çıkarken 1 gol atmayı başardı. Oynamaya hazır olan genç futbolcunun, Marcao’nun gidişinden sonra büyük sorunlar yaşayan savunmaya hemen monte edilmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Rashica da oynamaya hazır geldi

Galatasaray'da günün ikinci sürpriz transferi Milot Rashica oldu. 26 yaşındaki sağ kanat oyuncusu, bir sezonluğuna bedelsiz olarak İngiltere Championship takımı Norwich City’den kiralandı. Norwich, Kosovalı futbolcuyu geçen yıl Werder Bremen’den 11 milyon Euro’ya transfer etmişti. Bu sezon 5 resmi maçta oynayıp 1 gol atan Milot Rashica, Kosova Milli Takımı’nda 43 karşılaşmada görev yapıp 8 gol kaydetti. Rashica’nın da her an oynamaya hazır olduğu bildirildi.

Yusuf Demir için 5 milyon euro

Sarı kırmızılılar, Avusturya futbolunun yıldız adayları arasında yer alan Yusuf Demir’i de kadrosuna kattı. Bonservisi Rapid Wien’de olan 19 yaşındaki kanat oyuncusu, geçen yıl kiralık olarak Barcelona’da forma giymişti. Galatasaray, Yusuf Demir’in bonservisi için 5 milyon Euro bonservis bedeli ödeyecek. Avusturya A Milli Takımı’nda 4 kez oynayan Yusuf Demir bu sezon Rapid Wien formasıyla 5 resmi maça çıkıp 1 gol attı.

Juan Mata'nın bonservisi elindeydi

Galatasaray, transferde günün en büyük sürprizini akşam saatlerinde yaptı. Valencia, Chelsea ve Manchester United’da toplam 9 şampiyonluk kazanan ve İspanya Milli Takımı ile 2010 Dünya Kupası ve 2012 Avrupa Şampiyonluğu kupalarını kaldıran Juan Mata ile 1 yıllık anlaşma yapıldı. 9 sezon forma giydiği Manchester United’dan ayrıldıktan sonra herhangi bir kulüple anlaşmayan ve bonservisi elinde olan 34 yaşındaki Mata’ya 1.8 milyon Euro ödenecek. Mata, tüm kariyeri boyunca 632 maçta oynayıp 138 gol, 157 asist yaptı.

Haberin Devamı

Mata, Ross, Rashica ve Yusuf Demir, Galatasarayda

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!