Manchester United'da Cristiano Ronaldo bilmecesi! Bir yıllık sözleşmesi var ama...

Güncelleme Tarihi:

Manchester Unitedda Cristiano Ronaldo bilmecesi Bir yıllık sözleşmesi var ama...
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2022 07:00

Kişisel olarak başarılı bir sezon geçirse de United’ın ligi altıncı bitirip Şampiyonlar Ligi’ne katılamaması nedeniyle yıldız futbolcunun bu kulüpte kalmak istemediği iddia edildi. Teknik direktör Erik ten Hag Ronaldo’nun kalmasını çok istediğini belirtti ancak oyuncunun mutsuz olduğunu da sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

Manchester United’da Cristiano Ronaldo belirsizliği sürüyor. Her ne kadar teknik direktör Erik ten Hag, kulüple bir yıllık sözleşmesi daha bulunan Portekizli futbolcunun planlarının önemli bir parçası olduğunu söylese de Daily Mail’e göre, Ronaldo’nun Şampiyonlar Ligi’ne katılamayan United’da oynamak gibi bir niyeti yok. Tayland ve Avustralya’da yapılan hazırlık kampına katılmayan Cristiano Ronaldo’nun ismi de Atletico Madrid ve Chelsea takımlarıyla anılıyor.

İngiltere'ye gelmesi kulübü umutlandırdı

The Athletic Gazetesi’nin haberine göre ailevi problemlerini öne sürerek antrenmanlara katılmayan 37 yaşındaki futbolcu bu sezon kalsa da daha sonrası için kulüple yeni bir sözleşme imzalama niyetinde değil. Menajeri Jorge Mendes ile birlikte Manchester’a dönen yıldız oyuncu kulüp yönetimi ve teknik direktör Erik ten Hag’la bir görüşme gerçekleştirdi. Ronaldo’nun İngiltere’ye geri dönmesinin Manchester United tarafından olumlu bir işaret olarak görüldüğü ifade edildi.

Haberin Devamı

Manchester Unitedda Cristiano Ronaldo bilmecesi Bir yıllık sözleşmesi var ama...

Onu bir şekilde takıma adapte edeceğiz

Hollandalı teknik adam Erik ten Hag, Ronaldo ile ilgili yaptığı son açıklamasında, “Bir parça mutsuz hissediyor, nasıl çözebiliriz buna bakacağız. Ben onunla çalışmak istiyorum. Onu bir şekilde takıma adapte edeceğiz” ifadelerini kullanmıştı. Geçtiğimiz sezonun başında Juventus’tan Manchester United’a geri dönen Ronaldo’nun 2023 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor. Ronaldo, 2021-2022 sezonunda 39 maçta 24 gol ile 3 asist kaydetti. United ise ligi 6. tamamladı.

Alex Ferguson'ın orada ne iş ivar?

Cristiano Ronaldo’nun yönetimle görüşmesine, kulübün efsane menajeri Alex Ferguson da katıldı. ‘Sir’ Ferguson’ın tesislere gelmesi taraftarlar arasında ise hoş bir durum olarak karşılanmadı. Birçok taraftar görüşmeleri teknik direktör Ten Hag’ın yürütmesi gerektiğini, Ferguson’ın gelmesinin Hollandalı çalıştırıcıyı geri plana atmak olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

'Ronaldo'yu istemiyoruz kampanyası başlattılar

Ronaldo'nun ismi Atletico Madrid ile anılsa da La Liga ekiplerinin taraftarları Portekizli futbolcunun transfer edilmemesine yönelik bir kampanya başlattı. Bazı kırmızı beyazlı taraftarlar takımlarının Ronaldo’yu kadrosuna katmasını istemediklerini sosyal medya üzerinden ‘Contra CR7’ yani ‘CR7’ye karşı’ etiketi ile paylaşımlar yaparak açıkça belirtiyor. Portekizli yıldızın, Şampiyonlar Ligi’nde 2014 ve 2016’da finalde, 2017’de ise yarı finalde Atletico Madrid’i eleyen Real Madrid kadrosunun kilit isimlerinden olması da başlatılan kampanyada en çok değinilen noktalardan.

BAKMADAN GEÇME!