Lucas Torreira kimdir, kaç yaşında, hangi takımlarda oynadı? Lucas Torreira'nın mevki ve hayatı

Güncelleme Tarihi:

Lucas Torreira kimdir, kaç yaşında, hangi takımlarda oynadı Lucas Torreiranın mevki ve hayatı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2022 22:08

Lucas Torreira'nın kariyer hayatı, Galatasaray transferi dolayısıyla gündemde yer almaya başladı. Transfer çalışmalarına devam eden Galatasaray, Lucas Torreira ile 4 yıllık anlaşmaya vardı. Sarı-kırmızılı ekibin renklerine bağladığı orta saha oyuncusu Lucas Torreira,Pescara, Sampdoria, Arsenal, Atletico Madrid gibi takımlarda forma giydi. Uruguaylı futbolcu memleketi Fray Bentos'un kulübü olan IA 18 de Julio altyapısında kariyerine başladı. Peki, Lucas Torreira kimdir, kaç yaşında, hangi takımlarda oynadı? İşte, Lucas Torreira'nın mevki ve hayatı

Haberin Devamı

Lucas Torreira kimdir, sorusu sporseverler tarafından merak ediliyor. Yeni sezona iddialı bir kadro kurarak girmek isteyen Galatasaray Lucas Torreira ile 4 yıllığına anlaşmaya vardı. Premier League takımlarından Arsenal'de forma giyen Lucas Torreira 1996 doğumlu. 1,68 metre boyunda olan futbolcu orta saha mevkiinde oynuyor.

LUCAS TORREİRA KİMDİR?

Lucas Torreira 11 Şubat 1996, Fray Bentos'ta dünyaya geldi. Torreira, futbol kariyerine memleketi Fray Bentos'un kulübü olan IA 18 de Julio altyapısında başladı. İtalya'ya taşındıktan sonra Pescara altyapısında oynamaya başladı. 1 Temmuz 2015 tarihinde Torreira, 1,5 milyon € karşılığında Sampdoria'ya transfer oldu ama, 2015-16 sezonunda as takım tecrübesi kazanması için Pescara'da kiralık oynamaya devam etti. 2 Temmuz'da resmî olarak Pescara'ya kiralanadı.

Haberin Devamı

10 Temmuz 2018 tarihinde Torreira, açıklanmayan ama 26 milyon £ civarında olduğu düşünülen bir bonservis bedeli karşılığında İngiliz kulübü Arsenal'e transfer oldu. Fiorentina'da 35 resmi maçın 30'unda ilk 11'de forma giydi. 30 Haziran 2022'de Arsenal'e geri döndü.

2018-19 sezonu

Torreira, Premier League'deki ilk maçına 12 Ağustos'ta 2-0 yenildikleri Manchester City karşısında çıktı ve 70. dakikada oyuna dâhil oldu. Sezondaki ilk asistini 3-2 yendikleri Cardiff City'ye karşı Alexandre Lacazette'in galibiyet golünde yaptı.

2019-20 sezonu

Torreira, sezondaki ilk maçına Arsenal'in 2-1 yendiği Burnley karşısında çıktı. Sezondaki ilk golünü ise 61. dakikada Dani Ceballos'un yerine oyuna girdikten sonra Liverpool'a attı ve 3-1 yenildikleri maçta takımının tek golünü atmış oldu.

Fiorentina (kiralık)

Fiorentina'da 35 resmi maçın 30'unda ilk 11'de forma giydi. 30 Haziran 2022'de Arsenal'e geri döndü.

Uruguay'da doğan Torreira, aynı zamanda baba tarafından dedesinin Galiçyalı olması nedeniyle İspanyol asıllıydı. İspanyol pasaportunu da elinde bulunduran futbolcu, Uruguay forması giymeden önce İtalya tarafından izlenmişti. Torreira, ilk kez Uruguay kadrosuna Mart 2018'deki 2018 Çin Kupası için çağrıldı.

Haberin Devamı

İlk millî maçına Çin Kupası yarı finalinde 2-0 yendikleri Çek Cumhuriyeti karşısında çıktı. Mayıs 2018'de, Rusya'da yapılacak olan 2018 FIFA Dünya Kupası için Uruguay'ın 26 kişilik aday kadrosuna seçildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!