Fenerbahçe, Konferans Ligi'nde çeyrek finalde! Union SG'ye galibiyet yetmedi: 0-1

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçe, Konferans Liginde çeyrek finalde Union SGye galibiyet yetmedi: 0-1
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2024 00:00

Fenerbahçe, ilk maçta 3-0 mağlup ettiği Union SG'ye kendi sahasındaki rövanşta 1-0 yenilmesine karşın UEFA Konferans Ligi'nde çeyrek finale yükseldi.

Haberin Devamı

UEFA Avrupa Konferans Ligi son 16 turu rövanşında Fenerbahçe, Union SG'yi ağıırladı.

İlk mücadeleyi 3-0 kazanan sarı-lacivertliler, evindeki rövanşta 1-0 yenilmesine karşın UEFA Konferans Ligi'nde çeyrek finale adını yazdırdı.

Union Saint Gilloise'nın tek golünü 68. dakikada Rasmussen kaydetti.

Konferans Ligi'nde çeyrek final maçları 11 ve 18 Nisan'da oynanacak.

FENERBAHÇE ÇEYREK FİNALDE
FENERBAHÇE ÇEYREK FİNALDE

Fenerbahçe, ilk maçta 3-0 mağlup ettiği Union SG'ye kendi sahasındaki rövanşta 1-0 yenilmesine karşın UEFA Konferans Ligi'nde çeyrek finale yükseldi. Belçika ekibinin tek golünü 68. dakikada Rasmussen kaydetti.

MERT HAKAN SAKATLANDI
MERT HAKAN SAKATLANDI

Son dönemin formda isimlerinden Mert Hakan Yandaş, Union Saint-Gilloise maçının 75. dakikasında oyuna girdi. Mert Hakan Yandaş, 10 dakika sonra sakatlanarak kenara geldi.

İLK GOL RASMUSSEN'DEN GELDİ
İLK GOL RASMUSSENDEN GELDİ

Karşılaşmanın 68. dakikasında Loic Lapoussin'in ceza sahası içi sol çaprazından açtığı ortada Mathias Rasmussen iyi yükselerek kafayla topu ağlara yolladı ve Union SG 1-0 öne geçti.

'TÜRK'ÜN KALBİ SENDE ATAR' PANKARTI
TÜRKÜN KALBİ SENDE ATAR PANKARTI

Fenerbahçe, Union Saint-Gilloise ile oynadığı maçta tribünleri eski Türk devletlerinin bayrakları ile donattı. Fenerbahçe tribünlerinde ayrıca, "Türk'ün kalbi sende atar" pankartı yer aldı.

OSAYI'NIN GOLÜ BAYRAĞA TAKILDI
OSAYININ GOLÜ BAYRAĞA TAKILDI

İrfan Can'ın ara pasında sağ kanattan bindiren Osayi kaleciyle karşı karşıya kalır kalmaz şutunu çekti. Top ağlara gitti ancak ofsayt gerekçesiyle gol iptal edildi.

UEFA BAŞKANI CEFERIN, KADIKÖY'DE
UEFA BAŞKANI CEFERIN, KADIKÖYDE

UEFA Başkanı Alexander Ceferin, Fenerbahçe - Union Saint-Gilloise maçını Ülker Stadyumu’nda takip etti. Tekne ile stadyuma gelen UEFA Başkanı Alexander Ceferin ve Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, taraftarların arasından yürüyerek protokol tribününden giriş yaptı.

İKİ İSİM KADROYA ALINMADI
İKİ İSİM KADROYA ALINMADI

Fenerbahçe’de sakatlıkları süren Rodrigo Becao ve Çağlar Söyüncü, Union SG maç kadrosuna alınmadı. Sarı-lacivertlilerde iki oyuncu, Union SG karşısında forma giymeyecek.

İLK 11'LER BELLİ OLDU
İLK 11LER BELLİ OLDU

Fenerbahçe: İrfan Can Eğribayat, Osayi, Djiku, Oosterwolde, Ferdi, İsmail, Fred, Szymanski, Kent, İrfan Can Kahveci, Batshuayi.

Union SG: Lindner, Terho, Castro-Montes, Vanhoutte, Machida, Lapoussin, Amani, Rasmussen, Sadiki, Nilsson, Eckert

İSMAİL KARTAL'DAN AÇIKLAMALAR
İSMAİL KARTALDAN AÇIKLAMALAR

Maç öncesi konuşan İsmail Kartal, "İlk maçta ne kadar kaliteli bir takım olduğumuzu gösterdik. Maçı kazanmasını bildik. Çok güçlü, genç, sistem takımına karşı oynayacağımızı anlatmıştık. Çok güzel reaksiyon vererek bunu gerçekleştirdik. Bu akşam da kendi evimizde aynı ciddiyetle, aynı şekilde planımıza sadık kalarak, kendi oyunumuzu oynayıp turu geçmek istiyoruz. Oyuncularımız, biz teknik heyet her şeyin farkındayız. Allah'ın izniyle biz bu sene şampiyon olacağız ve bu kupada gidebildiğimiz yere kadar gideceğiz" dedi.

İSMAİL KARTAL ROTASYON YAPTI

Teknik Direktör İsmail Kartal'ın bu sezon daha çok Avrupa kupalarında görev verdiği Ryan Kent, Union ile oynanan rövanş karşılaşmasına 11'de başladı. Sezonun ikinci yarısında Süper Lig için ismi TFF'ye bildirilmeyen Kent, 106 gün sonra ilk kez 11'de yer aldı. Son olarak 30 Kasım 2023'te Nordsjaelland müsabakasında sarı-lacivertli formayla 11'de sahaya çıktı.

TARAFTARLARDAN YOĞUN İLGİ

Haberin Devamı

Bu sezon tribünleri doldurarak takımlarının arkasında itici güç olan sarı-lacivertli taraftarlar, Belçika ekibi ile oynanan Avrupa Konferans Ligi maçında da tribünleri doldurdu. Taraftarlar yaptıkları tezahüratlarla Fenerbahçeli futbolcuları maça hazırladı. Union SG taraftarları da kendilerine ayrılan bölümde yer aldı. Maraton üst tribününde 'Türk'ün kalbi sende atar' pankartı yer alırken, Türk devletlerinin bayrakları dalgalandı.

12 MAÇLIK SERİ SONA ERDİ

2022-2023 sezonu başında Şampiyonlar Ligi elemelerinde Dinamo Kiev'e kaybeden sarı-lacivertliler, sonrasında UEFA Avrupa Ligi'nde 5 galibiyet, 1 beraberlik aldı.

Fenerbahçe, bu sezon ise UEFA Konferans Ligi elemelerinde 3, grup aşamasında ise 3 maç oynarken, toplam 6 karşılaşmayı da kazanmayı başardı. Son 16 turunda Union Saint-Gilloise ile oynayan Fenerbahçe, rakibine 1-0 mağlup olurken, evindeki 12 maçlık yenilmezlik serisi sona erdi.

İLK 11'LER

Fenerbahçe: İrfan Can Eğribayat, Osayi-Samuel, Djiku, Oosterwolde, Ferdi, İsmail, Fred, Szymanski, İrfan Can Kahveci, Kent, Batshuayi

Union SG: Lindner, Terho, Castro-Montes, Vanhoutte, Machida, Lapoussin, Amani, Rasmussen, Sadiki, Nilsson, Eckert

MAÇTAN DAKİKALAR

10. dakikada Castro-Montes’in sol kanattan ceza sahasına ortasında Nilsson vuruşu yaptı. Savunmaya çarpan top kornere çıktı.

Haberin Devamı

21. dakikada İrfan Can Kahveci sağ kanattan topu ceza sahasına ortaladı. Ceza sahasında topla buluşan Szymanski’nin yakın mesafeden yaptığı kafa vuruşunda meşin yuvarlak üstten auta gitti.

32. dakikada İrfan Can Eğribayat’ın hatalı pasında araya giren Eckert’in vuruşunda kaleci İrfan Can meşin yuvarlağı kontrol etti.

33. dakikada Lapoussin’in ceza sahası içinden sert şutunu kaleci İrfan Can Eğribayat çıkardı. Dönen topa Nilsson vuruşunu yaptı, meşin yuvarlak üstten dışarı gitti.

Maçtan dakikalar (İkinci yarı)

53. dakikada sol taraftan kullanılan köşe vuruşunda Machida’nın kale alanından yaptığı kafa vuruşunda meşin yuvarlak savunmaya çarparak üstten kornere çıktı.

61. dakikada İrfan Can Kahveci’nin ceza sahası içi sağ çaprazından sert şutunda savunmaya çarpan top kornere gitti.

68. dakikada Lapoussin, sol kanattan ceza sahasına girerek topu içeri çevirdi. Kale alanında iyi yükselen Rasmussen kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 0-1

76. dakikada sol taraftan kullanılan korner atışının ardından Terho’nun yaptığı vuruşta Djiku topu çizgiden çıkardı.

Haberin Devamı

BAKMADAN GEÇME!