Eyüpspor 4-1 Altay (Maç özeti) - Eyüpspor, Süper Lig'e yükseldi!

Güncelleme Tarihi:

Eyüpspor 4-1 Altay (Maç özeti) - Eyüpspor, Süper Lige yükseldi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2024 10:48

Trendyol 1. Lig'in 29. haftasında teknik direktör Arda Turan yönetimindeki Eyüpspor ile Altay karşı karşıya geldi. Eyüp Stadyumu'nda oynanan maçı ev sahibi ekip 4-1 kazandı ve Eyüpspor, Süper Lig'e adını yazdıran ilk takım oldu. İşte maçtan detaylar...

Haberin Devamı

Teknik direktör Arda Turan yönetimindeki Eyüpspor ile Altay kozlarını paylaştı. 5 golün atıldığı ve büyük bir heyecanın yaşandığı maçta kazanan taraf Eyüpspor oldu.

Eyüp Stadyumu'nda oynanan müsabaka, ev sahibi ekibin 4-1'lik üstünlüğüyle sonuçlandı.

Eyüpspor'a galibiyeti getiren golleri 8 ve 55. dakikalarda Bruno, 23. dakikada Recep Niyaz ve 64. dakikada penaltıdan Regattin kaydetti. Altay'ın tek sayısı ise 14. dakikada Deniz Kadah'tan geldi.

ARDA TURAN İLK TAKIMIYLA ŞAMPİYONLUK YAŞADI
ARDA TURAN İLK TAKIMIYLA ŞAMPİYONLUK YAŞADI

Başarılarla dolu futbolculuk kariyerinin ardından teknik direktörlük ceketini giyen Arda Turan, 2022-2023 sezonunun 33. haftası öncesi 14 Nisan 2023’te Eyüpspor’da göreve getirilirken ilk maçına Göztepe karşısında çıktı. Takımının başında normal sezonu 6. sırada tamamlayan Turan, 1. Lig play-off 1. Turu'nda Sakaryaspor’u elerken, çift maç eleme usulüne göre oynanan 2. turda Bodrum FK’ya elendi. Yeni sezona ise başarılı bir giriş yapan genç teknik adam, sezon sonuna kadar lider götürdüğü ligin bitimine 5 hafta kala ilk 2 sırayı garantiledi ve antrenörlük kariyerinin başında ilk takımıyla şampiyonluk yaşamayı başardı.

LİDERLİK ŞAMPİYONLUKLA TAÇLANDI
LİDERLİK ŞAMPİYONLUKLA TAÇLANDI

Trendyol 1. Lig’in 2023-2024 sezonunda 6 haftada 6 galibiyet alarak iyi bir başlangıç yapan Eyüpspor, sezon boyu götürdüğü liderliği 29. haftada şampiyonlukla taçlandırdı. Eflatun-sarılılar rakip filelere 68 gol gönderirken kalesinde de 25 gol gördü. Bu sezon iç sahada oynadığı 15 maçın 13’ünde galibiyet elde ederken, bu kulvarda da 39 puanla en fazla puan toplayan takım konumunda yer alıyor.

TARİHİNDE İLK KEZ
TARİHİNDE İLK KEZ

Süper Lig'e yükselmeyi garantileyen Eyüpspor, tarihinde ilk kez bu başarıya ulaştı.

EYÜPSPOR, SÜPER LİG'DE!
EYÜPSPOR, SÜPER LİGDE

Rakibini 4-1 mağlup eden Eyüpspor, ligin bitimine 5 hafta kala Süper Lig'e yükselmeyi garantileyen ilk takım oldu. Üst üste 5. yenilgisini alan ve 15 puanda kalan Altay'ın ise küme düşmesi kesinleşti.

BRUNO, ŞOV YAPIYOR
BRUNO, ŞOV YAPIYOR

Eyüpsporlu Gianni Bruno, Altay karşısında 2 gol 1 asistle oynuyor.

EYÜPSPOR, KAZANIRSA SÜPER LİG'E ÇIKACAK
EYÜPSPOR, KAZANIRSA SÜPER LİGE ÇIKACAK

Eyüpspor, karşılaşmadan galibiyetle ayrılması halinde adını Süper Lig'e yazdıran ilk ekip olacak.

Claro, Robin, Ampem ve Bruno

Arda Turan, bu sezon takımda en fazla süre verdiği isimler Luccas Claro, Robin Yalçın, Prince Obeng Ampem ve Gianni Bruno oldu. Bu oyuncular 28 maçta forma giyerken, Murat Uçar da 27 müsabakaya çıktı.

3 sezonda 3 farklı ilçe takımı

Eyüpspor’un Süper Lig’e yükselmeyi garantilemesinin ardından son 3 sezonda İstanbul’un 3 farklı ilçesi en üst lig olan Süper Lig’e yükseldi. 2021-2022 sezonunda Ümraniyespor, 70 puanla ligi ikinci bitirerek bu başarıyı elde ederken, 2022-2023 sezonunda Pendikspor, play-off finalinde kupaya uzanan taraf olmuştu. Öte yandan İstanbulspor da 2022 yılında play-off’lardan Süper Lig bileti alan bir başka İstanbul takımı oldu.

BAKMADAN GEÇME!