La Masia’ya rakip çıktı! Messi'si bile var...

Güncelleme Tarihi:

La Masia’ya rakip çıktı Messisi bile var...
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2017 16:12

Barcelona’nın dünyaca ünlü altyapı akademisi La Masia, Lionel Messi, Andres Iniesta, Xavi ve Pep Guardiola gibi efsaneleri yaratarak dünya çapında bir üne sahip oldu.

Haberin Devamı

Buenos Aires’teki işçi bölgesinde yer alan Club Social Parque, La Masia’dan daha fazla oyuncu çıkardığını iddia ederken sadece Barcelona’nın cazibesine ve ihtişamına sahip olmadıklarını savunuyor.

Kulübün baş scoutu Ramon Maddoni bugüne kadar hem Arjantin hem de Avrupa için 200’den fazla oyuncu çıkardıklarını söylerken, "Club Parque'da temel konular ve teknikler üzerinde çok çalışıyoruz. Genç yaştaki yetenekleri tanıyoruz ve gözümüz zamanla daha da keskinleşiyor. Ve şuna emin olun La Masia'dan daha fazla oyuncu keşfettik." dedi.

La Masia’ya rakip çıktı Messisi bile var...

Bugüne kadar Diego Maradona, Carlos Tevez ve Juan Roman Riquelme gibi uluslararası süper starların saflarından çıktığına değinen 75 yaşındaki Maddoni, “Tevez'e, İngiltere ve İtalya'daki kulüplerin en skorer ismi olmadan çok çok önce dünya çapında bir forvet olacağını söyledim” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

La Masia’ya rakip çıktı Messisi bile var...

Maddoni’nin şimdilerdeki gözdesi ise 7 yaşındaki Benjamin Palandella. Onun gruptaki diğer oyunculardan farklı olduğuna değinen deneyimli isim,  Benjamin’e özel ilgi gösteriyor.  Yıldız adayına 10 numaralı Messi forması giydiren Maddoni, takımdaki diğer oyuncular gittikten sonra da ona özel antrenmanlar yaptırmaya devam ediyor.

La Masia’ya rakip çıktı Messisi bile var...

Benjamin’in de hayali Barcelona hatta “Messi gibi olmak ve Barcelona’da oynamak istiyorum” diyor. Sürekli Messi’nin vuruşlarına çalışıyor bunu antrenmanlarda uygulamaya çalışıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!