Kaka'dan Galatasaray ve Fatih Terim açıklaması! "Gelmek istedim ama..."

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2020 07:00

Kaka, Terim’in kendisini çok istediğini ancak sarı kırmızılı kulübün görüşmeleri birden kestiğini söyledi.

Haberin Devamı

Spor Arena/Ali Naci KÜÇÜK - 2012-2013 sezonunda Fatih Terim’in çok istediği ancak yönetimin yerine Sneijder’ı tercih ettiği Kaka o dönem yaşananları anlattı. Brezilyalı yıldız, “Değişik bir macera olabileceğini düşündüm. G.Saray’a gitmeye ikna olmuştum. Sonra görüşmeler kesildi” dedi.

Fatih Terim’in G.Saray’daki üçüncü döneminde ‘10 numara’ transferi yapma kararı alan sarı kırmızılılarda, yönetim ‘Sneijder’, tecrübeli hoca ise ‘Kaka’ demişti. Hatta 9 Aralık 2012’de oynanan ve 3-1 kazanılan Sivas maçı sonrası Terim bu tercihini açıkça dile getirmişti. Tecrübeli teknik
adam, dönemin başkanı Ünal Aysal ve yönetiminin Hollandalı Wesley Sneijder veya Brezilyalı Diego Ribas’ı transfer etmek istediğini doğrulayıp, görüşünü şöyle açıklamıştı: “Diego ve Sneijder’a hayır, Kaka’ya evet.” Her ne kadar Terim o dönem Real Madrid’de oynayan Kaka’yı istese de bu isteği gerçekleşmedi.

Haberin Devamı

Terim’e ‘Geçmiş olsun’ mesajı

Nitekim Aysal yönetimi, 7.5 milyon Euro karşılığında Inter’le anlaşınca Sneijder 12 Ocak 2013’te G.Saray’a imzayı atmıştı. Ve yıllar sonra Kaka, Galatasaray’a transferinin 2013 yılında direkten döndüğünü resmen açıkladı. Brezilya basınına konuşan emekli yıldız, koronavi
rüs testleri pozitif çıkan, hastanede tedavi gördükten sonra bu virüsü yenen Fatih Terim’e geçmiş olsun dileklerini iletip tecrübeli teknik adam ile alakalı anısını anlattı. Kaka, Terim’in kendisi için önemli bir figür olduğunu, 7 yıl önce Terim’in isteği üzerine Galatasaray’a ‘Evet’ dediğini dile getirdi.

‘Değişik bir macera olacaktı’

Kaka şu ifadeleri kullandı: “Öncelikle Fatih Terim’e geçmiş olsun diyorum. Kendisiyle bir anım var. 2012 ya da 2013 yılında henüz Real Madrid’deydim. Ama formamı kaybetmeye başlamıştım. Menajerim, Galatasaray’ın beni istediğini söyledi. Değişik bir macera olabileceğini düşündüm. Sonra menajerim beni Fatih Terim’le görüştürdü. Kendisi ile telefonda konuştuk. Terim’in benimle ilgili düşünceleri çok etkileyiciydi. Açık söylemek gerekirse onunla konuştuktan sonra düşünceleri ve planları beni etkilemişti. G.Saray’a gitmeye ikna olmuştum. Sonra görüşmeler kesildi” ifadelerini kullandı.


Haberin Devamı

Belarus Ligi’ne Özel Canlı İddaa kaybına %10’a varan iade Misli.com'da, katılmak için buraya tıklayın!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!