Kadın voleybolunda yeni sezon müthiş bir maçla başlıyor: Fenerbahçe Opet - VakıfBank

Güncelleme Tarihi:

Kadın voleybolunda yeni sezon müthiş bir maçla başlıyor: Fenerbahçe Opet - VakıfBank
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2023 07:00

Kadın voleybolunda 2023-24 sezonu muhteşem bir karşılaşma ile başlıyor. Burhan Felek Spor Salonu’nda saat 19.00’da başlayacak maçı, son Avrupa Erkekler Şampiyonası finalinin başhakemi olan Ozan Çağı Sarıkaya yönetecek. Geçen sezonun lig şampiyonu Fenerbahçe ile kupa galibi VakıfBank arasındaki karşılaşmada iki takım da yenilenmiş kadrolarıyla mücadele edecek. Karşılaşmayı TRT Spor naklen yayınlayacak.

Haberin Devamı

Milletler Ligi’nde şampiyon olarak önce dünya voleybolunun zirvesine yerleşen, ardından Avrupa şampiyonluğunu kazandıran ve son olarak 2024 Paris Olimpiyatları’na katılma hakkını elde eden kadın voleybolu, 2023-24 sezonunu muhteşem bir maçla açıyor. Geçen sezon Sultanlar Ligi’nde şampiyon olan Fenerbahçe Opet ile AXA Sigorta Kupa Voley’i kazanan VakıfBank, bugün saat 19.00’da AXA Sigorta Şampiyonlar Kupası için mücadele edecek. Burhan Felek Spor Salonu’nda oynanacak karşılaşmayı, 2023 Avrupa Erkekler Şampiyonası finalindeki İtalya-Polonya maçının başhakemi olan Ozan Çağı Sarıkaya yönetecek. Yardımcı hakem ise Ramazan Çevik.

FENERBAHÇE’DE BAŞANTRENÖR DE DEĞİŞTİ

Gerek Fenerbahçe ve gerekse VakıfBank, kadrolarında önemli değişiklikler yaptı. Sarı lacivertlilerde, sezonun ilk bölümünü Çin’in Tianjin Bohai Bank takımında geçirecek olan Melissa Vargas’ın yanı sıra, kulüpten ayrılan Anna Lazaroeva, Macris Carneiro, Hristina Vuchkova, Beliz Başkın ve İpay Özay Kurt yok. Geçen sezon takımı çalıştıran başantrenör Zoran Terzic’le de yollarını ayıran Fenerbahçe’de bu görev artık İtalyan çalıştırıcı Stefano Lavarini’nin. Sarı Melekler’de yeni transferler pasör Sırp Bojana Drca, pasör çaprazı Polonyalı Magdalena Styssiak, orta oyuncu Rus İrina Fetisova ve smaçör Ada Germen Korkmaz ilk kez forma giyecek.

Haberin Devamı

6 OYUNCU GÖNDEREN VAKIF 6 TRANSFER YAPTI

Vakıfbank’ta ise geçen sezonki kadroda yer alan Paola Egonu, Nika Daalderop, Kara Bajema, Kübra Akman, Derya Cebecioğlu ve Buket Gülübay takımdan ayrılırken, ABD’li pasör çaprazı Jordan Thompson, ABD’li smaçör Ali Frantti, Hollandalı pasör çaprazı Sarah Van Aalen, Sırp smaçör Bianka Busa, smaçör İdil Naz Başcan ve orta oyuncu Zeynep Sude Demirel kadroya katılan yeni isimler oldular. 15 yıldır başantrenörlük yapan Giovanni Guidetti yönetiminde sahaya çıkacak sarı siyahlılarda ayrıca altyapıdan yetişen orta oyuncu Karmen Aksoy da A takım kadrosuna dahil edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!