İşte Tuzlaspor-Galatasaray maçının temsilci raporu: "Yumruk yok"

Güncelleme Tarihi:

İşte Tuzlaspor-Galatasaray maçının temsilci raporu: Yumruk yok
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2019 08:00

Ziraat Türkiye Kupası’nda önceki gün oynanan Tuzlaspor-Galatasaray maçına, 90 dakika sonrasında soyunma odası koridorlarında başlayan ve sahaya taşan olaylar damga vururken, gözler Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) çevrildi. Sarı kırmızılı takımın 4-0 kazandığı karşılaşmanın temsilci ve hakem raporlarını inceleyen TFF Hukuk Müşavirliği, yayıncı kuruluştan ek görüntüler isterken sevk işleminin bugün oynanacak Türkiye Kupası maçlarının ardından yapılacağı öğrenildi.

Haberin Devamı

Spor Arena / Tahir KUM - Maçta görevli TFF temsilcileri Celalettin Yavuz ve Durmuş Cansever’in müsabaka raporları TFF’ye ulaştı.

Muslera'nın fiziki müdahalesi yok

Raporlar, en çok merak edilen isim olan Galatasaray kalecisi Muslera’nın durumunu da netleştirdi. Muslera’nın Tuzlasporlu futbolculardan Gökhan Çıra’ya önce sözle ardından fiziki saldırıda bulunduğu iddia edilmesine karşılık, temsilci raporlarında böyle bir eylemin yer almadığı belirtildi. Temcilcilerin ‘kargaşa’ olarak adlandırdığı eylemde Muslera ile Gökhan Çıra’nın karşılıklı ağız dalaşına girdikleri, bununla birlikte itiş kakış yaşandığı ve iddia edildiği gibi Uruguaylı kalecinin rakibe tokat veya yumruk gibi bir darbesinin olmadığı kaydedildi.

Sosyal medya paylaşımları incelemede

Haberin Devamı

Esenyurt Necmi Kadıoğlu Stadı’ndaki olayların ani gelişmesi nedeniyle temsilci raporlarını yeterli görmeyen TFF Hukuk Müşavirliği, yayıncı kuruluşa başvurarak maç sonrası yaşananlarla ilgili tüm kamera görüntülerini talep etti. TFF Hukuk Müşavirliği, Tuzlaspor ve Galatasaraylı futbolcu, teknik direktör ve yöneticilerinin karşılaşma sonrası verdiği röportajları ve sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımları da incelemeye alıp, dosyaya koydu.

Terim, Kılıç ve futbolcular PFDK'ya

TFF Hukuk Müşavirliği’nin, maç sonrasındaki açıklamalarından dolayı Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim’le birlikte rakip teknik adam Gürses Kılıç ve futbolculardan Gökhan Çıra Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na (PFDK) sevk edeceği öğrenildi. Bu kişilerin yanı sıra Galatasaray’ın iletişim sorumlusu Hande Sümertaş’a yönelik fiili saldırıdan dolayı da hem Tuzlaspor Kulübü’nün hem de iki görevlisinin PFDK’ya sevk edileceği ifade edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!