Herlich herkesi kendisine güldürdü

Güncelleme Tarihi:

Herlich herkesi kendisine güldürdü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2017 12:31

Almanya’nın Leverkusen Teknik Direktörü Heiko Herrlich, gülünç duruma düştü. Futbol Federasyonu Kupası Çeyrek Final maçında rakip futbolcunun hafif şekilde ittiği Herrlich büyük bir darbe almış gibi sendeleyerek kendisini yere attı.

Haberin Devamı

HERRLICH’i gülünç duruma düşüren olay Leverkusen ile Mönchengladbach arasında oynanan DFB Kupası Çeyrek Final maçının 75’inci dakikasında meydana geldi. Leverkusen 1-0 öndeyken rakip takımın atağını kesmek defans futbolcusu topu taca attı. Herrlich, taca çıkan topu alıp bir an önce kullanmak isteyen Mönchengladbch’lı futbolcu Zakaria’yı engellemek için topa hamle yaptı. Zakaria da topu almak için Herrlich’i hafif şekilde yana itti. Bu itmeyi fırsat bilen teknik direktör birkaç kez sendeleyerek kendisini yer bıraktı. Böylece Zakaria’ya oyundan attırmayı planladı.

HAKEME DURUMU İZAH ETMEYE ÇALIŞTI
Maçı ekranları başında izleyen milyonlarca kişi gibi Zakaria da büyük şaşkınlık yaşadı. Kendisine doğru koşan hakeme şaşkınlıkla durumu izah etmeye çalıştı. Maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında hatasını anlayan Herrlich, özür diledi ve şöyle dedi:
“Kesinlikle aptalca bir şeydi. Bunun için özür dilemek istiyorum. Kendimden utanıyorum. Top bana doğru geldi. Gladbach’ın çabuk taç atışını kullanmasını engellemek için topu bacaklarımınım arasından geçmesini sağlamak istedim. Aslında bunu yapmama gerek yoktu, aptalca bir şeydi. O sırada Zakaria bana hafif şekilde dokundu, kaydım. Görüntü aptalcaydı. Çok açık olarak söylüyorum; 46 yaşında bir kişi olarak o itmeyle ayakta kalmam gerekirdi. Kesinlikle kırmızı kartın gösterilmesini amaçlamamıştım.”
Zakaria ise Herrlich’in yaptığını fazla ciddiye almadığını belirterek “Futbolda böyle şeyler var. Antrenörler de yapabilir” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!