"Hakemlerimiz Avrupa’nın en iyileri"

Güncelleme Tarihi:

Hakemlerimiz Avrupa’nın en iyileri
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2019 08:00

Türkiye Basketbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Recep Ankaralı, Hürriyet’e özel açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

TÜRKİYE Basketbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanı Recep Ankaralı, Hürriyet'e özel açıklamalarda bulundu. Son dönemde Türk hakemliğinin yükselişinden ve gelecekteki hedeflerinden bahseden Ankaralı, "Takımlarımızın olduğu ya da olmadığı her turnuvada hakemimiz var. Benim hakemlerim şu anda Avrupa'nın en iyileri... Çok iyi ve ciddi bir eğitim veriyoruz. Şu anda 14 profesyonel hakemimiz mevcut... Ağustos 14'ten sonra İstanbul'da kondisyon ve eğitim çalışmaları yapacaklar. Onlar da illerdeki hakemleri eğitecek" dedi.

"VİDEO SİSTEMİNİN FAYDASI YÜZDE 25'İN ÜZERİNDE..."

BAŞKAN Ankaralı, "Türkiye'deki maçlarda verilen tüm kararların görüntülerini kayıt altına alıp incelediğimiz ve dijital ortamda hakemlere, antrenörlere, basketbolun paydaşlarına sunduğumuz Eric Sports sisteminin gelişimimize büyük katkısı oldu. Maç bitiyor, maçtan sonra hakemler soyunma odasında tüm hatalarını ve olumlu yönlerini görüyor. İki saat sonra ise sistemde görüntüler herkese açık oluyor. Böylelikle diğer maçlarda yaşananları da herkes gözlemleyebiliyor. Sistemin bize faydası bence şu anda yüzde 25'in üzerinde oldu" diye konuştu.

"HEDEF: BİR TÜRK HAKEMİNİN TOKYO 2020 OLİMPİYAT OYUNLARI'NDA FİNAL YÖNETMESİ"

Haberin Devamı

RECEP Ankaralı, kendilerine hedefler belirlediklerinin ve çalışmalarını programlı şekilde yürüttüklerinin altını çizerek, "Ülkemizdeki lig maçlarımızı zaten yeteri kadar iyi yönetiyoruz. Sonraki aşamada hedefiniz, Avrupa ve dünyadaki en iyi maçları yönetmek oluyor. Biz de bu yönde ilerliyoruz. Merkez Hakem Kurulu olarak hedefimiz Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları'na hakem göndermek ve orada bir final yönetilmesi" ifadelerini kullandı.

"HAKEMLERİMİZ 6 ÖNEMLİ TURNUVANIN 4'ÜNDE FİNAL YÖNETTİ"

ANKARALI sözlerine, şu şekilde devam etti:

- Hakemlerimiz 6 turnuvaya gitti ve 4'ünde final yönetme başarısı gösterdiler. İlk olarak Özlem Yalman, FIBA 2019 Kadınlar Avrupa Şampiyonası'nda finaldeydi. U-18 Kadınlar A Ligi'nde Ali Şakacı, B Ligi'nde Özge Şentürk şampiyonluk maçında parkedeydi.

- FIBA U-19 Kadınlar Dünya Kupası'na Mehmet Karabilecen ve Kerem Baki'yi gönderdik. Karabilecen final karşılaşmasında düdük çaldı. U-20 Erkekler A Ligi'nde Zafer Yılmaz yarı finaldeydi. Özlem Yalman ise U-20 Erkekler B Ligi’nden A Ligi’ne yükselme mücadelesini yönetti.

"AVRUPA KUPALARINA DAMGA VURDUK"

Haberin Devamı

- SEZON içinde EuroCup finalinde Emin Moğulkoç görev yaptı. Kadınlar EuroLeague Final Four finalinde Özlem Yalman vardı. Basketbol Şampiyonlar Ligi Final Four'unda Yener Yılmaz ismi vardı.

- Junior NBA Şampiyonası düzenleniyor. ABD'den 8’er kız ve erkek takımı katılıyor. Dünya 8 bölgeye ayrıldı. Oradan da kız ve erkeklerde 8’er takım geliyor. Her kıtadan da bir hakem istenmiş. FIBA, Avrupa kıtasını temsilen Mehmet Karabilecen'i gönderiyor. Bunlar bizim adımıza çok pozitif gelişmeler.

"AVRUPA'DA 17 HAKEMİMİZ VAR. BUNU SENEYE 18 YAPMAYA ÇALIŞACAĞIZ"

- EUROLEAGUE ile 2 senedir beraber çalışma yapıyoruz. Turgut Atakol Turnuvası için bir anlaşma yaptık. Bu turnuvayı geçen sene de onlara vermiştik, bu sene de onlara verdik. Ayrıca geçen sene Sinan İşgüder’i EuroLeague’e yollamıştık. Önümüzdeki sezon da Turgut Atakol Turnuvası’nı yine EuroLeague ile beraber kullanacağız.

Haberin Devamı

- Antalya'da Eylül ayındaki Gloria Cup'lar için de EuroLeague ile ciddi şekilde çalışıyoruz. EuroLeague’de 3 hakemimiz, 14 de FIBA hakemimiz var. 17 hakemimiz Avrupa'da önemli maçlar yönetiyor. Bir sonraki sezon muhakkak bir hakemimiz daha EuroLeague listesinde yer alacaktır. Hedefimiz orada mümkün olduğu kadar fazla hakemimizin olmasıdır.

 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!