Granit Xhaka Arsenal’a veda ediyor!

Güncelleme Tarihi:

Granit Xhaka Arsenal’a veda ediyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2023 15:16

Arsenal’in İsviçreli futbolcusu Granit Xhaka’nın yaz transfer döneminde takımdan ayrılacağı iddia edildi.

Haberin Devamı

İngiltere Premier Lig ekibi Arsenal’in 30 yaşındaki orta saha oyuncusu Granit Xhaka hakkında yeni bir iddia ortaya atıldı.

İngiliz The Sun gazetesinin haberine göre tecrübeli oyuncu, bu sezonun sonunda başlayacak olan yaz transfer döneminde kulübe veda etmeye hazırlanıyor.

ARSENAL’İN RICE ISRARI XHAKA’NIN VEDASINA SEBEP OLABİLİR

Habere göre Arsenal, West Ham United’ın 24 yaşındaki orta sahası Declan Rice için 100 milyon Euro’yu gözden çıkarmış durumda. İngiliz oyuncunun olası transferi durumunda Xhaka için yedek kalma tehlikesi ortaya çıkacak.

Arsenal ile sözleşmesi 30 Haziran 2024 tarihinde sona erecek Xhaka ise kulüpteki son sezonunu yedek kulübesinde geçirmek istemiyor. Bu sebeple de takımdan ayrılmak istiyor. Teknik direktör Mikel Arteta’nın ise oyuncunun bu kararının karşısında durmadığı belirtiliyor.

Haberin Devamı

XHAKA’NIN YENİ ADRESİ BAYER LEVERKUSEN OLABİLİR

Arsenal’den ayrılmak isteyen Granit Xhaka’nın yeni adresi ise Almanya olabilir. Yine The Sun gazetesinin haberine göre Bundesliga ekibi Bayer Leverkusen, tecrübeli oyuncuyu transfer etmek istiyor. Kariyerini üst düzey bir ligde devam ettirme olasılığı ise Xhaka’nın ilgisini çekiyor.

Arsenal’in ise İsviçreli oyuncu için 15 milyon Euro bonservis bedeli istediği kaydedildi.

XHAKA BU SEZON 44 MAÇA ÇIKTI

Takımdan ayrılması gündemde olan Granit Xhaka, bu sezon Arsenal’in vazgeçilmezlerinden biri oldu. Sezon boyunca 44 maça çıkan tecrübeli oyuncu, 3504 dakika sahada kaldı ve takımına 7 gol, 7 asistlik katkı sağladı.

Xhaka, 1 Temmuz 2016 tarihinde 45 milyon Euro bonservis bedeliyle Bundesliga ekibi Borussia Mönchengladbach’tan Arsenal’a transfer olmuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!