Gökhan Gönül futbolu bıraktı: '25 yılın ardından söyleyecek çok söz var...'

Güncelleme Tarihi:

Gökhan Gönül futbolu bıraktı:  25 yılın ardından söyleyecek çok söz var...
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 19, 2023 14:10

Gökhan Gönül, aktif futbol yaşantısını noktaladığını açıkladı.

Haberin Devamı

Son olarak Çaykur Rizespor forması giyen, aktif futbol yaşantısında Fenerbahçe'de uzun yıllar ter döken Gökhan Gönül, futbolu bıraktığını duyurdu.

Gökhan Gönül veda açıklamasında, "Formayı her giydiğimde elimden geleni yaptım: ter döktüm, yeri geldi kanım döküldü. Hatalar yaptım, kırdım, kırıldım, yeniden başladım. Bugün geride kalan 25 yılıma bakarak, tüm kalbimle üzerimde emeği olan tüm taraftarlara teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.

Gönül'ün veda metni şöyle;

Hayallerimin çok ötesinde yaşadığım 25 yıllık futbol hayatım için artık veda zamanı. Bir futbolcu olarak; duygularımı, hatalarımı, heyecanımı çok yoğun yaşadığım bu 25 yılın ardından söyleyecek çok söz, seçmekte zorlandığım yüzlerce anı var.
Bugün sadece, en samimi haliyle sizlere veda etmek istedim.

Elimi ilk tutan Bursa Yolspor’daki Hocalarımdan başlayarak, Gençlerbirliği, Hacettepe, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Çaykur Rizespor’daki tüm yol arkadaşlarıma emekleri için teşekkür eder; Başkanlarıma bana bu camiaların değerli formalarını giyme imkanı tanıdıkları için şükranlarımı sunarım…

Konuşmayı sevmeyen biri olmam nedeniyle zaman zaman zorluk çıkardığım tüm basın mensubu arkadaşlarıma, emekleri için teşekkür ederim. Zorlu çalışma koşullarına rağmen bana karşı anlayışınızı hiç eksik etmediniz, sağ olun.

Haberin Devamı

Hep yanımda olan aileme, dostlarıma, tüm futbol emekçilerine ayrıca teşekkür ederim.

En özel teşekkürü, sona sakladım.
Formayı her giydiğimde elimden geleni yaptım: ter döktüm, yeri geldi kanım döküldü. Hatalar yaptım, kırdım, kırıldım, yeniden başladım. Bugün geride kalan 25 yılıma bakarak, tüm kalbimle üzerimde emeği olan tüm taraftarlara teşekkür etmek istiyorum.
Tüm samimiyetimle, varlığınız, desteğiniz, kızdığınızda gösterdiğiniz samimi tepkiniz için içtenlikle teşekkür ediyorum. Hepsi bu 25 yılın kendime sakladığım en güzel mirasıdır.
Futbolu çok seven, futboldan kopamayan biri olarak, yeniden görüşmek dileğiyle…
Sevgi ve Saygılarımla,

Gökhan Gönül

Â

Gökhan Gönül futbolu bıraktı:  25 yılın ardından söyleyecek çok söz var...

Haberin Devamı

GÖKHAN GÖNÜL'ÜN HAYATI

7 Ocak 1985 tarihinde Samsun'un Bafra ilçesinde dünyaya geldi.

Futbola 1999 yılında Bursa Yolspor'un altyapısında başladı. 2002 yılında Gençlerbirliği'nin altyapısına transfer oldu. Hiç resmi maça çıkmadığı kırmızı-siyahlı takımın kardeş kulübü Asaşspor/Oftaşspor'da 2007 yılına kadar forma giydi.

2006 yılında Galatasaray, Gökhan Gönül'ü transfer etmek istedi. Dönemin Kulüp Başkanı İlhan Cavcav'ın 2.5 milyon euro istemesi üzerine transfer gerçekleşmedi.

Gökhan Gönül, 2007 yılında Fenerbahçe'ye 3 milyon euro karşılığında transfer oldu.

Milli formayla ilk maçına 17 Kasım 2007 tarihinde Norveç'e karşı çıktı ve ilk maçında asist yaptı. Maç sonrasında duygularını, "Sadece ufak bir heyecanım vardı. Onu da topla ilk buluşmamda üzerimden attım. Kendime güvenim vardı" sözleriyle dile getirdi.

Haberin Devamı

Gökhan Gönül, 2007-08 sezonun son haftalarında Süper Lig'de çıktığı maçlarda sakatlanmasından dolayı Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın EURO 2008 kadrosunda yer alamadı.

Türkiye A Milli Takımı formasıyla ilk golünü 29 Mart 2011 tarihinde EURO 2012 elemelerinde Avusturya'yı 2-0 yendiği maçta attı.

Fenerbahçe ile olan sözleşmesi 30 Haziran 2016 yılında bitti ve dönemin Kulüp Başkanı Aziz Yıldırım, sözleşmesini yenilemeyeceğini açıkladı. Bunun üzerine Beşiktaş'tan gelen transfer talebini değerlendiren ünlü futbolcu, siyah-beyazlı kulüple 3+1 yıllığına el sıkıştı.

2019-2020 sezonu yaz transfer döneminde yeniden Fenerbahçe'ye transfer oldu. Deneyimli futbolcuyla 1+1 yıllık sözleşme imzalayan sarı-lacivertli kulüp, sezon sonunda 1 yıllık opsiyonu kullanmadı.

Haberin Devamı

Gökhan Gönül, 2020-2021 sezonuna Rizespor forması giyerek başladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!