Galatasaray 2-1 Kayserispor / Maç sonucu

Güncelleme Tarihi:

Galatasaray 2-1 Kayserispor / Maç sonucu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2024 18:15

Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 20. haftasında konuk ettiği Kayserispor'u 2-1 mağlup ederek zirve takibini sürdürdü.

Haberin Devamı

Trendyol Süper Lig'in 20. haftasında Galatasaray ile Kayserispor kozlarını paylaştı.

Rams Park'ta oynanan mücadele Galatasaray'ın 2-1 üstünlüğü ile sonuçlandı.

Sarı kırmızılı takımın galibiyet gollerini 26. dakikada Victor Nelsson ve 86. dakikada penaltıdan Dries Mertens'ten geldi.

Kayserispor'un tek golünü ise 58. dakikada Aylton kaydetti.

PENALTI KAÇTI

Konuk ekipte Bahoken, 43. dakikada penaltı atışında Fernando Muslera'yı geçemedi.

Galatasaray, Süper Lig'in 21. haftasında zorlu deplasmanda Trabzonspor'a konuk olacak. Kayserispor ise İstanbulspor ile evinde karşı karşıya gelecek.

MAÇTAN DAKİKALAR 

12. dakikada sol taraftan Mertens topla beraber ceza sahasına kadar girip pasını Halil Dervişoğlu’na aktardı. Halil’in pasında penaltı noktası yakınında Tete’nin vuruşunda meşin yuvarlak kalenin üzerinden dışarıya çıktı.
17. dakikada Barış Alper Yılmaz’ın derin pasında savunma arkasına sarkan Mertens topla buluştu. Mertens’in ceza sahası içi sol çaprazından yakın direğe yaptığı vuruşta meşin yuvarlak dışarıya gitti.
26. dakikada sağ taraftan Mertens’in kullandığı köşe vuruşunda altıpas önünde iyi yükselen Nelsson’un kafa vuruşunda Attamah’a çarpan top ağlarla buluştu. 1-0
38. dakikada sağ taraftan Mertens’in kullandığı serbest vuruşa penaltı noktası üzerinde Nelsson’un kafa vuruşunda meşin yuvarlak kalenin üzerinden dışarıya gitti.
42. dakikada sol taraftan yapılan ortaya Bahoken'in vuruşunda top Abdülkerim'e çarpıp kornere çıktı. VAR uyarısı sonrası yapılan incelemede hakem Atilla Karaoğlan penaltı noktasını gösterdi.
45. dakikada penaltıda topuna başına geçen Bahoken'in sol tarafa yerden şutunda kaleci Muslera golü önledi.

Haberin Devamı

54. dakikada savunmanın kaptırdığı topta araya giren Ndombele’nin dokunduğu top ceza yayı üzerinden Zaha’nın önünde kaldı. Bu oyuncunun yaptığı vuruşta meşin yuvarlak direğin yanına auta gitti.
57. dakikada Torreira’nın geri pasında araya Boa Morte, topla birlikte ceza sahasına girip sol çaprazdan yaptığı vuruşta kaleci Muslera’nın müdahalesi yeterli olmadı ve meşin yuvarlak ağlara gitti. 1-1
63. dakikada ceza yayı gerisinden Mertens’in kullandığı serbest vuruşta kaleci Bilal Bayazıt’ın son anda müdahalesiyle meşin yuvarlak kornere çıktı.
82. dakikada Kerem Demirbay’ın ceza sahası dışı sol çaprazdan kullandığı serbest vuruşta altıpas içerisinde Hasan Ali Kaldırım’ın müdahalesiyle Barış Alper yer kaldı. Pozisyonun devamında VAR’ın uyarısıyla pozisyonu izleyen hakem Atilla Karaoğlan, penaltı noktasını gösterdi.
86. dakikada kazanılan penaltı atışında topun başına geçen Mertens, sol köşeye yerden yaptığı vuruşta meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 2-1

Haberin Devamı

OKAN BURUK'TAN 4 DEĞİŞİKLİK

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Süper Lig’in 16’ncı hafta erteleme maçı olan Sivasspor karşılaşmasının 11’ine göre Kayserispor maçında 4 değişikliğe gitti. Okan Buruk Sivasspor karşılaşmasında oynayan; Ali Turap Bülbül, Kazımcan Karataş, Kerem Demirbay ve cezalı Kerem Aktürkoğlu yerine Kayserispor maçında; Boey, Barış Alper Yılmaz, Ndombele ve Tete’ye görev verdi.
Mücadelede kaleyi Muslera’ya emanet eden Buruk, savunma dörtlüsünü; Boey, Nelsson, Abülkerim Bardakcı ve Barış Alper Yılmaz’dan oluşturdu. Orta sahada Torreira ve Ndombele’ye görev veren tecrübeli teknik adam, hücum hattının sağ kanadında Tete, ortada Mertens ve sol kanatta ise Zaha’yı sahaya sürdü. Okan Buruk, en uçta ise Halil Dervişoğlu’na görev verdi.
Galatasaray, Kayserispor karşılaşmasına şu 11 ile çıktı:
“Muslera - Boey, Nelsson, Abdülkerim Bardakcı, Barış Alper Yılmaz, Torreira, Ndombele, Tete, Mertens, Zaha, Halil Dervişoğlu.”

Haberin Devamı

GALATASARAY’DA 6 EKSİK

Galatasaray, Kayserispor maçına 6 oyuncusundan yoksun çıktı. Sakatlıkları bulunan Mauro Icardi, Sergio Oliveira ve Davinson Sanchez, kart cezalısı Kerem Aktürkoğlu ile Afrika Kupası'nda ülkelerinin kampında bulunan Hakim Ziyech ve Cedric Bakambu, Kayserispor karşısında forma giymedi.

BOEY 11’E GERİ DÖNDÜ

Galatasaray’ın 23 yaşındaki Fransız sağ beki Sacha Boey, Kayserispor karşılaşması ile birlikte 11’e geri döndü. Dizindeki ağrı sebebiyle Sivasspor mücadelesinde forma giyemeyen sağ bek Boey, Okan Buruk’un da tercihiyle Kayserispor karşılaşmasının 11’inde görev aldı.

SAHASINDA 26 MAÇTIR YENİLMİYOR

Sarı-kırmızılı ekip, Süper Lig’de sahasında çıktığı son 26 maçta yenilgi yüzü görmedi. Son yenilgisini geçen sezonun 2’nci haftasında Giresunspor'dan (0-1) alan Galatasaray, devamında 26 karşılaşmadan mağlup olmadan ayrıldı. 26 karşılaşmada 24 galibiyet ve 2 beraberlik alan Sarı-kırmızılı ekip, Alanyaspor ve Fatih Karagümrük karşılaşmalarında puan bıraktı.
Öte yandan Galatasaray, bu sezon Süper Lig’de iç sahada puan kaybetmeyen tek takım. Sahasında çıktığı 9 karşılaşmadan da galip ayrılan Sarı-kırmızılı ekip, deplasmanda da bir kez mağlup oldu. Hatayspor’a mağlup olan Galatasaray, Kayserispor, Fenerbahçe ve Sivasspor karşılaşmalarında sahadan 1 puanla ayrıldı.

Haberin Devamı

BERKAN KUTLU YEDEKLERDE

Sarı-kırmızılıların sezon başında İtalya Serie A ekibi Genoa’ya kiralık gönderdiği ve devre arasında takıma geri çağırdığı Berkan Kutlu, Kayserispor karşılaşmasına yedek oturdu. Sezon başında Galatasaray'la Şampiyonlar Ligi elemeleri ve ligin ilk iki haftasında forma giyen 25 yaşındaki orta saha, teknik direktör Okan Buruk’un da kararıyla Kayserispor karşılaşmasında yedek kulübesinde yer aldı.

Genoa'da toplam 6 lig maçında 193 dakika, 2 de kupa mücadelesinde 136 dakika görev alan Berkan Kutlu, gol ya da asist üretemedi.

KAYSERİSPOR’DA 5 EKSİK, 3 DEĞİŞİKLİK

Kayserispor, Galatasaray karşısına 3 değişikle çıktı. Fatih Karagümrük karşılaşmasında forma giyen; Kolovetsios, Kartal Kayra Yılmaz ve Pendikspor’a transfer olan Mame Thiam Galatasaray karşısında forma giyemeyen isimler oldu. Teknik direktör Recep Uçar bu oyuncuların yerine; Attamah, Mehmet Eray Özbek ve Ramazan Civelek’e görev verdi.
Öte yandan Kayserispor'da Afrika Kupası'ndaki Mane, Kemen, Hosseini, Jeanvier ve sakatlığı devam eden Uzodimma Galatasaray maçında forma giyemedi.
Kayserispor, Galatasaray karşısına Bilal, Gökhan, Attamah, Arif, Hasan Ali, Ackah, Eray, Ramazan, Karimi, Boa Morte, Bahoken 11'i ile çıktı.

Haberin Devamı

KARŞILAŞMA ÖNCESİNDE ŞEHİTLER UNUTULMADI

Galatasaray - Kayserispor mücadelesi öncesinde Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan 9 asker unutulmadı. Oyuncular ısınmaya ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez’ yazılı tişörtlerle çıktı. Karşılaşma öncesinde bir dakikalık saygı duruşunda bulunulurken, tribünlerden de bir süre 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' şeklinde destek geldi.

GALATASARAY KAYSERİSPOR MAÇI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA, HANGİ KANALDA?

Galatasaray ve Kayserispor maçı saat 20.00’de başladı.

Ali Sami Yen Spor Kompleksi RAMS Park’ta oynanan mücadele beIN Sports 1 ekranlarından canlı olarak takip edilebiliyor.

İLK 11'LER

Galatasaray: Muslera, Boey, Nelsson, Abdülkerim, Barış Alper, Ndombele, Torreira, Mertens, Tete, Zaha, Halil

Kayserispor: Bilal, Gökhan, Attamah, Arif, Hasan Ali, Ackah, Karimi, Mehmet Eray, Ramazan, Boa Morte, Bahoken

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!