Galatasaray evinde Fenerbahçe ile berabere kaldı! 4 gollü müthiş derbi...

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2018 20:43

Süper Lig'de 11. haftanın en önemli karşılaşmasında Galatasaray'ın 2-0 öne geçtiği maçta Fenerbahçe müthiş bir geri dönüş yaptı ve maç 2-2 berabere bitti. Türk Telekom Stadı'nda oynanan mücadelede konuk ekip Fenerbahçe'nin gollerini penaltıdan 66. dakikada Valbuena ve 72. dakikada Jailson atarken, ev sahibi Galatasaray'ın gollerini 31. dakikada Donk ve 49. dakikada Linnes kaydetti. Bu sonucun ardından Galatasaray puanını 20'ye yükseltip liderlik yarışını sürdürürken Fenerbahçe de puanını 11 yaptı. VAR sistemine bakıldıktan sonra Galatasaray'da Ndiaye kırmızı kart ve Belhanda sarı kart görürken, Fenerbahçe cephesinde Jailson ve Soldado kırmızı kart cezası aldılar.

Haberin Devamı

Stat: Türk Telekom 
Hakemler: Fırat Aydınus, Serkan Ok, Aleks Taşcıoğlu 
Galatasaray: Muslera, Linnes, Ozan Kabak, Serdar Aziz, Ömer Bayram, Donk, Ndiaye (Dk. 88 Maicon), Onyekuru (Dk. 86 Feghouli), Belhanda, Rodrigues (Dk. 74 Selçuk İnan), Sinan Gümüş 
Fenerbahçe: Harun Tekin, Isla, Skrtel, Neustaedter, Hasan Ali Kaldırım, Jailson, Eljif Elmas, Ayew, Benzia (Dk. 46 Alper Potuk), Valbuena (Dk. 78 Soldado), Frey (Dk. 90 2 Reyes) 
Goller: Dk. 31 Donk, Dk. 49 Linnes (Galatasaray), Dk. 66 Valbuena (Penaltıdan), Dk. 72 Jailson (Fenerbahçe) 
Sarı kartlar: Dk. 24 Neustaedter, Dk. 34 Eljif Elmas, Dk. 59 Alper Potuk, Dk. 65 Isla (Fenerbahçe), Dk. 61 Sinan Gümüş (Galatasaray) 

Galatasaray evinde Fenerbahçe ile berabere kaldı 4 gollü müthiş derbi...


MAÇIN GOL DAKİKALARI

31. dakikada Galatasaray, derbide öne geçti. Belhanda'nın sağdan kullandığı kornerde arka direkte Serdar Aziz'in kafayla indirdiği topa altıpasta dokunan Donk, meşin yuvarlağı kaleci Harun Tekin'in üzerinden ağlara gönderdi:
1-0.
49. dakikada Belhanda'nın pasıyla sağdan ceza sahasına giren Linnes, son çizgi üzerinde pasını altıpas gerisindeki Onyekuru'ya çıkardı. Bu futbolcunun bekletmeden şutunda, kaleci Harun Tekin soluna gelen topu kornere çeldi.
Aynı dakika içinde Galatasaray farkı 2'ye çıkardı. Belhanda'nın sağdan kullandığı kornerde Fenerbahçe savunmasının uzaklaştırmak istediği top ceza sahası dışı sağ çaprazdaki Linnes'in önünde kaldı. Norveçli futbolcunun bekletmeden yerden sert şutunda meşin yuvarlak kaleci Harun Tekin'in sağından ağlarla buluştu: 2-0.
64. dakikada sağdan ceza sahasına giren Isla meşin yuvarlağı içeri çevirdikten sonra kaleci Muslera ile girdiği ikili mücadelede yerde kaldı. Pozisyonu Video Yardımcı Hakem (VAR) uyarısıyla yeniden izleyen hakem Fırat Aydınus penaltı kararı verdi. 66. dakikada penaltıyı kullanan Valbuena, meşin yuvarlağı Muslera'nın sağından ağlara gönderdi: 2-1.
72. dakikada Fenerbahçe beraberliği yakaladı. Ceza sahası içi sol çaprazda topla buluşan Valbuena, pasını ceza sahası yayı içindeki Jailson'a aktardı. Brezilyalı futbolcu, düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı kaleci Muslera'nın solunda filelerle buluşturdu: 2-2.

Haberin Devamı

TERİM'DEN 3 DEĞİŞİKLİK BİRDEN!
Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, 2-0 sona eren Yeni Malatyaspor karşılaşmasının ardından dün sahaya sürdüğü ilk 11'de 4 değişikliğe gitti. Kart cezalısı olan Mariano yerine Onyekuru'yu ile birlikte Terim, sakatlıklarını atlatan Serdar Aziz ve Eren Derdiyok'u, Fenerbahçe karşısında ilk 11'de sahaya sürdü.

Haberin Devamı

BAKAN KASAPOĞLU STADA GELDİ
Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki maçı tribünden takip etti. Kasapoğlu, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz ile birlikte karşılaşmayı takip etti.

FEGHOULİ VE SİNAN GÜMÜŞ KULÜBEDE!
Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, ligde ilk 10 haftanın 9'unda ilk 11'de görev verdiği Sinan Gümüş'ü dün gece yedek soyundurdu. Bu sezon yalnızca 1 kez rakip fileleri havalandıran Sinan Gümüş performans düşüklüğü nedeniyle derbiye kulübede başladı. Tecrübeli teknik adam sakatlığını atlatmasına karşın Feghouli'yi de yedek soyundurup Onyekuru'yu tercih etti.

Haberin Devamı

Galatasaray evinde Fenerbahçe ile berabere kaldı 4 gollü müthiş derbi...


ALİ KOÇ 10 YIL SONRA BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Fenerbahçe'de Galatasaray deplasmanında yaklaşık olarak 10 yıl sonra başkanlık düzeyinde katılım gerçekleşti. Takımı yalnız bırakmayarak otobüste yer alan Ali Koç, Türk Telekom Stadı'na geldi. Fenerbahçe'de eski başkan Aziz Yıldırım döneminde 12 Nisan 2009 tarihinde başkanlık düzeyinde katılım gerçekleşmişti. Haziran ayında göreve gelen Ali Koç, ilk kez Türk Telekom Stadı'nda protokol tribününde yer alacak ve başkan sıfatıyla 2011'de açılan statta maçı izleyecek.

LUCESCU TRİBÜNDE
A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Mircea Lucescu mücadeleyi statta izledi. Stada yardımcısı Tayfur Havutçu ile birlikte gelen Lucesu, karşılaşmayı kendisine ayrılan yerden izledi.

Haberin Devamı

LÖSEMİ HAFTASINA DESTEK
Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan müsabaka öncesi iki takım futbolcuları sahaya maske ile çıktı. Tüm futbolcular seremonide maskeyle yer alırken, Lösemi Haftası'na dikkat çekildi.

OZAN KABAK BİR İLKİ DAHA YAŞADI!
Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in bu sezon sarı kırmızılı takıma kazandırdığı 18 yaşındaki stoper, kariyerinde ilk kez bir derbi mücadelesinde görev aldı. Geçtiğimiz hafta Schalke maçında kariyerinin ilk Şampiyonlar Ligi karşılaşmasına çıkan Ozan Kabak dün de bir ilki daha yaşamış oldu. Terim, formsuz bulduğu Maicon yerine Fenerbahçe derbisinde Ozan'ı tercih etti.

Galatasaray evinde Fenerbahçe ile berabere kaldı 4 gollü müthiş derbi...

GALATASARAY TARAFTARINDAN KOREOGRAFİ

Karşılaşma öncesi Galatasaray taraftarı bir koreografi hazırladı. İki aşamadan oluşan koreografinin ilk bölümünde 4 yıldız vurgusu yapıldı ve 12 Mayıs 2012'de Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nda oynanan Galatasaray - Fenerbahçe müsabakası hatırlatıldı. Aynı zamanda açılan pankartta "Sizin hayalleriniz, bizim gerçeklerimiz" sözü yer aldı. Koreografinin ikinci bölümünde ise Şampiyonlar Ligi müziği eşliğinde "Bizim hayallerimiz, dünyadan daha büyük" yazılı bir pankart açılırken, Fatih Terim'in üç boyutlu görseli kullanıldı. Teknik direktör Fatih Terim, bu koreografinin ardından kale arkası tribünlerine giderek taraftarları selamladı.

Haberin Devamı

ALBAYRAK KARŞILADI!
Galatasaray ve Fenerbahçe yönetimleri arasındaki dostluk adımları dün gece zirve yaptı. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Türk Telekom Stadyumuna sarı laciverli takım kafilesi ile giriş yaptı. Fenerbahçe yönetim kurulu ise toplu halde Türk Telekom Stadyumu'na gelirlen sarı lacivertli idarecileri Galatasaray Kulübü 2.Başkanı Abdurrahim Albayrak kapıda karşıladı.

Galatasaray evinde Fenerbahçe ile berabere kaldı 4 gollü müthiş derbi...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!