Aslan'dan büyük vurgun!

Güncelleme Tarihi:

Aslandan büyük vurgun
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2017 18:09

Süper Lig'in 13. hafta maçında Galatasaray, Beşiktaş derbisi öncesi siyah beyazlıların Malatya'da 2 puan bıraktığı haftada Aytemiz Alanyaspor'u 2-0 mağlup etti. Türk Telekom Stadyumu'ndaki mücadelede ev sahibi Galatasaray'a galibiyeti getiren golleri 33. dakikada Yasin Öztekin ve 88. dakika Batefimbi Gomis kaydetti. Bu sonuçla birlikte lider Galatasaray puanını 29'a yükseltirken Aytemiz Alanyaspor, 17 puanda kaldı.

Haberin Devamı

Stat: Türk Telekom 
Hakemler: Hüseyin Göçek, Bahattin Duran, Mustafa Emre Eyisoy 
Galatasaray: Muslera, Mariano, Maicon (Dk. 90 Ahmet Çalık), Serdar Aziz, Latovlevici (Dk. 70 Linnes), Selçuk İnan, Ndiaye (Dk. 90 Koray Günter), Rodrigues, Belhanda, Yasin Öztekin, Gomis 
Aytemiz Alanyaspor: Haydar Yılmaz, Gassama, Fofana, Tzavellas, Nsakala, Maniatis (Dk. 76 Cenk Ahmet Alkılıç), Sackey (Dk. 64 Berkan Emir), Emre Akbaba, Efecan Karaca, Welinton, Mbilla (Dk. 29 Lungu) 
Goller: Dk. 33 Yasin Öztekin, Dk. 88 Gomis (Galatasaray
Sarı kartlar: Dk. 37 Tzavellas, Dk. 43 Emre Akbaba, Dk. 45+3 Gassama, Dk. 71 Lungu, Dk. 86 Welinton (Aytemiz Alanyaspor), Dk. 83 Serdar Aziz (Galatasaray) 

MAÇIN GOL POZİSYONLARI
33. dakikada Galatasaray öne geçti. Serdar Aziz'in ara pasında ceza sahası içinde topla buluşan Gomis'in vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Haydar Yılmaz'dan döndü. Altıpasın gerisinde topu önünde bulan Yasin Öztekin, meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-0.
88. dakikada Galatasaray farkı 2'ye çıkardı. Soldan ceza sahasına giren Yasin Öztekin'in pasında penaltı noktası önünde topla buluşan Gomis'in yerden yaptığı sert vuruşta meşin yuvarlak kaleci Haydar Yılmaz'ın müdahalesine rağmen filelere gitti: 2-0

Haberin Devamı

Aslandan büyük vurgun


NOTLAR:


TUDOR ESKİ SİSTEME DÖNDÜ 
Sarı-kırmızılı ekipte teknik direktör Igor Tudor, Aytemiz Alanyaspor maçında 4-2-3-1 sistemine dönüş yaptı. Galatasaray, Hırvat teknik adamın bu sistemi uyguladığı ligin ilk 8 haftasındaki maçlarda 7 galibiyet ve 1 beraberlik elde etmişti. 
Igor Tudor, ligin 9. haftasındaki Fenerbahçe derbisiyle beraber son 4 müsabakada farklı sistemler denerken, bu maçlarda birer galibiyet ve beraberlik ile 2 mağlubiyet yaşayan sarı-kırmızılı takım, 8 puan kaybetti. 

Aytemiz Alanyaspor maçında kaleyi Fernando Muslera'ya emanet eden, savunmayı Mariano Filho, Maicon Roque, Serdar Aziz ve Iasmin Latovlevici'den oluşturan Tudor, ön liberoda Selçuk İnan ve Badou Ndiaye'yi görevlendirdi. Kanatlarda Rodrigues ve Yasin Öztekin'in sahaya çıktığı sarı-kırmızılı takımda forvetin arkasında ise Younes Belhanda forma giydi. Galatasaray'ın ileri ucunda ise Bafetimbi Gomis sahada yer aldı. 

YASİN ÖZTEKİN İLK KEZ İLK 11'DE 
Galatasaray'da Yasin Öztekin, bu sezon ilk kez bir lig maçında ilk 11'de görev aldı. Tecrübeli futbolcu, maç öncesindeki ısınmada arka adalesinde çekme hisseden Tolga Ciğerci'nin yerine ilk 11'de müsabakaya başladı. Yasin Öztekin, daha önce 4 lig maçında sonradan oyuna dahil olmuştu. 

Bu arada Trabzonspor karşılaşmasında gördüğü kırmızı kart sonrası Profesyonel Futbol Disiplin Kurulundan 3 maç ceza alan Sofiane Feghouli, Gençlerbirliği ve Medipol Başakşehir müsabakalarının ardından bu maçta da görev alamayarak cezasını tamamladı. 

Haberin Devamı

Aslandan büyük vurgun


AYTEMİZ ALANYASPOR'DA İKİ ÖNEMLİ EKSİK 
Aytemiz Alanyaspor'da Vagner Love ile Junior Fernandes, karşılaşmanın kadrosunda yer almadı. 
Akdeniz ekibinde bu sezon forma giydiği 12 maçta 9 kez ağları havalandıran Vagner Love ile Fernandes, sakatlıkları nedeniyle Galatasaray maçında forma giyemedi. 

KADINA ŞİDDETE TEPKİ 
Karşılaşma öncesinde Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla seremoni düzenlendi. 
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ile Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, "Kadına şiddet insanlığa ihanettir" yazılı pankartın önünde, takım kaptanları ve hakemlere turuncu renkli kaşkol taktı. 

Haberin Devamı

Aslandan büyük vurgun

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!