Furkan Korkmaz: "NBA sizi yeni bir insan yapar"

Güncelleme Tarihi:

Furkan Korkmaz: NBA sizi yeni bir insan yapar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2022 07:00

76’ers forması giyen Furkan Korkmaz sadece sporcu değil bir bütün olarak geliştiğini söyledi. Philadlephia 76’ers’ta önceki sezonlara oranla fazla sorumluluk alan özellikle son çeyreklerde attığı kritik basketlerle dikkat çeken milli basketbolcu “Takımın bana olan güveniyle beraber artık kendimi bir adım öne atmaktan çekinmiyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

NBA’de beşinci sezonunu geçiren Furkan Korkmaz artık dünyanın bu 1 numaralı basketbol liginin gediklilerinden... Philadelphia 76’ers’ta önceki sezonlara göre daha kritik roller alan, teknik kadro, takım arkadaşları ve taraftarların çok şeyler beklediği 24 yaşındaki milli oyuncu ile ABD’deki günlerini konuştuk...

Saha içinde ve dışında çok farklı bir dünya

· NBA’de artık tecrübelisin. Saha içi ve saha dışı bir bütün olarak bakarsak NBA deneyimi bir sporcuya en fazla ne öğretiyor?

NBA kocaman bir endüstri. Saha içine bakarsanız alanının en iyi oyuncularıyla kıyasıya rekabet ettiğiniz bir platform. Bu, size devamlı olarak kendinizi geliştirmeyi ve mücadeleye hazır olmayı öğretiyor. Saha dışında da çok farklı bir dünya NBA. İletişimiyle, işbirlikleriyle, marka stratejisiyle... Ona uygun hareket etmeyi, sporcu olarak sadece saha içini değil, saha dışını da planlamayı öğretiyor size. Burası insanı sadece sporcu olarak değil, bir bütün olarak geliştiriyor.

Haberin Devamı

Aldığım sorumluluktan dolayı memnunum

· Philadelphia’ya tamamen alıştığını ve daha fazla sorumluluk alan bir Furkan görüyoruz uzun zamandır. Bu fark yaratan oyununun sebeplerini biraz anlatır mısın?

İlk başlarda adaptasyon sürecim vardı. Sadece oyunun şifrelerini öğrenmek yetmiyor, yaşama da adapte olmanız gerekiyor. Ben bu süreçlerin hepsinden kendime pozitif sonuçlar çıkardım. Takımın eskilerinden olduk sayılır. Bu seneki oyun yapısı gereği daha fazla sorumluluk alıyorum bu da beni çok mutlu ediyor. Aldığım sorumluluktan memnunum.

Takımın güvenini boşa çıkarmadım, mutluyum

· Sezonun ilk bölümünde son çeyreklerde en çok sayı atan oyuncular arasındaydın. Bunun için farklı bir konsantrasyonun var mı? 

Konsantrasyondan ziyade daha çok özgüvenle alakalı bir durum olduğunu düşünüyorum. Son çeyreklerde maçı koparma noktasına geldiğimizde takım arkadaşlarımın ve teknik ekibin bana olan güveniyle beraber kendimi bir adım öne atmaktan çekinmiyorum. Şimdiye kadar güvenlerini boşa çıkarmadığım için mutluyum. Zaten bu gibi durumlara pozitif reaksiyon verdiğiniz zaman bir sorun yok. Takımın bana güveni beni mutlu ediyor.

Haberin Devamı

BU TAKIMIN POTANSiYELiNE GÜVENiYORUM

· Bu sene geçtiğimiz 10-15 yılın en iyi doğu Konferansı ile karşı karşıyayız. Sen 76ers’ın bu konferanstaki yerini nasıl değerlendirirsin?

Sezona aslında çok iyi başlamıştık fakat üst üste gelen sakatlıklar ve hastalıklar ritmimizi düşürmekle beraber rotasyonumuzu da bir hayli daralttı. Önümüzde daha uzun bir süreç var ve ben takımın potansiyeline çok güveniyorum.

ROCKY’NiN ŞEHRi OLDUĞU ÇOK BELLi

· Philadelphia kentinde yaşam nasıl, basketbol dışında neler yapıyorsun?

Burası bir spor şehri olmasının yanında sosyal imkanlarıyla da oldukça renkli bir yer. Şehrin en büyük avantajı bir güzel restoranların olması. Kışları çok soğuk, yazları da bir o kadar sıcak. Uçlarda yaşayan bir şehir yani. Rocky’nin şehri olduğu her halinden belli diyebiliriz. O kavgacı ruh her yerde var.

Haberin Devamı

Koç Rivers hem artan özgüveninden ve onun sana olan güveninden sürekli bahsediyor. Joel Embiid başta olmak üzere diğer oyuncular da senin gelişiminin fazlasıyla farkındalar. Sana olan güvenin giderek artması sende bir baskı yaratıyor mu?
Biraz önce de bahsettiğim gibi, bu beni tamamen pozitif etkileyen bir durum. Takımın bana ve benim oyunuma olan güveni beni mutlu ediyor. Sonuçta sahada sorumluluk almak, her oyuncunun isteyeceği bir durum. İlk senelerde bu tip baskıları daha fazla hissediyorsunuz ama zamanla birlikte bu baskı azalıyor. Bu duyguların da oyunun bir parçası olduğunu öğreniyorsunuz.

Ben Simmons’ın yokluğunda oyun kurucu görevini daha çok üstlendiğini görüyoruz. Aslında altyapı yıllarından alışık olduğun bir rol diyebiliriz. Takımdaki yeni rolün hakkında neler söylemek istersin?
Sizin de dediğiniz gibi yabancı olduğum bir rol değil fakat uzun zamandır forvet rotasyonunda oynadığım için ister istemez bu yeni role de alışmam gerekti. Yazın antrenman programımıza bu yönümü geliştirecek çalışmalar eklemiştik zaten. Ben topla yaratmayı seven bir oyuncuyum, dolayısıyla bu tip bir rol verildiğinde de seve seve oynuyorum.

Haberin Devamı

Takım kimyanız önceki yıllara göre farklı ve dar bir rotasyona sahipsiniz. Bu sezon sana göre takımda çok parlak işlere imza atan isimler kimler olacak? İlk günden bugüne değerlendirdiğinde 76ers’ta neler değişti?
Dar bir rotasyona sahip olduğumuzdan ötürü takımdaki herkes sezonun bu anına kadar normalden daha fazla süre aldı. Potansiyelli genç bir takımımız var. Aslında benim geldiğim ilk sene de Ben (Simmons), Joel(Embiid) ve Fultz gibi gençlerden kurulmuş bir takım vardı. Şimdi de Isaiah (Joe), Matisse (Thybulle) gibi genç oyuncular var. Bu potansiyelin takımın geleceğinde önemli olacağını düşünüyorum.

Son dönemlerde Covid vakaları NBA’i de tekrar etkisi altına aldı. Şu anda durum nedir?
Aslında çok dikkat ediyoruz, önlemler de alınıyor ama son birkaç haftada takımları daha fazla etkilemeye başladı bu durum. Bazı maçlar da ertelenmek durumunda kaldı. Bir an önce normale dönmesini diliyorum.

Yaz aylarında kısa story’ler paylaşmıştın antik şehirleri gezdiğin. Bir seferlik bir projeye miydi?
Bir hayli insanın dikkatini çekti o paylaşımlar. Daha geniş bir projenin ipuçlarıydı aslında. Ben sporun ülke tanıtımında çok önemli bir araç olduğuna inanıyorum. Bizim gibi kariyerlerini yurt dışında sürdüren sporcular da aslında ülkemizin birer elçisiyiz. Bir süredir, Türkiye’nin tanıtımı konusunda neler yapabileceğimizi planlıyorduk. Tarihe merakım var. Türkiye arkeoloji ve tarih konusunda bir hazine adeta. Bunların hepsini bir araya getirdik ve benim yol hikayesi şeklinde gezdiğim, uzmanlarla sohbet edip ülkenin önemli arkeolojik noktalarını tanıttığım bir içerik hazırladık. Yol hikayesi tadında. Şimdilik bu kadar detay vereyim. Kısa bir süre içerisinde yayınlamayı da düşünüyoruz. Özellikle ülkemizi merak eden yabancıların ilgisini çekeceğini düşünüyorum.

Devamı gelecek mi peki?
Elimizde çektiğimiz bölümler var, onları hazırlıyoruz. Daha şimdiden ortaya çıkan şeyler beni çok heyecanlandırdı. Bu güne kadar hiç denemediğim bir alan. Yeni şeyler öğrenmek beni hep heyecanlandırıyor. Bu içeriği hangi mecrada yayınlayacağımızı çalışıyoruz şu anda. Gelecek tepkileri de çok merak ediyorum. Devamını çekmeyi hatta geliştirmeyi çok istiyorum tabii.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!