Fırat Aydınus: 'Trabzonspor'un penaltısı ve Baniya'nın kırmızısı atlandı'

Güncelleme Tarihi:

Fırat Aydınus: Trabzonsporun penaltısı ve Baniyanın kırmızısı atlandı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2024 07:00

Hürriyet yazarı Fırat Aydınus, hakem Arda Kardeşler'in performansını değerlendirdi.

Haberin Devamı

Ligde 15. maçını yöneten Arda Kardeşler’in bir önceki müsabakası Galatasaray-Gaziantep’ti... Sanırım algoritmik veri olarak maçtan spesifik hatası yok Arda Kardeşler’in. Bu maçtaki 4. hakem (Turgut Doman) ve VAR (Alper Çetin) atamaları da riskliydi. Kardeşler vasatın altında bir performans sergiledi. Disiplin cezalarının yanı sıra faul ve fena hareketlerde, özellikle elle oynamalarda hatalı kararlar verdi.

Fenerbahçe-Galatasaray stratejisini uyguladı

Kardeşler, daha önce yönettiği Fenerbahçe-Galatasaray derbisindeki stratejisini burada da uygulamaya çalıştı ve futbolcularla iletişim kurarak sorunları çözmeye çalıştı. Fakat aynı strateji her büyük maçta aynı olumlu sonucu vermez. Nitekim maçın belli bir bölümünde çıkarmadığı kartların sonucu olarak ikinci yarıda kartlarına başvurmak zorunda kaldı. Maçın önemli pozisyonlarına gelince...

Haberin Devamı

Svensson diziyle de müdahale etti

Beşiktaş ceza alanındaki Svensson-Bardhi pozisyonunda siyah beyazlı futbolcunun rakibin sadece formasını çekmesine odaklanmak belki ‘Yeterli değil’ dedirtebilir. Ama aynı zamanda alttan da diziyle yaptığı müdahale pozisyonun geneli itibariyle penaltıyı gerektirirdi.

VAR 'Atak başlangıç fazı' diyemez

Semih Kılıçsoy’un attığı ilk golden önce yaşanan Rashica-Mendy arasındaki mücadele hakemin yorumu. Rashica’nın Mendy’yi formasından çekmesi sonrası oynatıp oynatmaması kabul edilebilir. O çekmenin Mendy’yi ne kadar etkilediği bir yorum. Ben de devamdan yanayım. VAR da atak başlangıç fazı olarak değerlendiremez.

VAR hakemi şiddeti yeterli görmedi

Trabzonsporlu Baniya’nın Semih Kılıçsoy’a taç çizgisinde yaptığı eylem dördüncü hakemin ve hakemin gözünden kaçtı sanırım. Burada kırmızı kart verse kimse bir şey diyemez. Sanırım VAR hakemi de kırmızı kart için çağırıp izlettirme adına şiddeti yeterli görmedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!