Filenin Sultanları, Olimpiyat yolunda!

Güncelleme Tarihi:

Filenin Sultanları, Olimpiyat yolunda
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2023 07:00

Elemelerde gruplarında ilk 2’ye kalan takımlar, Olimpiyat Oyunları’na katılacak. Sultanlar ilk 2’ye giremese bile 2024 Milletler Ligi ve sonrasında belirlenecek dünya sıralaması ile Paris şansını sürdürecek.

Haberin Devamı

Milletler Ligi ve Avrupa Şampiyonası’nda kupayı kazanan A Milli Kadın Voleybol Takımımız’nın da katıldığı 2024 Paris Olimpiyat Oyunları elemeleri bugün başladı. Japonya’nın başkenti Tokyo’nun ev sahipliği yaptığı B Grubu’nda yer alan Filenin Sultanları, ilk maçında saat 07.00’de Porto Riko ile karşılaşacak. Müsabakayı TRT Spor naklen yayınlıyor

BREZİLYA VE JAPONYA DA GRUPTA

Dünya klasmanında 1 numarada yer alan Türkiye’nin grubunda, 5. sıradaki Brezilya ve 7. basamaktaki ev sahibi Japonya’nın yanı sıra Belçika, Bulgaristan, Porto Riko, Arjantin ve Peru bulunuyor. Diğer 2 gruptaki maçların Çin ve Polonya’da oynanacağı elemelerde gruplarını ilk 2 içinde bitiren takımlar, 2024 Olimpiyatları’na katılmaya hak kazanacak.

PARIS ŞANSIMIZ YÜKSEK

24 Eylül’de sona erecek elemelerde gruplarında ilk 2’ye giremeyen ülkelerin ‘olimpiyat umutları’ 2024 Milletler Ligi mücadelesiyle sürecek.

Haberin Devamı

DÜNYA SIRALAMASI ÇOK ÖNEMLİ

Milletler Ligi sonrası yapılacak ve olimpiyat elemelerinde Paris vizesi alan takımların bulunmayacağı sıralamada ilk 5’e giren ülkeler de olimpiyata katılacak 12 ülke arasına girecek. Fransa, ev sahibi kontenjanından direkt katılacak.

Filenin Sultanları, Olimpiyat yolunda

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!