Şenol Güneş: 'Beşiktaş'ta olmaktan mutluyum'

Güncelleme Tarihi:

Şenol Güneş: Beşiktaşta olmaktan mutluyum
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2018 14:30

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ve teknik direktör Şenol Güneş, basında kulüp ve Şenol Güneş hakkında son çıkan haberlerle ilgili detaylı bir basın toplantısı düzenledi. Hem Fikret Orman hem de Şenol Güneş, Beşiktaş'ta olmaktan mutlu olduklarını özellikle belirttiler.

Haberin Devamı

Basın toplantısında ilk olarak Beşiktaş Başkanı Fikret Orman konuşuyor;
Birbirimizi istemediğimiz, yollarımızı ayıracağım gibi haberler çıktı. Ben ve hocamız dönem dönem cevapladık ama bunlar ortadan kalkmıyor. Hocamızı maçtan sonra ziyaret ettik ve bunları konuştuk. Kimin ne soracağı varsa bize sorsunlar da ben de hocamızda buradayız. En açık şekilde cevaplandıralım. Bir sürü şeyler okuduk, aramız bozuk, başkan ve hocamızın arası kötü, hoca milli tkaıma gitmek istiyor. Hoca TL sözleşme istemiyor. Hoca paragöz... Bunları kapalı kapılar arkasında değil burada yüz yüze konuşalım istedik. Siz de sorularınızı sorun.

Şenol hoca ile 3. hamlede beraber çalışmaya başladık. 2012'de Trabzonspor'da çalışıyordu. Sezon sonu hocamızla görüşmek istedim. O sırada olmadı. Bir sene sonra Bilic ile çalışmadan önce istedim ama o zamanda kısmet olmadı. Sonra Bursaspor'da görev süresi bitince buluştuk ve 3.5 senedir birlikte çalışıyoruz. Hoca ile çalışma isteğimiz çok eskiden beri süren bir olay. Bazı zamanlar hoca bile rahatsız 1980 sensinde tanıdım. Trabzonspor'un kaptanıydı. Birbirimize karşı sevgi ve saygımız var. Bu 3.5 sene içerisinde kendiside söyleyebilir. Bir gün bile "Benim paramı ödeyin, para mı istiyorum." demedi. Biz Şenol hocanın ilk geldiği sene stadımız bile yokru şampiyon olduk. Sıkıntılı bir süreçten geçtik, o gün olmadığı gibi bugün de olmadı. Hocamız için paragöz algısı yaratılmaya çalışıyor. Ben bu kulübün 1 numarasıyım hiç para mevzusu olmadı. Aramızda sevgi ağırlıklı bir ilişki olduğu için kontratı uzatırken bile para konuşmadık. Dolaylı veya dolaysız "Oyuncularım bana para için gelmesin, onların ödemeleri önemli, paralarını alsınlar. Oyuncularla ilgili bir sıkıntı yaşamayalım demiştir. Transfer yapmadan önce bile parasını ödeyin, ödemeler olmadan takımın dengesi bozulur. demişliği bile vardır. Cenk Tosun satıldığı bile böyle söyledi. Hocamıza daha ödeme yapmadık. İleride yapacağız. "Oyunculara ödeme yapıldı bana neden ödeme yapılmadı" demedi.

Haberin Devamı

MİLLİ TAKIM KONUSU
Hocamız milli takıma gitmek istiyor. 1.5 senelik bir mevzu olmuştu. İki takımı birden yönetme mevzuları olmuştu. Biz ikisini birden yönetmek kısmına karşı çıktık. Hocamızda bize gelip milli takımda aklım kaldı, milli takıma gitmek istiyorum dedi. Hocamıza aklın kaldı mı? diye sordum. O da "Daha yeni şampiyon olduk, ben bir yerer gitmeyi düşünmüyorum" dedi.

Haberin Devamı

HOCAMIZ MUTSUZ AÇIKLAMASI
Hocamız mutsuz deniyor. Evet mutsuz, hocamız da mutsuz. Maç kaybedince hepimiz mutsusuz. Biz Beşiktaşlıları mutlu etmek zorundayız. Bu camiada görevimiz bu... Bunu çözecek kişiler de biziz. Evet güneşli günler görmüyoruz ama hava da kapalı (gülerek) önümüzde yine güneşli günler olacak. Ligde kimsenin beklemediği dördüncülükle bitirdik. Bu seneye dönersek bu sene de çok mutlu değiliz, mazeret uydurmayacağız, öz eleştiri yapacağız. Daha fazla çalışacağız.

''AİLE İÇİNDE KAVGALAR OLABİLİR"
Beşiktaş Kulübü Başkanı benim. Kimsenin ne arkasında, ne önünde ne yanındayım. Başkanımız burada yanımızda ve görevinin başında. Beşiktaş Başkanı ve yönetiminin bir tek olayı vardır. Şampiyon olmak. Tek derdimiz kupayı almak ve başarılı olmak. Hem Avrupa'da hem de Türkiye'de... Her ailenin içerisinde kavgalar olur. Büyük kavgalar bunlar. İlişkiler içerisinde farklı şeyler olabilir. İyi niyetle namuslu insanlar egolarına yenik düşmeden işlerini yaparlar.

Haberin Devamı

'FUTBOLCU ÖDEMELERİ...'
Futbolcuların ödemeleri yapılıyor. Ülkemizde bir sıkıntı yaşıyoruz. mayıs ayından beri %50 döviz artışı var. Bizim gelirlerimiz Türk parası üzerinde. Geçen sene dördüncü sırada ligi bitirdik. Beşiktaş kadrosu üst düzey başarılar için kurulmuştur. Kontratlar Euro bazlı ve ligi dördüncü sırada bitirdik. Beşiktaş Avrupa'dan lisans alan bir kurum. Ödemeleri yapmadan bu lisansı alamazsınız. Beşiktaş mali olarak en iyi durumda olan kulüptür. Bizim hiç bir zaman para mazeret olamaz. burası mutluluk yuvası... İhtarname çekenler oluyor mu? Oluyor. Bu gibi olayları kontrat yenileme zamanı geldiğinde kontrat yenilenmez ve herkes kendi yoluna gider.

Haberin Devamı

Şenol Güneş ile kontrat yenilenecek mi sorusuna Fikret Orman, "Görev süremiz 2019 yılında bitiyor. Ben 2019 senesi sonrasında seçilmiş bir başkan değilim. O zaman geldiğinde bunu Şenol hoca ile oturur konuşuruz. Bizim hocamıza ya da hocanın bize güven sorunu yoktur." Güneş, 'Ben burada mutluyum, başkan da mutlu. Burada bir problemim yok.'

Guti'nin Real Madrid'e gideceğimi gibi bir durum yok. Giderse de büyük gurur duyarız. Ona laik bir çocuk. Biz takımımızın çoğu yabancı olmaya başladı. Hoca ile arasında birisine ihtiyaç olabileceğini düşündük. Hocamız da kabul ettiği için. Onun oluru olmadan bu kapıdan içeriye hiç bir şey giremez. Şenol Güneş'in

'GUTI İLE GURUR DUYARIM...'
Güneş önce Guti hakkında konuştu; "Gurur duyarım. Ben buraya çakılı kalmayacağım. Yaşım belli ömrüm belli. İçimizden gelen birisi olmasını isterim. Bunlar hep kulübü karıştırmak için yapılıyor. Şikayetimiz yokken.

ŞENOL GÜNEŞ'TEN TELEVİZYON YORUMCULARINA SERT SÖZLER
Güneş ayrıca kendisi hakkında parasal haberleri yapanlar için; "Para alıp televizyona çıkan insanlar dikkatli olsunlar. Madem o kadar ülkemizi düşünüyorlar televizyondan aldıkları paraları bağışlasınlar ülkemize ben de bu sene daha almadığım parayı bağışlayacağım. Tamam mı. Oldu mu? Lüften benim üzerimden bu işleri konuşmasınlar." dedi.

Haberin Devamı

Günün en popüler iddaa tercihlerini incelemek için buraya tıklayın!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!