Fenerbahçe'den Fred için sakatlık açıklaması! Sahalara ne zaman dönecek?

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçeden Fred için sakatlık açıklaması Sahalara ne zaman dönecek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2024 14:38

Fenerbahçe Kulübü, Fred'in sağ bacak uyluk ön belgesindeki tendonda yırtık tespit edildiğini açıkladı. Brezilyalı yıldızın sahalardan ne kadar uzak kalacağı da belli oldu.

Haberin Devamı

Fenerbahçe, Samsunspor maçında sakatlanan Fred'in sağ bacak uyluk ön belgesindeki tendonda yırtık tespit edildiğini açıkladı.

İşte Fenerbahçe'nin duyurusu;

Yapılan tetkikler çerçevesinde sağ bacak uyluk ön bölgesinde tendonda yırtık tespit edilen oyuncumuzun tedavisine hemen başlanılmıştır. Kamuoyunun bilgisine sunarız. Fenerbahçe Spor Kulübü

SAHALARDAN NE KADAR UZAK KALACAK?

DHA'nın haberine göre; Brezilyalı oyuncunun 4-6 hafta arası sahalardan uzak kalması bekleniyor. Öte yandan spor camiasının ünlü fizyoterapisti ve bütünsel terapisti Ferda Saraçoğlu, Spor Arena'dan Selim Başeğmezer'e yaptığı açıklamada sürecin uzama ihtimalinin olduğunu belirtti.

"6-12 HAFTA AMA SPORCULAR İÇİN DURUM FARKLI"

Saraçoğlu, "Tendon yırtıkları 3 aşamalı olur, grade (1-2-3) şeklinde. Grade 1-2'de kas lifleri üzerinde yırtıklar, çizgi şeklinde görüntüleme cihazlarında görülebilir. 'Yırtık tespit edildi' cümlesi 1. derece yırtık anlamına gelir ve sahalara dönüş yaklaşık 6 hafta sürer. İstirahat, bandajlama, kinezyo bantlama şeklinde tedavi gerçekleşir. Ortalama 6-12 hafta içerisinde iyileşir. Sporcular için süreç daha hızlı geçer. Kas ile tendonları, güçlü ve iyi olduğu için çabuk toparlanıyorlar. 4-6 hafta arasında da iyileşme ihtimali mümkün." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

FRED YOKKEN FENERBAHÇE NE YAPTI?

Fred, sezon içerisinde daha önce de sakatlık yaşarken Fenerbahçe'nin bu dönemde aldığı kötü sonuçlar dikkat çekmişti.

Sarı-lacivertliler Konferans Ligi'nde 2 maçta 2 yenilgi alırken Süper Lig'deki 5 müsabakanın 1'ini kaybetti, 2 kez de sahadan beraberlikle ayrıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!