Fenerbahçe'de Livakovic'in yüzü Zufic ile daha çok gülüyor!

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçede Livakovicin yüzü Zufic ile daha çok gülüyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2024 07:00

İngilizcesi yetersiz olduğu için idmanlarda ciddi sıkıntılar yaşayan ve kaleci antrenörünün talimatlarını tercüman aracılığıyla anladığı için zorlanan Hırvat eldiven, Sandro Zufic’in göreve gelmesiyle en büyük eksikliğini de gidermiş oldu. Ayrıca Zagreb’de 3 yıl birlikte çalıştığı Zufic’in Livakovic’in eksik yönlerini de geliştirmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Fenerbahçe'nin başarılı kalecisi Dominik Livakovic, Hırvatistan’da daha önce birlikte çalıştığı kaleci antrenörü Sandro Zufic’in teknik ekibe katılmasıyla birlikte büyük bir rahatlama yaşadı. Sarı lacivertliler özellikle Samsun ve Alanya maçlarında ceza sahası dışından yenilen gollerin ardından teknik kadroya takviye yapmaya karar verirken Livakovic’in talebiyle Dinamo Zagreb’de beraber çalıştıkları 44 yaşındaki Zufic, sarı lacivertlilerde İsmail Kartal’ın ekibine dahil edildi.

Büyük zorluk giderildi

İngilizcesi yetersiz olduğu için antrenmanlarda ciddi zorluklar yaşayan ve kaleci antrenörünün talimatlarını tercüman aracılığıyla anladığı için zorlanan Hırvat kaleci, Sandro Zufic’in göreve gelmesiyle en büyük eksikliğini de gidermiş oldu. Benzer dilleri olduğu için takımda Boşnakça, Slovence ve Sırpça konuşan Edin Dzeko, Rade Krunic, Miha Zajc, Dusan Tadic ile rahatlıkla anlaşan Livakovic, antrenman sırasında kaleciler ayrılıp farklı bir çalışma yaptıkları için dil bariyeri ile karşılaşıyordu.

Haberin Devamı

Maç başına kurtarış oranı 1.9

Livakovic ile Zufic, Dinamo Zagreb’de 3 yıl birlikte çalışırken ikilinin Fenerbahçe’de bir araya gelmesinin ardından Hırvat eldivenin performansında yükselme bekleniyor. 29 yaşındaki Dominik Livakovic bu sezon Dinmo ve F. Bahçe’de toplam 33 resmi maçta kaleyi korurken 35 kez kez topu ağlarında gördü. Hırvat eldiven bu maçların 14’ünde rakiplere gol izni vermedi. Bu gollerin 20’sini Süper Lig’de çıktığı 23 maçta yiyen Livakoviç’in maç başı gol yeme oranı 0.9 olurken, maç başı kurtarış oranı ise 1.9 oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!