Son Dakika: VakıfBank, CEV Şampiyonlar Ligi'nde finalde! Fenerbahçe Opet 3-0'ı koruyamadı

Güncelleme Tarihi:

Son Dakika: VakıfBank, CEV Şampiyonlar Liginde finalde Fenerbahçe Opet 3-0ı koruyamadı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2023 20:51

VakıfBank, 3-0 kaybettiği ilk maçın rövanşında Fenerbahçe'yi altın setle mağlup ederek CEV Şampiyonlar Ligi'nde finale yükseldi.

Haberin Devamı

CEV Kadınlar Şampiyonlar Ligi yarı finalinde 3-0'ın rövanşında VakıfBank, Fenerbahçe Opet'i altın set sonucu geçerek adını finale yazdırdı.

VakıfBank’ta Paola Egonu 21 sayıyla mücadelenin en skoreri olurken; Gabi 18, karşılaşmanın en değerli oyuncusu seçilen Kara Bajema 13, Chiaka Ogbogu ise 10 sayı kaydetti

Guidetti'nin öğrencileri, finalde Eczacıbaşı Dynavit ile kozlarını paylaşacak.

Salon: Burhan Felek

Hakemler: Paul Catalin Szabo Alexi, Nurper Özbar

Fenerbahçe: Macris, Arina Fedorovtseva, Hristina Vuchkova, Melissa Vargas, Ana Cristina, Eda Dündar Erdem, Gizem Örge (L), Anna Lazareva, Buse Ünal, Aslı Kalaç, Cansu Çetin

Başantrenör: Zoran Terzic

Vakıfbank: Chiaka Ogbogu, Cansu Özbay, Gabi, Zehra Güneş, Paola Egonu, Kara Bajema, Ayça Aytaç (L), Derya Cebecioğlu, Nika Daalderop

Haberin Devamı

Başantrenör: Giovanni Guidetti

Setler: 22-25, 14-25, 22-25, 12-15

Süre: 92 dakika (25, 22, 25, 20)

Giovanni Guidetti: “Bugün tırmanmamız gereken bir dağ vardı ve o dağın tepesine çıktık”

Maçın ardından büyük bir memnuniyet duyduğunu dile getiren VakıfBank Başantrenörü Giovanni Guidetti, “Son 2 aydır set dahi kaybetmeyen harika bir takıma karşı oynadık. Çok iyi hazırlanmıştık. Oyuncularıma teşekkür ediyorum. Bu tarz maçları nasıl oynaması gerektiğini çok iyi bilen bir takımım var. Oyuncularım çok motive, organize ve tutkululardı. Bugün önümüzde tırmanmamız gereken bir dağ vardı ancak adım adım o dağı tırmandık ve dağın tepesine çıktık” ifadelerini kullandı.

Kara Bajema: “Çok çalıştık ve karşılığını aldık”

Karşılaşmanın en değerli oyuncusu seçilen Kara Bajema, “Tüm takım arkadaşlarımla gurur duyuyorum. Çok çalıştık ve karşılığını aldık. Final için çok heyecanlıyım. Çok zor bir maç olacak ancak kazanacağımıza inanıyoruz” dedi.

KUPA TÜRKİYE'YE GELECEK

Igor Gorgonzola Novara'yı deplasmanda 3-2 mağlup eden Eczacıbaşı Dynavit, rövanş maçında rakibini kendi evinde set vermeden devirdi. Eczacıbaşı Dynavit'in finaldeki rakibinin VakıfBank olması nedeniyle CEV Kadınlar Şampiyonlar Ligi'nde kupanın Türkiye'ye gelmesi kesinleşti.

Haberin Devamı

BAKMADAN GEÇME!