Fenerbahçe-Galatasaray derbi maçı ne zaman? İşte derbinin tarihi

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçe-Galatasaray derbi maçı ne zaman İşte derbinin tarihi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2023 12:38

Galatasaray, Süper Lig'in 17. haftasında konuk ettiği Ankaragücü'nü zorlu geçen maçta 2-1 mağlup etti ve Fenerbahçe derbisi öncesinde moral depoladı. Öte yandan Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasında oynanacak Fenerbahçe-Galatasaray derbisi hakkındaki detaylar merak konusu olmaya devam ediyor. Peki, Fenerbahçe-Galatasaray derbi maçı ne zaman?

Haberin Devamı

Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasında Galatasaray ile Fenerbahçe, karşı karşıya gelecek. Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasında sahasında Galatasaray ile oynayacağı maçın hazırlıklarına yaptığı antrenmanla başladı. Pek çok futbolsever de maça dair tarih ve saat gibi bilgilere odaklandı. İşte, Süper Lig'de heyecan dolu derbinin tarihi...

FENERBAHÇE GALATASARAY MAÇI NE ZAMAN?

Fenerbahçe-Galatasaray derbisi, 8 Ocak Pazar günü ekranlara gelecek. Karşılaşma Bein Sports üzerinden canlı izlenebilecek.

6 MİLYARLIK DERBİ

Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasında oynanacak Fenerbahçe-Galatasaray derbisi öncesinde takımların kadro değerlerine bakıldığı zaman sarı-lacivertlilerin önde olduğu görülüyor.

Transfermarkt'ın verilerine göre Kanarya; kadrosunda yer alan futbolcuların 176 milyon 950 bin Euro'luk değeriyle ligdeki takımlar arasında bu alanda ilk sırada yer alıyor. Aslan'ın kadrosundaki futbolcuların değeri ise 141 milyon Euro ve üçüncü sırada bulunuyor. Merkez Bankası'nın günlük kuruna göre, iki takımın toplam değerinin Türk Lirası karşılığı da yaklaşık olarak 6 milyar 260 milyon TL.

Haberin Devamı

SAHASNIN EN DEĞERLİSİ

Galatasaray'ın Arjantinli futbolcusu Mauro Icardi, derbide oynaması durumunda 17 milyon 500 bin Euro ile sahanın en değerli oyuncusu olacak. Sarı-kırmızılılarda Lucas Torreira'nın 15 milyon Euro ve Victor Nelsson'un da 14 milyon Euro değeri bulunuyor. Fenerbahçe'de ise 15 milyon Euro ile Macar futbolcu Attila Szalai takımın en değerlisi konumunda. Sarı-lacivertlilerde ayrıca Diego Rossi'nin 14 milyon Euro ve Altay Bayındır'ın da 13 milyon Euro piyasa değeri var.

DERBİ HAVA DURUMU

Ebedi dost, ezeli rakipler kozlarını açık bir havada paylaşacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sitesinden belirtilen tahminlere göre, maç saatinde Ülker Stadyumu'nda yağmur beklenmezken, hava sıcaklığının ise 9 derece olacağı ifade edildi. Nem oranın ise yüzde 74 civarı olacağı tahmin ediliyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!