Fenerbahçe camiasına mesaj: 'Bir kere olsun gelip canlı izleyin'

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçe camiasına mesaj: Bir kere olsun gelip canlı izleyin
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2018 00:17

Beşiktaş ve Galatasaray gibi tekerlekli sandalye basketbolunda iddialı olan iki camianın yanına, 1907 Fenerbahçe Engelli Yıldızlar Spor Kulübü de eklendi bu sezon... Her hafta perşembe günü Hürriyet Gazetesi’nde yayımlanan, ‘Fatih Saboviç ile Basketbol Arena’ sayfasında, sarı lacivertli kulübün asbaşkanı Ogün Karataş’ın söyleşisi de yer aldı...

Haberin Devamı

1990 yılında kurulan Engelli Yıldızlar Spor Kulübü, 1907 Fenerbahçe Derneği ile yapılan iş birliği sonucu, bu sezon ‘çubuklu’ formayla parkeye çıkıyor. Hürriyet de, kulübün asbaşkanı Ogün Karataş’a ulaştı. İşte Karataş ile olan söyleşimizin detayları...

“İLK ADIMI GÖNENÇ GÜRKAYNAK BEY ATTI”

* Ogün Bey, öncelikle bir sporsever olarak engelli basketboluna emeklerinizden ötürü teşekkür ederim. Engelli Yıldızlar Kulübü ve 1907 Fenerbahçe sponsorluk süreci hakkında bilgi alabilir miyim?

- Kulübümüz 1990 yılında kuruldu. Türkiye’nin engelli dalında faaliyet gösteren ilk spor kulübü olarak... 28 senedir aşağı yukarı ana branş olarak tekerlekli sandalye basketbolunda faaliyet gösteriyoruz. Yanlış hatırlamıyorsam 1995 yılı olması lazım. O tarihte ligler başladı. 2 tane Türkiye şampiyonluğumuz var. Sayısız başarılarımız var.

Haberin Devamı

- 5 sene önce Gönenç Gürkaynak ile tanışmamız gerçekleşti. Kendisi bize maddi ve manevi destek oluyor. Çok büyük katkıları var. Kendisi Sayın Ali Koç’la görüşme fırsatı buluyor. Ona bizden bahsediyor. Liglerimizde Galatasaray ve Beşiktaş’ın yer aldığını söylüyor. “Ama bir tek Fenerbahçe yok bu yarışmada” diyor. “İki büyük var, üçüncü yok” diyor. Ondan sonra kendi aralarındaki diyalogda, “Benim bildiğim, birlikte çalıştığım bir takım da var. Eğer Fenerbahçe’de kurmak istersen birleşme yapabiliriz” diyor. Birlikte görüştük ve biz de istekli olduk...

“TÜZÜK DEĞİŞİRSE, BİRLEŞME GERÇEKLEŞECEK”

* Ali Koç’un başkan adaylığı sürecinde kendisine amatör branşlarla ilgili negatif sorular gelmişti. Hem buna dair hem de basketbol takımının geleceğine dair neler söyleyebilirsiniz?

- Sayın Ali Koç seçim vaatlerini sıraladığı dönemde kendisine, “Amatör branşları kapatacak mısınız” diyorlar. Kendisi de, “Hayır, amatör branşları kapatmayacağım. Espor ve engelli spor şubesi kuracağım” diyor. Seçim sonrası Ali Bey kazanınca direkt bir birleşme olmadı. Olmamasının sebebi de şube açmak için tüzük tadilatı yapılması gerekiyor.

- Bu oluşum için bir süreç var. Bunun öncesinde de 1907 Fenerbahçe Derneği’yle birlikte olduk. Şimdi onlar bize sponsor oldular. İsim sponsorluğu yaptılar. Bu geçiş sürecini, Fenerbahçe 1907 Derneği’yle geçireceğiz. Sonraki süreçte Fenerbahçe genel kurulunda böyle bir şey onaylanır ve süreç doğru şekilde ilerlerse birleşme olacak. Biz de Fenerbahçe’ye isim haklarımızı vereceğiz.

Haberin Devamı

“FENERBAHÇE ADINI YİNE TARİHE YAZDIRDIK”

* Tekerlekli sandalye basketboldaki ilk Fenerbahçe-Galatasaray derbisini 69-65 kazandınız. Ezeli rakibinizle oynanan bu maçla alakalı görüşlerinizi rica etsem?

- Tabii ki biz 1907 Fenerbahçe ile bir oluşum içerisine girmeden de, Galatasaray ve Beşiktaş’la başa baş mücadele eden bir takımdık. Tekerlekli sandalye basketbolunun en köklü kulüplerinden biriyiz. Liglerde yer alan -destek anlamında baktığımız zaman- spor kulüplerinin haricinde diğer takımların hepsi belediye desteklidir. Hiçbir kurumla desteği olmadan sadece sponsorlar marifetiyle ayakta duran tek kulüp de bizizdir.

- Galatasaray ile oynadığımız bu maçın galibiyetinin en anlamlı tarafı, Fenerbahçe’nin çubuklu formasıyla çıktığı maçta Fenerbahçe’nin böyle bir oluşumda ilk defa zaferle yer etmesidir. İleride tarihe bakıldığı zaman da Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki ilk maçta galip gelen taraf Fenerbahçe olarak geçecek. Şampiyonluğa giden yolda baktığımız zaman bizim iki rakibimiz var. Galatasaray ve Beşiktaş... Sezon sonu geldiğinde ipi göğüsleyen, bu 3 takımdan 1’i olacak bence... Bu anlamda da şampiyonluğa giden yolda rakiplerimizden birini de yenmiş olduk.

Haberin Devamı

“SPORCULARIMIZIN SARF ETTİĞİ EFOR ÇOK BÜYÜK”

* Sponsorluk demişken... 1907 Fenerbahçe Derneği’nin yanı sıra başka sponsorunuz var mı şu an?

- Bu sezonki oluşumda katkı olarak baktığımız zaman Gönenç Bey’in de katkısı devam ediyor. Kendisi de sponsor, 1907 Fenerbahçe Derneği de sponsor... Formamızda da, “Gürkaynak” diye yazıyor hatta...

* Peki Ogün Bey, tekerlekli sandalye basketbolun en önemli farkları nelerdir sizce?

- Normal basketbol sporunu yapan insanlar, 4 uzvuyla yapıyor. İki ayaklarıyla koşup, 2 elleriyle topu potaya atıyorlar ve basketbol sporunu icra ediyorlar. Ama bizim sporcularımız, bu anlattığımız eforu, mücadeleyi, koşuyu, basketi yapmayı sadece 2 uzvuyla gerçekleştiriyor. Sağlam insanın 4 uzvuyla yaptığı sporu, bizim arkadaşlarımız 2 uzvuyla yapıyor. Bu bile ne kadar çok efor sarf edildiğine bir delalettir. Bizim sporcularımızın yapamadığı bir tek şey vardır. O da smaç basmaktır. Smaç basmanın haricindeki normal basketbolcuların yaptığı her şeyi bizim sporcularımız yapıyorlar.

Haberin Devamı

“İDMAN VE MAÇLAR FATİH SPOR KOMPLEKSİ’NDE”

* Engelli sporcu adaylarımız, 1907 Fenerbahçe Engelli Yıldızlar Spor Kulübü bünyesine dahil olmak isterlerse ne yapabilirler?

- Fiziksel engel ve oranı çok önemli. “Her fiziksel engelli bu sporu yapabilir” diyemiyoruz. Bu sporu yapmak isteyenlerin bizimle birebir temas haline geçmeleri gerekiyor. Karşılıklı görüşme sonunda ne tür sporu yapabileceklerine karar vermek gerekiyor. Eğer uygunsa da, altyapının içine entegre olabiliyor. Çalışmalara başlayabiliyor.

- İsteyenler bizimle, 0212 534 11 94 numaralı telefon veya istanbulengelliyildizlar.1990@gmail.com e-mail adresi aracılığıyla bağlantı kurabilir. Bu sezon boyunca Fatih Spor Kompleksi’nde yapıyoruz antrenmanlarımızı ve maçlarımızı da... Şöyle bir slogan da yapalım. Aynı zamanda bu farklı spor dalını mutlaka insanların canlı seyretmesi gerekiyor çünkü... Ben hep şöyle derim; “Bir kere olsun gel canlı seyret!” Zaten sonrasında bırakamazsınız...

Haberin Devamı

“HEDEFİMİZ MUTLAK ŞAMPİYONLUK”

* Kulübünüzün ilkesi ve hedeflerini de anlatabilir misiniz?

- Kulübümüzün ilkesi, engelli gençlerin sportif faaliyetler vasıtasıyla topluma entegre olmalarıdır. Kendi ayakları üzerinde durmalarının sağlanmasıdır. Ana temel fikrimiz bu. Biz şu anda bir hedef odaklı yarışma yapıyoruz ama bununla birlikte de aramıza katılacak olan engelli gençleri de yetiştirmek istiyoruz. Gelenleri de yetiştiriyoruz olabildiğince... Buna en iyi örnek; şu an 19 yaşında bir sporcumuz var. Aramıza 8 yaşında katıldı. Ve gelecekte ‘Türkiye’nin en iyi basketbolcusu’ adaylarından biri... Mücahit Günaydın kendisi... Ona ve tüm sporcularımıza başarılar diliyorum.

- Biz bu sezon özelinde hedefimizi mutlaka şampiyonluk olarak belirledik. Ancak ileride Fenerbahçe tarafı hedef ve yarışma odaklı bir projeye dahil olmak isteriz. Bizim kulübümüz de onların altyapısını oluşturacak şekilde konumlanır. Görüşmelerimiz bu minvalde ilerliyor. Biliyorsunuz ki maalesef, Türkiye’de spor alanındaki en büyük açık; engelli veya engelsiz gençlerimizi spora kazandırmak hususunda ortaya çıkıyor.

Günün en popüler basketbol/iddaa tercihlerini incelemek için buraya tıklayın!

BAKMADAN GEÇME!