Fenerbahçe bu sezon derbi kazanamadı! Jorge Jesus'tan Galatasaray maçı sonrası dikkat çeken karar

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2023 21:33

Derbide Galatasaray'a 3-0 mağlup olan Fenerbahçe, bu sezonki derbilerde galibiyet alamadı. Galatasaray karşısında isabetli şut bulamayan Sarı-lacivertli takımda teknik direktör Jorge Jesus, maçın ardından basın toplantısına katılmama kararı aldı.

Haberin Devamı

Süper Lig'in 37. haftasında şampiyon Galatasaray ile karşılaşan Fenerbahçe, aldığı 3-0'lık mağlubiyetle ikincilik şansını zora soktu.

Haftayı 77 puanla tamamlayan Sarı-lacivertli takım, aynı puandaki Beşiktaş'ın son hafta Konyaspor'u mağlup etmesi halinde ligi üçüncü bitirecek. Fenerbahçe, son hafta Gaziantep FK maçından ötürü 3 puan alacak. Beşiktaş'a karşı ikili averajda geride olan Fenerbahçe, Siyah-beyazlı takımın galibiyeti halinde ikinciliği kaybedecek.

ELDE KUPA KALDI

Fenerbahçe, Türkiye Kupası finalinde 11 Haziran Pazar günü Başakşehir ile karşı karşıya gelecek.

Fenerbahçe bu sezon derbi kazanamadı Jorge Jesustan Galatasaray maçı sonrası dikkat çeken karar

LUAN PERES KIRMIZI KART GÖRDÜ

Haberin Devamı

Mücadeleye 11’de başlayan Luan Peres, 61. dakikada Nicolo Zaniolo ile girdiği ikili mücadelede hakem Abdulkadir Bitigen faul düdüğünü çalarken, Brezilyalı oyuncuya da kırmızı kart gösterdi. Sarı-lacivertliler maçın kalan bölümünde 10 kişi mücadele etti.

28 yaşındaki oyuncu bu sezon 11’i Süper Lig, toplam 19 maçta forma giyerken iki kez sarı kart gördü. Luan Peres, Fenerbahçe formasıyla ilk kez kırmızı kartla cezalandırıldı.

Fenerbahçe, bu sezon ligde 7. kez kırmızı kart gördü.

Fenerbahçe bu sezon derbi kazanamadı Jorge Jesustan Galatasaray maçı sonrası dikkat çeken karar

DERBİLERDE GALİBİYET YOK! 32 YIL SONRA İLK KEZ...

Jorge Jesus yönetimindeki Fenerbahçe, bu sezon çıktığı derbilerde galibiyet alamadı.

Sarı-lacivertliler, bu sezon Beşiktaş ve Galatasaray ile oynadığı 4 derbi maçında da galibiyetle tanışamadı. Beşiktaş deplasmanında sahadan golsüz berabere ayrılan Fenerbahçe, evinde 4-2 mağlup oldu. Sezonun ilk yarısında Galatasaray'a 3-0 kaybeden Kanarya, bugün de sahadan 3-0'lık skorla mağlup ayrıldı.

Öte yandan 32 yıl sonra bir ilk yaşandı. Jorge Jesus, Fenerbahçe'nin başında Guus Hiddink'ten (1990-1991) bu yana bir Süper Lig sezonunda sarı-kırmızılı ekibe karşı oynadığı iki maçı da kaybeden ilk teknik direktör oldu.

Haberin Devamı

ALİ KOÇ MAÇTAN SONRA STATTAN AYRILDI

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, maçın bitiminde Nef Stadyumu'ndan ayrıldı.

JESUS BASIN TOPLANTISINA KATILMADI

Fenerbahçe teknik direktörü Jorge Jesus, Galatasaray mağlubiyetinin ardından basın toplantısına katılmama kararı aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!