Fatih’te Cumhuriyet'in 100. yılı için koştular

Güncelleme Tarihi:

Fatih’te Cumhuriyetin 100. yılı için koştular
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2023 15:33

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılı, Fatih'te muhteşem bir etkinlikle kutlandı.

Haberin Devamı

Fatih Belediyesi ve Atletizm Federasyonu tarafından düzenlenen Orijinal Metal 100. Yıl Cumhuriyet Koşusu Sultanahmet Meydanı’ndan başlayıp, Eminönü Meydanı’ndan dönülerek, yine Sultanahmet’te sonlandı. 10 kilometrelik parkurda yapılan koşuda, Cumhuriyetimizin 100. Yılı kutlanırken, koşuya ev sahipliği yapan Fatih Belediye Başkanı M. Ergin Turan da, profesyonel atletler, gönüllü itfaiyeciler ve sayıları bine yakın sporseverle birlikte birlikte yarıştı.

Fatih Belediye Başkanı M.Ergün Turan, “Bugün çok önemli bir mekanda bir araya geldik. Bu mekan Halide Edip Adıvar’ın meşhur mitinginin yapıldığı Sultanahmet Meydanı’dır. Dolayısıyla cok anlamlı bir meydanda hem ecdadımızı anmak hem de bu şuuru tekrar yenilemek için bu meydandayız. Sabahın erken saatinde buraya gelen tüm sporcularımızı, vatandaşlarımız, kardeşlerimizi tebrik ediyorum” dedi.

Haberin Devamı

Yıl Koşusu’na profesyonel atletlerin yanı sıra, halktan da yoğun katılımın olması, günün anlam ve önemine uygun olarak maneviyatı daha da artırdı. Aziz şehitlerimizin anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması sonrasında başlayan yarışta kadınlar kategorisinde birinciliği Dilek Öztürk elde ederken, sıralama Fatma Arık, Zeynep Taş, Gamze Turhan ve Damla Çakmak şeklinde oluştu. Erkekler kategorisinde ise İbrahim Karatek ilk sırayı elde ederken, kendisini Ahmet Alkanoğlu, Sultan Orhan, Erhan Taç ve Ayetullah Baz takip etti. Tüm katılımcılara anı madalyaları, 100. Yıl özel t-shirtleri ve sürpriz sponsor hediyeleri dağıtılırken, dereceye giren sporcular ise para ödüllerinin sahibi oldu.

Fatih’te Cumhuriyetin 100. yılı için koştular

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!