Faruk Süren: İbra etmeyecek bir durum yok

Güncelleme Tarihi:

Faruk Süren: İbra etmeyecek bir durum yok
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2019 08:30

23 Mart’taki Mali Genel Kurul hakkındaki görüşlerini açıklayan Süren, “Ben, ibrasızlık ya da erken seçim gibi bir sonuç çıkacağını sanmıyorum. Ortada Galatasaray yönetiminin ibra edilmemesini gerektirecek bir durum yok. Yönetim neden ibra edilmesin ki!” dedi.

Haberin Devamı

Galatasaray’da 23 Mart’ta yapılacak Olağan Mali Genel Kurul öncesinde tansiyon yükseldi. Önceki gün yapılan divan kurulu toplantısında bazı üyelerin kulüp yönetimini hedef alan sert çıkışları ve başkan Mustafa Cengiz’in ibra resti camiada büyük yankı yaratırken, Galatasaray’ın eski başkanı Faruk Süren, tüm bu gelişmeleri Hürriyet’e değerlendirdi. Süren, ibra tartışmasına yeni bir boyut getirerek, “Genelde ibra tektir, mali ve idari olarak ayrılmaz. Yargıtay’ın bu yönde bir kararı var, idari ibra yoktur” dedi.

"İBRA MESELESİ FAZLA ABARTILIYOR"

Yargıtay’ın yorumuna katıldığını belirten Faruk Süren, şöyle devam etti: “Yargıtay’ın yorumu doğru ama Galatasaray’ın tüzüğünde durum farklı. İbra konusu bence tansiyonu yükseltmek için fazla abartılıyor. Ortada Galatasaray yönetiminin ibra edilmeyeceği, ibrasızlık gerektirecek bir durum yok. Yönetim neden ibra edilmesin ki!” Olağan Mali Genel Kurul’dan çıkacak karara ilişkin tahminde de bulunan Süren, “Ben, ibrasızlık ya da erken seçim gibi bir sonuç çıkacağını sanmıyorum. Seçim olması için birilerinin hazırlanmış olması gerek. Kimse olmadığına göre niçin seçim olacak? Birileri alternatif çıkarır, 1000 imza toplarsa olur. Ama böyle bir şey de yok. Galatasaray yıllardır olağan bir seçime gidemiyor! Hep hazırlıksız, aceleyle yapılmış planlar... Bu da aslında kulübe zarar veriyor.”

Haberin Devamı

GALATASARAYLILAR RASYONEL DÜŞÜNMELİ

Faruk Süren, ibra etmemek için ortada çok ciddi olayların olması gerektiğini belirterek şöyle devam etti: "Olağanüstü Genel Kurul’u yöneten divan başkanı Metin Arslan’ın disipline verilmesi, 141 Galatasaray Lisesi mezununun kulübe üyelik başvurularında yaşanan problemlerin yanlış çözümlenmesi; bunlar idare bakımından iyi şeyler değil. Ama yönetimi ibra etmemek için bir neden de değil. İbra etmemenin bir amacı olması lazım. Yani ‘ibra etmeyelim yerine başkası gelsin...’ Öyle bir şey yok. Neye yarayacak bu! Galatasaray’ın biraz daha rasyonel düşünmesi lazım. Ayrıca başka bir konuya değinmek istiyorum. Köfteler, kargalar... Galatasaray Başkanı’na bu üslup hiç yakışmıyor. Temsil şekli yanlış."

Haberin Devamı

"Galatasaray'ın zaaflarından yararlanmak istiyoruz"

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!