Eyüpspor Teknik Direktörü Arda Turan: Atamız, idolümüz Fatih Terim; örneğimiz Başakşehir

Güncelleme Tarihi:

Eyüpspor Teknik Direktörü Arda Turan: Atamız, idolümüz Fatih Terim; örneğimiz Başakşehir
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2023 07:00

Teknik direktörlüğünü yaptığı Eyüpspor’u play-off 2. turuna taşıyan Arda Turan, örnek aldığı kişiyi ve kulübü açıkladı. Galatasaray’da uzun yıllar birlikte çalıştığı Terim’in yanı sıra Barcelona ve Atletico Madrid’deki hocaları Luis Henrique ile Diego Simeone’nin izinden gittiğini söyleyen Turan, “Bu insanlar hayatlarını futbola vererek bir yerlere gelmişler. Ben de bunu gerçekleştiriyorum” dedi.

Haberin Devamı

Spor Toto 1. Lig play-off ilk turunda konuk olduğu Sakaryaspor’u, 120+2. dakikada Alpaslan Öztürk’ün attığı golle 1-0 yenerek 2. tura yükselen Eyüpspor’un teknik patronu Arda Turan, TRT Spor’a önemli açıklamalar yaptı.

EYÜP’Ü AVRUPA’YA TAŞIYACAĞIZ 

Oyun felsefesini, hedeflerini, örnek aldığı kişileri ve kulübü anlatan Turan, “Bizim atamız, idolümüz Fatih Terim. Öğrenciliğini yaptığımız insanlar Diego Simeone, Luis Henrique... Bu insanlar hayatlarını futbola vererek bir yerlere gelmişler. Ben de bunu gerçekleştiriyorum” dedi. Takımına oynatmak istediği oyunun oturması için zamana ihtiyacı olduğunu belirten Turan, “Eğer oynatacağım oyunu 3-5 haftada gerçekleştiririm dersem, bilin ki yalan söylüyorum” ifadesini kullandı.

Turan, kendileri için doğru örneğin Başakşehir olduğunu vurgulayarak, “Başakşehir gibi beraber hareket edip bir kulüp kültürü oluşturmalıyız.

Haberin Devamı

Eyüpspor’u Avrupa’ya taşımak istiyoruz” dedi. Eyüpspor, Play-Off 2. turunda, Göztepe’yi 3-1’lik skorla eleyen Bodrumspor ile karşılaşacak. İlk maç 31 Mayıs Çarşamba günü İstanbul’da, rövanşı 4 Haziran Pazar günü Bodrum’da oynanacak. Rakibini eleyen takım, 8 Haziran Perşembe günü Pendikspor ile finalde mücadele edecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!