Down sendromlu sporcular yarışacak

Güncelleme Tarihi:

Down sendromlu sporcular yarışacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2017 10:18

15’inci Down Sporcular Şenliği, Almanya’nın Frankfurt kentinde yarın başlayacak. Down sendromlular için dünyadaki en büyük spor etkinliği olan şenliğe, 600’e yakın down sendromlu sporcu katılacak.

Haberin Devamı

DOWN sendromlu bireylerin, özellikle de çocuk ve gençlerin özgüvenlerini geliştirmeyi hedefleyen şenlik, çeşitli spor karşılaşmalarının ve spor kurslarının yanı sıra çok sayıda kültürel ve sanatsal etkinlikler, moda ve müzik yarışmasını içeriyor. Down sendromlu olan ya da olmayan çok sayıda tanınmış sanatçı ve sporcu da, bizzat katılarak şenliği destekliyor. 

Bu yıl ‘Rol modelleri’ sloganıyla düzenlenen şenliği destekleyenler arasında başarılı tiyatro ve sinema oyuncusu Tayfun Baydar da yer alıyor. Ünlü modacı Peyman Amin ile down sendromlu sinema oyuncuları Boby Brederlow ve Carina Kühne, başarılı down sendromlu judocu Christine Schlachter, halterci Lucas Schütterle, atlet Christian Hirsch, dansçı Laura Brückman, İngilizce öğretmeni Tobias Wolf, manken Tamara Röske de onlar arasında.

Haberin Devamı

Down sendromlu sporcular yarışacak

KARDEŞLER OLİMPİYADI
Şenlik kapsamındaki önemli etkinliklerden biri de Kardeşler Olimpiyatı. Bu program, down sendromlu çocuklarla, kardeşlerinin birlikte çeşitli spor karşılaşmalarına katılmalarını ve birlikte ödüllendirilmelerini hedefliyor.
Frankfurt Belediyesi, meslek örgütleri, dernekler, spor kulüpleri ve ilaç firmalarının parasal destek ve katkılarıyla düzenlenen şenliğe, Türk-Alman Engelliler Sporunu Destekleme Derneği de kumanya desteği veriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!