Denizlispor’dan süper seri! Altay’a darbe üstüne darbe...

Güncelleme Tarihi:

Denizlispor’dan süper seri Altay’a darbe üstüne darbe...
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2022 13:21

Yeni Malatyaspor’u evinde 3-0 yenen Denizlispor devreye umutlu girdi... Tuzlaspor önünde ilk 10 dakikada 2-0 öne geçmesine rağmen sahadan 4-2 yenik ayrılan Altay, son haftalarda sarsıldı...

Haberin Devamı

Spor Toto 1. Lig'de mücadele eden Denizlispor ve Altay'dan son haberleri derledik...

 

DENİZLİSPOR

Spor Toto 1’inci Lig’in 19’uncu haftasında alt sıralardaki önemli rakiplerinden Yeni Malatyaspor’u evinde 3-0 yenen Altaş Denizlispor devreye umutlu girdi. Hafta içinde Türkiye Futbol Federasyonu Kulüp Lisans Kurulu tarafından ulusal lisans için gerekli şartları yerine getirmediği için 3 puan silme cezası alan Denizlispor, bu galibiyetle kendine geldi. Üst üste Altay, Adanaspor ve Yeni Malatyaspor’u yenip 3’te 3 yapan yeşil-siyahlılar kümede kalma umutlarını da artırdı. 



Teknik direktör Giray Bulak, TFF Kulüp Lisans Kurulu’nun kulübe 3 puan silme cezası vermesinin kendilerini paniklettiğini söyledi. Verilen cezanın kendilerini çok meşgul ettiğini ifade eden deneyimli teknik adam, "Oyuncularla iki üç defa toplantı yapmak zorunda kaldık. Yani program dışı bir toplantı yapmak zorunda kaldık. Bu şartlarda oyuncuların kafalarını sahaya vermeleri zordu ama başardık" dedi. 

Evlerinde 6 puanlık bir maça çıktıklarına dikkat çeken Bulak, "İyi oynayan, çok isteyen ve kazanma amaçlı her şeyini ortaya koyan oyuncularımı kutluyorum. Taraftarımız çok iyiydi, bize büyük destek ve cesaret verdiler. İyi bir sonuçla ayrıldık. İlk yarının son maçını kazandık. Oyuncunun kafası bir parça tatil havasına giriyor. O bakımdan çok korktuğum, çok çekindiğim bir maçtı" diye konuştu. 

 

Haberin Devamı

ALTAY

Spor Toto 1’inci Lig’de ilk yarının son maçında deplasmanda Tuzlaspor önünde ilk 10 dakikada 2-0 öne geçmesine rağmen sahadan 4-2 yenik ayrılan Altay, son haftalarda üst üste aldığı kötü sonuçlar ve üzücü haberlerle sarsıldı. Ligde 15’inci haftada tatil edilen olaylı Göztepe derbisinde hükmen mağlup sayıldığını 17’nci haftadaki Denizlispor deplasmanı öncesi öğrenen siyah-beyazlılar, Denizlispor karşısında 1-0 öne geçmesine rağmen son 4 dakikada yediği 2 golle sahadan eli boş ayrıldı.

Haberin Devamı



Bay geçtiği 18’inci haftada 21 puanda kalan İzmir ekibi, devreyi moralli kapatmak için hazırlandığı Tuzla deplasmanı öncesi bu kez Ulusal Kulüp Lisansı şoku yaşadı. Lisans kriterlerini yerine getirememesi nedeniyle 3 puanının silineceğini öğrenen Altay, bu kez Tuzlaspor önünde skor üstünlüğünü koruyamadı. Ligde son haftalarda kabus görerek şok üstüne şok yaşayan siyah-beyazlıların puanı 18’e düşürülecek. Böylece Altay’ın düşme hattıyla arasında sadece 3 puan fark kalacak.

Altay Teknik Direktörü Sinan Kaloğlu, Tuzlaspor’un 90’ıncı dakikada attığı son golde rakip futbolcuların centilmence davranmadığını dile getirdi. Genç teknik adam, Efe’nin sakatlık yaşaması nedeniyle Altaylı futbolcuların topu bıraktığını, bu sırada Tuzlaspor’un bir gol daha attığını ifade etti. Ligin en iyi defans yapan takımlarından biri olduklarını ve kendilerine yakışmayan goller yediklerini söyleyen Sinan Kaloğlu, "Cezalı ve hasta oyuncularımız vardı. Üzgünüz. Kendimize göre ilk yarıyı iyi bir şekilde bitirdik. Hükmen yenilgi ve 3 puan silinmesi gibi elimizde olmayan sebepler nedeniyle zor bir süreçten geçtik" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!