Denizlispor bu sezon ilk kez kazandı! Tuzlaspor maçında 7 gol...

Güncelleme Tarihi:

Denizlispor bu sezon ilk kez kazandı Tuzlaspor maçında 7 gol...
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2022 15:49

Spor Toto 1’inci Lig’de 11 haftada 2 puanla son sıradan kurtulamayan Altaş Denizlispor, ilk galibiyetini teknik direktör Giray Bulak yönetiminde çıktığı ilk maçta Tuzlaspor’u yenerek aldı: 4-3.

Haberin Devamı

STAT: Denizli Atatürk

HAKEMLER: Adem Cinek, Hüsnü Emre Çelimli, Mehmet Şengül

ALTAŞ DENİZLİSPOR: Hüseyin - Emre, Hakan, Muhammet Özkal, Gökhan, Djedje, Bekir, Berkant (Dk. 62 Okan), Muhammed Gönülaçar, Mustafa Çeçenoğlu, Ömer Şişmanoğlu (Dk. 90 Erdal)

TUZLASPOR: Emre Koyuncu - Ogün, Gökhan, İsmail (Dk. 64 Emirhan), Mustafa Emre (Dk. 82 Muhammed), Cisse, Yahaya (Dk. 64 İbrahim), Erol Can (Dk. 59 Kone), Bünyamin, Mata (Dk. 82 Mehmet), Adeniyi

GOLLER: Dk. 5 (Pen.) ve Dk. 30 Ömer Şişmanoğlu, Dk. 47 ve Dk. 52 Mustafa Çeçenoğlu (Denizlispor), Dk. 8 Cisse, Dk. 35 Bünyamin, Dk. 80 (Pen.) Adeniyi (Tuzlaspor)

SARI KARTLAR: Emre, Mustafa Çeçenoğlu, Gökhan, Djedje, Hüseyin (Denizlispor)

Denizlispor bu sezon ilk kez kazandı Tuzlaspor maçında 7 gol...

Haberin Devamı

Maçtan dakikalar

4’üncü dakikada Denizlispyor VAR uyarısıyla penaltı kazandı. Taçtan gelen topta Tuzlaspor ceza sahasında İsmail topa koluyla müdahale etti. Hakem Adem Cinek, VAR uyarısıyla pozisyonu izleyip penaltıyı verdi. Penaltıyı 5’inci dakikada gole çeviren Ömer Şişmanoğlu takımını öne geçirdi: 1-0.

8’inci dakikada skor eşitlendi. Denizlispor defansından seken topu Adeniyi ceza sahası sol çaprazından Cisse’nin önüne çıkardı, Cisse gelişine vurup kaleci Hüseyin’i avladı: 1-1.

30’uncu dakikada ev sahibi yine Ömer Şişmanoğlu’yla öne geçti. Berkant’ın savunmadan dönen şutunu ceza sahası çizgisinde önünde bulan Ömer, sert bir vuruşla topu ağlara yolladı: 2-1.

35’inci dakikada skora tekrar eşitlik geldi. Adeniyi’nin yine ceza alanının solundan ortasına Bünyamin penaltı noktası üzerinden düzeltip vurdu: 2-2.

İlk yarı bu skorla bitti.

47’nci dakikada Denizlispor gol düellosunda tekrar üstünlüğü yakaladı. Mustafa Çeçenoğlu, sağ kanatta kaleye yaklaşık 25 metre mesafede aldığı topu sol ayağıyla müthiş bir vuruşla ağlarla buluşturdu: 3-2.

51’inci dakikada konuk ekipten Yahaya’nın şutu direkten döndü.

52’nci dakikada fark 2’ye çıktı. İkinci yarının başında takımını öne geçiren Mustafa Çeçenoğlu, Djedje’nin pasıyla çalımlarla ceza sahasına girip kendisinin ikinci, takımının dördüncü golünü kaydetti: 4-2.

79’uncu dakikada Tuzlaspor penaltı kazandı. Muhammed Gönülaçar ceza sahasında Bünyamin’i düşürdünce hakem beyaz noktayı gösterdi. Adeniyi, 80’inci dakikada kullandığı atışı gole çevirip farkı 1’e indirdi: 4-3.

Maç başka gol olmayınca 4-3 sonuçlandı.

Haberin Devamı

Denizlispor bu sezon ilk kez kazandı Tuzlaspor maçında 7 gol...

Giray Bulak: “Bu galibiyet önümüzü aydınlatacaktır”

Takımının ilk galibiyetini almasından dolayı mutluluk yaşadıklarını belirten Denizlispor’un çiçeği burnundaki Teknik Direktörü Giray Bulak, “İlk defa galibiyetimiz oldu. Bu anlamda çocuklar çok sevindi. Aslında Denizliler ve bizler de sevindik. Denizli farklı bir şehir, kulübünde aynı şekilde paralel gitmesi gerekiyor ama maalesef bazı talihsizlik ve şanssızlıklardan dolayı bu pozisyondayız. Bu yaşanan kötü sonuçları gidermek için elimizden geleni yapacağız. Maç ile ilgili çok fazla konuşmak talep etmiyorum. Bizim daha çok şehir yapısıyla, taraftarlarla, yönetim ve futbolcu bütünlüğüyle ilgili işlerimiz var. Tabii yönetim maçta galibiyet alınamadığı için bir parça yığın durumda ama bu galibiyet mutlaka bizde silkinme yapacak ve önümüzü aydınlatacaktır. Oyuncularımızı tebrik ediyorum, iyi mücadele ettiler” dedi.

Tuzlaspor’la oynanan maça 5 eksik futbolcuyla çıktıklarını dikkat çeken Giray Bulak, “Oyuncularımız birebir rakiple iyi oynadılar. Transfer yasağımız olduğu için elimizdeki oyuncularla devam etme mecburiyetimiz var. Sahada gördüğünüz oyuncuların yarısı U19 yaş takımın oyuncusu. Bugün ilk 11'de oynayan 5 tane çok önemli futbolcumuz yoktu. Olanlarla devam edeceğiz ve onları geliştireceğiz. Önümüzdeki perşembe günü Urfaspor'la kupa maçımız var. Oynamayan oyuncuları değerlendireceğiz. U19 yaş takımın maçını cumartesi izledim ve oradan 5-6 oyuncu içimize katacağız. Kupa maçını sonunu düşünmeksizin ama kazanma odaklı gençlerle oynayacağız” şeklinde konuştu.

Denizlispor’la karşılıklı anlaşma yaparak ayrılan Mesut Bakkal ile ilgili açıklamalarda bulunan Bulak, “Denizlispor'dan ayrılan Mesut hoca benim kardeşim. Mesut hoca, son derece bu ülkede yetenekli hocaların başında gelenler arasında yer alan arkadaşım. Zaman içerisinde insanlar yığınlaşabiliyor. Bazen sorunların üstesinden gelemeyebiliyor. Takımdaki oyuncular aynı oyunculardır. Takımda bir motivasyon çalışması yaptık. Yeni hocadır ve oyuncu biraz da kendini kabul ettirmek için yüksek randıman oynamış olabilir” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!