Ceyhun Kazancı: 'Avrupa'da, geciken ödemelerle nam saldık...'

Güncelleme Tarihi:

Ceyhun Kazancı: Avrupada, geciken ödemelerle nam saldık...
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2024 14:59

Dünyanın farklı kesimlerinden, alanlarında profesyonel isimleri bir araya getirerek spor turizmine öncülük eden WinterLegue Convention 2024 etkinliği, dördüncü gününde Beşiktaş Eski Sportif Direktörü Ceyhun Kazancı’yı ağırladı.

Haberin Devamı

Tarkan Batgün'ün moderatörlüğünde Global Football Service Ltd Ceo Nicola Innocentin, Al Nassr FC Sportif Direktörü Marcelo Salazar, Omonoia FC Scoutu Laurent Dechaux, eski Beşiktaş Sportif Direktörü Ceyhun Kazancı 'Oyuncu alımının sırları' başlıklı panelde buluştular.

Oturumda oyunculara imza attırmadan önce taraftar, ülke kültürü ve kulübün kimliğine uyumun öncelemesinin başarının anahtarı olduğu ifade edildi.

Ceyhun Kazancı: Avrupada, geciken ödemelerle nam saldık...

KAZANCI: OYUNCULAR ÜZERİNDE BİR KAZANÇ PLANLAMASI YAPMADAN İMZALAR ATIYORUZ

Ülke futbolunda bütçe planlamasında sorunlar yaşandığını vurgulayan Kazancı, "Yabancı oyunculara euro ödendiği için zorluklar burada başlıyor ve bütçe bir problem haline geliyor. Sezon başında belirlediğiniz bütçe planlamanız, kur farkından dolayı sene sonunda bütçenize baktığınız zaman çoğunlukla birbirini tamamlamıyor. Kulüplerimizin önünde en büyük problem ise taraftarların bildiği oyuncuları almaya çalışıyoruz. Gelecek süreçte bu oyuncular üzerinde bir kazanç planlaması yapmadan imzalar atıyoruz. Fakat bu belirgin bir hata çünkü oyuncuların çoğu kariyerinin büyük kısmını tamamlamış oluyor" dedi.

"GECİKEN ÖDEMELERLE NAM SALDIK"

Oyuncuların kafasında Türkiye'ye yaklaşımlarında ödeme düşünceler olduğunu söyleyen Kazancı, "Futbolcular ile imzalamak üzerine gerçekleştireceğimiz görüşmelerde ülkemiz adına maalesef düşünceli yaklaşıyorlar. Kulüplerimizin adı Avrupa'da ödemeler konusunda gecikmelerle anılıyor. Burada yanlış yaptığımız bir şeyler olduğu açık ancak kimsenin sabrı yok ve umurunda olmuyor " diyerek sözlerini tamamladı.

BAKMADAN GEÇME!