Cenk Özkacar, Valencia'da 

Güncelleme Tarihi:

Cenk Özkacar, Valenciada
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2022 00:43

İspanya La Liga'nın önemli kulüplerinden Valencia, Olympique Lyon'un 21 yaşındaki defans oyuncusu Cenk Özkacar'ı kadrosuna kattı.

Haberin Devamı

Fransa Lig 1 ekibi Olympique Lyon'un oyuncusu olan ve geçen sezonu Belçika ekibi Oud-Heverlee Leuven’de kiralık geçiren 21 yaşındaki defans oyuncusu, İspanyol ekibi Valencia ile anlaştı.

1 yıl kiralık olarak İspanya ekibinde forma giyecek olan milli futbolcu, Valencia ile 1+5 yıllık sözleşme imzaladı.

Özkacar sağlık kontrollerinin ardından resmi sözleşmeye imza atacak.

MEHMET TOPAL’DAN SONRA VALENCIA’YA GİDEN 2’NCİ TÜRK

2020 yılında Altay’dan Olimpik Lyon’a transfer olan ve geçtiğimiz sezonu da Belçika Ligi ekiplerinden OH Leuven’de kiralık olarak geçiren Cenk Özkacar, geride kalan sezonda sergilediği performansla milli takımın aday kadrosuna da seçilmiş ve Litvanya ile oynanan Uluslar Ligi maçında ilk kez A Milli formayı terletmişti.

Haberin Devamı

21 yaşındaki stoper, 2010 yılında Galatasaray’dan Valencia’ya 5.5 milyon Euro bonservis bedeliyle transfer olan Mehmet Topal’ın ardından Valencia forması giyen 2’nci Türk futbolcu olacak.

Aktif futbolculuk kariyerini geçtiğimiz ay noktaladığını açıklayan Topal, Valencia formasıyla özellikle ceza sahası dışından attığı goller ile taraftarın gönlünü kazanmış ve 2 yıl boyunca İspanyol ekibi ile 59 maça çıkmıştı.

Mehmet Topal, 2012 yılında ise Valencia’dan Fenerbahçe’ye 4.5 milyon Euro bonservis bedeli ile transfer olmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!