Çekya'nın eski hocaları Spor Arena'ya konuştu: "Türkiye maçları her zaman zordu, Montella takım ruhunu oluşturdu"

Güncelleme Tarihi:

Çekyanın eski hocaları Spor Arenaya konuştu: Türkiye maçları her zaman zordu, Montella takım ruhunu oluşturdu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2023 09:16

Çekya Milli Takımı’nın eski teknik direktörlerinden Karel Jarolim ve Pavel Vrba, EURO 2024 Finalleri’nde Çekya ile eşleşen A Milli Futbol Takımı’nın gruptaki şansını ve son dönemdeki performansını Spor Arena’ya değerlendirdi.

Haberin Devamı

Türkiye A Milli Futbol Takımı’nın EURO 2024 Finalleri’nde mücadele edeceği F Grubu’ndaki rakiplerinden biri de Çekya oldu. EUR0 2008 ve EURO 2016’daki grup maçlarında karşılaştığını rakibini iki maçta da yenen ay-yıldızlılar, Çekya karşısında bu sefer Vincenzo Montella yönetiminde Haziran 2024’te Almanya’da gerçekleşecek turnuvada galip gelmeye çalışacak.

Çekya Milli Takımı’nda 2014-2016 yılları arasında görev yapan Pavel Vrba ile 2016-2018 yıllarında çalışan tecrübeli teknik direktör Karel Jarolim, F Grubu’ndaki takımları ve Türkiye-Çekya mücadelesini yorumladı.

KAREL JAROLİM VE PAVEL VRBA’NIN ‘EURO 2024’ AÇIKLAMASI ŞÖYLE:

KAREL JAROLİM“VİNCENZO MONTELLA, TAKIM RUHU OLUŞTURMA DÜŞÜNCESİ ÜZERİNDE ÇALIŞTI”

Gruptaki mücadele Çekya, Portekiz ve Türkiye arasında geçecek. EURO 2008 ve EURO 2016’daki maçlarda Türkiye'ye iki kez kaybetmiş olmamız bizi rövanşı almak ve grupta ilerlemek için motive etmelidir. Teknik direktör Vincenzo Montella'nın mükemmel bir geçmişi var. Montella, Türkiye’de göreve başladığı günden beri kesinlikle takım ruhu oluşturma düşüncesi üzerinde çalıştı. Montella’nın 4 maçta aldığı 3 galibiyet ve 1 beraberlikte bu çalışmalarının sonucunda geldi. Türkiye Milli Takımı’nın geçmişte daha önemli başarılar elde etmek için eksikliğini hissettiği şey buydu. Türkiye, her zaman yetenekli oyunculara sahipti ancak takım ruhundan yoksundular.

Haberin Devamı

“TOMAS SOUCEK VE SCHİCK’İN İYİ FORMUYLA TEHLİKELİ OLACAĞIMIZA İNANIYORUM”

Türkiye’de favori olarak gördüğüm, Hamburg zamanlarından beri takip ettiğim oyuncu olan Hakan Çalhanoğlu var. Takımdaki diğer oyuncuların da yetenekli olduğundan şüphe yok. Çekya’da, kaptanımız Tomas Soucek ile birlikte kilit bir oyuncu olan Patrik Schick’in fark yaratabileceğine inanıyorum. Bu iki oyuncunun iyi formu ve takım ruhuyla tehlikeli olacağımıza ve gruptan çıkabileceğimizi düşünüyorum.

PAVEL VRBA“TÜRKİYE İLE OYNADIĞIMIZ MAÇLAR HER ZAMAN ZORDU”

F Grubu, gerçekten güçlü bir grup. Bu gruptaki tüm takımların kaliteli olduğunu ve tüm maçların ilgi çekici olacağını düşünüyorum. Türkiye ile oynadığımız maçlar her zaman zordu. İki takımın form durumu skorda belirleyici olacak. Çekya ile Türkiye’nin kalitesi ortada. Çekya takımı, disiplinli oynadığı için bu durum performansını etkileyebilir. Oyunculara gelince, Çekyalı futbolcular Patrik Schick ve Adam Hložek'i izlemenin çok ilginç olabileceğini düşünüyorum. Türkiye Milli Takımı, Hırvatistan ve Galler’in olduğu böylesine güçlü bir grubu kazandı ve EURO 2024'e 1. olarak giderek kalitesini gösterdi. F Grubu'nda; Çekya, Türkiye ve Portekiz'in grup aşamasından doğrudan çıkmak için mücadele edeceğini düşünüyorum.

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!