Ceferin’in dediği oldu, İtalya biledi aldı! Ukrayna'da büyük öfke var

Güncelleme Tarihi:

Ceferin’in dediği oldu, İtalya biledi aldı Ukraynada büyük öfke var
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2023 02:08

Golsüz sona eren İtalya karşılaşması sonrası Ukrayna’da UEFA ve başkanına büyük öfke var. Final niteliğindeki maçta İtalya ile 0-0 berabere kalan ve grup ikinciliğini rakibine kaptıran Ukrayna hem son anlardaki penaltı pozisyonu hem de Ceferin’in açıklamaları nedeniyle tepkili.

Haberin Devamı

Son Avrupa şampiyonu İtalya, kendisine beraberliğin yettiği son maçta deplasmanda Ukrayna ile 0-0 berabere kalıp Almanya biletini aldı. Gök Mavililer zaman zaman ecel terleri dökerken özellikle son anlarda Ukraynalıların penaltı beklediği bir pozisyon çok tartışıldı. Cristante’nin Mudryk’e ceza sahası içinde yapılan müdahalede ev sahibi ekip penaltı için itirazda bulunsa da ne hakem ne de VAR aynı kanıda olmayınca oyun devam etti.

‘iTALYA ÖNEMLi’ DEMiŞTi

Ukraynalılar UEFA Başkanı Aleksander Ceferin’e de bir hayli öfkeli. Ceferin birkaç hafta önce “İtalya Euro 2024’e gitmeli yoksa bir facia olur. İtalya çok önemli. Sanırım İtalya Ukrayna’yı yener” demişti. Hal böyleyken Ukraynalılar maçtaki tartışmalı kararların, UEFA’nın İtalya’yı kollamasının sonucu olarak yorumlarken bazı Ukraynalı gazeteler UEFA’ya mafya yakıştırması yaptı. Ukrayna Teknik Direktörü Serhiy Rebrov, Ceferin’in sözlerinin kendilerini motive ettiğini söylerken maç sonu hakemlere tepki gösterdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!